Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Θα βγει το ΣΔΟΕ παγανιά

Θα βγει το ΣΔΟΕ παγανιά

0
sdoe
Με τιμοκαταλόγους στο χέρι οι ελεγκτές από 1 Αυγούστου
 
Από την 1η Αυγούστου που θα τεθεί σε εφαρμογή η πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% και στα νησιά (εκτός της Κρήτης) από το 16% στο 9%, θα κυκλοφορούν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ με τιμοκαταλόγους στο χέρι.
Όπως ανακοίνωσε εχθές το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, έχει συγκεντρώσει τιμοκαταλόγους επιχειρήσεων εστίασης σε όλη τη χώρα από τις αρχές της τουριστικής περιόδου προκειμένου να έχει συγκριτικό στοιχείο μετά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ώστε να ελέγξει την αποδοτικότητα του μέτρου σε ότι αφορά τις μειώσεις των τιμών στην αγορά. Το ΣΔΟΕ αναμένεται να κάνει εκτεταμένους ελέγχους για να διασφαλισθεί τόσο η μείωση των τιμών όσο και η απόδοση του ΦΠΑ από τους επαγγελματίες στις τουριστικές περιοχές.
Συγκεκριμένα από την 1η Αυγούστου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2013 τα προϊόντα στα οποία πρόκειται να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση είναι τα ακόλουθα:
Έτοιμο φαγητό που αγοράζεται ή σερβίρεται σε εστιατόρια, ταβέρνες, σουπερμάρκετ
Χυμοί φρούτων και λαχανικών, ροφήματα όπως καφές, τσάι ή σοκολάτα, αναψυκτικά και εμφιαλωμένα νερά, ανεξάρτητα από το σημείο πώλησης
Υπηρεσίες εστίασης σε καφενεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, ψητοπωλεία, οινομαγειρεία, αναψυκτήρια, σνακ μπαρ, γαλακτοπωλεία και καταστήματα διάθεσης κέτερινγκ.   
Φαγητά σε πακέτο, αλλά και φαγητά που διατίθενται από καντίνες, κυλικεία σε γήπεδα, μπαρ κινηματογράφων και θεάτρων, πιτσαρίες, κινέζικα, γεύματα διαίτης ή υγιεινής διατροφής. Επίσης, σουπερμάρκετ που πωλούν μαγειρεμένο φαγητό και καταστήματα που πωλούν σάντουιτς, τυρόπιτες, σαλάτες και  λοιπά παρόμοια σνακ.
Γλυκά σερβιριζόμενα σε ζαχαροπλαστεία. Τα γλυκά που πωλούνται για κατανάλωση εκτός καταστήματος επιβαρύνονται σήμερα με συντελεστή 13%.
Υπηρεσίες εστίασης σε εστιατόρια, καφετέριες ή μπαρ ξενοδοχείων, καθώς και πακέτα διαμονής και διατροφής σε ξενοδοχεία (διαμονή με πρωινό, διαμονή με πρωινό και γεύμα ή all inclusive).
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …