Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ζωγραφική με άρωμα γυναίκας

Ζωγραφική με άρωμα γυναίκας

0
fex zografiki 1-web
Τα έργα τους στο πλαίσιο των Δημοκριτείων 2013 παρουσιάζουν οι επτά μαθήτριες του εργαστηρίου Ζωγραφικής της ΦΕΞ
 
Η καθηγήτριά τους τονίζει το ζεστό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα και οι ίδιες μιλούν για τις δυνατότητες έκφρασης που τους δίνει αυτή η δραστηριότητα
 
Ελένη Διαφωνίδου
 
Στην καρδιά των φετινών Δημοκριτείων, στην πλατεία των Αβδήρων, παρουσιάζουν φέτος τα έργα τους οι επτά μαθήτριες του εργαστηρίου ζωγραφικής της ΦΕΞ. Οι ίδιες είναι ενθουσιασμένες. Όχι μόνο με τη δυνατότητα που τους δόθηκε να εκθέσουν συλλογικά όλη τη δουλειά που έκαναν τη φετινή χρονιά, αλλά και γιατί είναι άλλη μια ευκαιρία να κάνουν κάτι όλες μαζί. Τα έργα τους με κάρβουνο, λάδι, τέμπερες αποτυπώνουν μια σειρά από ζωντανές εικόνες που κλήθηκαν να σχεδιάσουν στο εργαστήριο, βάζοντας η καθεμιά το δικό της προσωπικό ύφος. Δίπλα σε καλάθια γεμάτα ρόδια, υπάρχουν πολύχρωμα μπουκάλια και σχεδιασμένα φανάρια των μπαλκονιών, μαζί με ρομαντικά φορέματα που κρέμονται από καλόγερους σε κάποιο παλιό σπίτι, ενώ σε άλλους πίνακες αποτυπώνονται σοκάκια της παλιάς πόλης, λουλούδια και εικόνες της καθημερινότητας. Το ενδιαφέρον είναι ότι κάποια έχουν ως πρότυπο τις ίδιες ζωντανές εικόνες κι έτσι φαίνεται ο τρόπος που η κάθε μαθήτρια επέλεξε να το αποτυπώσει. Η τεχνοτροπία, τα χρώματα, οι γραμμές, Η δική της… πινελιά.
Η καθηγήτριά τους Αναΐδα Χαρσουντιάν, με σπουδές στην Αρμενία, που διδάσκει στο εργαστήρι της ΦΕΞ από το 2008, μιλά για τις αξιόλογες προσπάθειες των μαθητριών της, αλλά και για το πόσο ευεργετικό είναι το ζεστό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσά τους. Η Άσπα Δεούδη, η Δήμητρα Καραφούσια, η Πιπίνα Καμάρα, η Αγγέλα Γκουντή, η Αλεξάνδρα Χούχου, η Σόνια Κιλιτσιάν και η μικρή και ταλαντούχα 10χρονη Μαρία Δομνίδου έχουν δημιουργήσει μία ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα στο εργαστήριο που τις κάνει να ανυπομονούν για το επόμενο μάθημα. «Είναι για εμάς σαν ένα therapy group», σημειώνουν, ενώ εξηγούν ότι η ζωγραφική είναι γι’ αυτές η ώρα της εκτόνωσης, της ηρεμίας, της δημιουργικότητας και της έκφρασης. «Με τη ζωγραφική ξεφεύγεις, βγάζεις συναισθήματα, είναι ευεργετικό», προσθέτουν.
Η κ. Χαρσουντιάν ενημέρωσε ότι το τμήμα θα συνεχίσει τα μαθήματα από Σεπτέμβρη, ενώ από τη νέα χρονιά θα λειτουργήσει και τμήμα αρχαρίων σε άλλες ημέρες και ώρες για όσους έχουν μεράκι τη ζωγραφική, αλλά δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ή την εμπειρία.
Η έκθεση μετά τα Δημοκρίτεια θα μεταφερθεί στο εργαστήριό της στο λαογραφικό μουσείο, όπου τα έργα θα εκτίθενται μέχρι και τις Γιορτές Παλιάς Πόλης.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Μωρά στη Φωτιά επιστρέφουν στις 20 Απριλίου στην Ξάνθη

Μαζί τους οι «Λάχνισμα» από την Ξάνθη Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά, επιστρέφου…