Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Θα συνεχιστεί η καταβολή του επιδόματος στους τρίτεκνους της Θράκης

Θα συνεχιστεί η καταβολή του επιδόματος στους τρίτεκνους της Θράκης

0
triteknoi
Χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που στηρίζει το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας
 
300 οικογένειες της Ξάνθης λαμβάνουν 200 ευρώ ανά δίμηνο
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
300 οικογένειες τριτέκνων στην Ξάνθη θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα του τρίτου παιδιού χάρη στην πρόνοια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που μερίμνησε γι αυτούς και στη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρου Νιάρχου» που ανέλαβε τη χρηματοδότηση του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας.
Να σημειώσουμε ότι το επίδομα απευθύνεται μόνο στις χριστιανικές οικογένειες τριτέκνων της Θράκης και το λαμβάνουν συνολικά 750 οικογένειες σ’ όλη τη Θράκη.
 
Επίδομα 200 ευρώ από το την εκκλησία με χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»
¨Όπως μας ενημέρωσε ο πατήρ Βασίλειος Λεοντιάδης που είναι υπεύθυνος της χορήγησης του επιδόματος από την Μητρόπολη Ξάνθης το επίδομα ανέρχεται σε 200 ευρώ και χορηγείται ανά δίμηνο. Ωστόσο αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα ιδιαίτερα στην εποχή μας για τις τρίτεκνες οικογένειες, εντάσσεται δε μέσα στα πλαίσια του κοινωνικού έργου που υλοποιεί η Εκκλησία με την ίδρυση κοινωνικών δομών κοινωνικής αλληλεγγύης όπως Κοινωνικών Ιατρείων – Φαρμακείων που έχουμε και στον νομό μας. Να σημειώσουμε ότι το επίδομα καθιερώθηκε και δόθηκε για πρώτη φορά το 1999 ενώ αρκετά από τα προηγούμενα έτη την χρηματοδότηση είχε αναλάβει η τράπεζα Πειραιώς. Για το τρέχον έτος ανέλαβε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με δωρεά 1 εκ. ευρώ και έχει ήδη ανακοινωθεί από το Ίδρυμα. «Είναι ένα καλό νέο» , τονίζει ο πατήρ Βασίλειος καθώς το επίδομα ήταν στον «αέρα» και δεν έχει καταβληθεί κανένα από τις αρχές του 2013
 
31 εκ. δωρεές από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος στην ιστοσελίδα του «το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ενέκρινε σε πρόσφατες συνεδριάσεις του σειρά νέων δωρεών. Οι δωρεές, συνολικού ύψους 31 εκατομμυρίων, θα διατεθούν για την υλοποίηση νέων προγραμμάτων στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, στους τομείς της Υγείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας, της Παιδείας και του Πολιτισμού.Πρωτοβουλία Ιδρύματος για βοήθεια ενάντια στην κρίση
Στο πλαίσιο των πρόσφατων δωρεών του Ιδρύματος περιλαμβάνονται και προγράμματα που εντάσσονται στην τριετή του πρωτοβουλία για τη διάθεση επιπλέον 100 εκατομμυρίων, με στόχο την ενεργή στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και την ανακούφιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Οι νέες δωρεές που εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας είναι συνολικού ύψους 17 εκατομμυρίων.
 Από την αρχή της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, το Ίδρυμα έχει εγκρίνει έως σήμερα 185 δωρεές σε ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, έχοντας διαθέσει συνολικά 72 εκατομμύρια, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκατοντάδων προγραμμάτων που στηρίζουν τις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στη χώρα»
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών» – Έρχεται και το «Καλάθι του Πάσχα»

Παραμένει ενεργό το «Καλάθι της Σαρακοστής» έως τις 4 Μαΐου Από εχθές Δευτέρα 22 Απριλίου …