Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συνεχίζεται η απεργία των Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης

Συνεχίζεται η απεργία των Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης

0
dimarxeio apergia1
Ο Γαλανόπουλος ζητά την παρουσία όλων των απεργών στη λήψη των αποφάσεων. Στο πλευρό τους και ο Δήμαρχος κ. Μ. Στυλιανίδης
 
Μετατίθενται όλες οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων λόγω της απεργίας
 
Στα πλαίσια της 24ωρής απεργία που κήρυξε ο ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι του Δήμου Ξάνθης συγκεντρώθηκαν εχθές το πρωί έξω από το Δημαρχείο της πόλης καταγγέλλοντας και καταδικάζοντας την «Απαράδεκτη, Άδικη και Αντισυνταγματική απόφαση της Δικομματικής Κυβέρνησης για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, των Σχολικών Φυλάκων, καθαριστριών κ.λ.π ,από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης εν μια νυκτή» όπως αναφέρει το ψήφισμα του συλλόγου τους.
Προκειμένου να σωθεί η Δημόσια περιουσία και το Κοινωνικό έργο των δήμων της πόλης, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης, σύμφωνα με το ίδιο ψήφισμα, αντιτίθεται στις απολύσεις, στον υποβιβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, απέναντι στις επιταγές της Τρόικας και των ξένων συμφερόντων και στην κατάργηση δομών που αποτελούν Κοινωνικό Δίχτυ στους συνδημότες μας. Ταυτόχρονα, απαιτούν την κατάργηση όλων των Πράξεων Νομοθετικών περιεχομένων που επιτάσσουν την κατάργηση όλων των δομών των Δήμων.
«Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που κήρυξε ο ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στα πρωτοφανή μέτρα, στο ξαφνικό θάνατο της δημοτικής αστυνομίας, των σχολικών φυλάκων αλλά και της συνέχειας που έπεται από την παθητική συγκυβέρνηση. Αύριο συνεδριάζει το συμβούλιο του ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπου θα κριθεί η κατάσταση και θα αποφασιστούν οι τελευταίες κινήσεις του» δηλώνει στο «Ε» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης, Δημήτρης Γαλανόπουλος, και προσθέτει «ήμαστε στην αναμονή της δεύτερης συνάντησης των Δημάρχων με τους υπουργούς. Θα δούμε τι αποτέλεσμα θα βγει και από αυτή την συνάντηση, θα εκτιμήσουμε και επ’ αυτού και θα γνωστοποιήσουμε τις θέσεις μας αύριο το μεσημέρι».
dimarxeio apergia2Στο πλευρό των διαδηλωτών στάθηκε και ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μιχάλης Στυλιανίδης, ο οποίος υποστηρίζει ότι «δεν θα πρέπει ο Δήμος να πληρώνει τα μάρμαρα κάθε φορά, που η Κυβέρνηση θα παίρνει μια απόφαση». Δήλωσε επίσης ότι οι κινήσεις της Κυβέρνησης είναι λάθος από τότε που ξεκίνησε να εφαρμόζεται το μνημόνιο τονίζοντας ότι «αυτά τα λέω εγώ που ήμουνα και είμαι Νέα Δημοκρατία. Δυστυχώς!».
Να σημειώσουμε ότι τόσο ο κ. Γαλανόπουλος, όσο και οι υπόλοιποι απεργοί διαβεβαιώνουν ότι ορισμένες υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργήσουν σε περιπτώσεις ανάγκης (π.χ. δήλωση μιας ληξιαρχικής πράξης θανάτου), ενώ οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων θα μετατεθούν. Τέλος, να αναφέρουμε ότι στο νομό μας απεργούσαν την Τρίτη, εκτός από το Δήμο Ξάνθης, οι Δήμοι Μύκης και Τοπείρου, ενώ λειτουργούσε κανονικά ο Δήμος Αβδήρων.
Γ.Τ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …