Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ και έσονται εις σάρκαν μία

ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ και έσονται εις σάρκαν μία

0
syriza
Σε εξέλιξη η διαδικασία ενοποίησης πριν το συνέδριο
 
8 σύνεδροι θα εκλεγούν από την Ξάνθη. Εντός των ημερών οι εκλογές Δίκτυο Αλληλεγγύης από το ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Σε κορύφωση βρίσκονται οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας ως επίκεντρο τη διαδικασία ενοποίησης του ΣΥΝ με το ΣΥΡΙΖΑ – συμφωνημένο επί της αρχής – και της σύστασης ενός ενιαίου κομματικού φορέα που θα έχει αφετηρία μια κοινή ιδεολογική πλατφόρμα όμως θα συμπεριλαμβάνει όλες τις τάσεις της αριστεράς, όπως αυτές εκφράζονται με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Σχηματικά το ζητούμενο κόμμα μπορεί περιγραφεί ως ένα «χωνευτήρι» ιδεολογιών με αριστερό προσανατολισμό.
 
Σε εξέλιξη η διαδικασία ενοποίησης ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ
Η διαδικασία ενοποίησης ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο TAE ΚWON DO στην Αθήνα στις 11 Ιουλίου και θα διαρκέσει επί ένα 4ήμερο. Το μεγάλο διακύβευμα, όπως μας επισημαίνει ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Νίκος Καλιαμπάκας, είναι να σχηματοποιηθεί σε λειτουργικό, ιδεολογικό οργανωτικό επίπεδο αυτός ο ενιαίος φορέας που θα ενσωματώνει τον ΣΥΝ θα σέβεται τον πλουραλισμό των τάσεων, θα αμβλύνει τις αντιθέσεις και θα προχωρά στη σύνθεση: «Πριν το συνέδριο θα ολοκληρωθεί ή διαδικασία ενοποίησης του ΣΥΝ, με τον ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνει διάλυση του ΣΥΝ και μεταβίβαση των περιουσιακών του στοιχείων στον ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό το λόγο θα συνεδριάσει η Κ.Ε. ΣΥΝ ο γραμματέας και τα μέλη και θα υπογράψουν το σχετικό έγγραφο στη βάση όσων έχουν συμφωνηθεί. Μετά θα πάμε στο συνέδριο όπου θα συζητήσουμε και θ’ αποφασίσουμε επί της λειτουργίας, της ιδεολογίας των οργανωτικών δομών και του καταστατικού του ενοποιημένου σχήματος και τα χαρακτηριστικά του», τονίζει ο κ. Καλιαμπάκας.
 
3.000 σύνεδροι – 8 από την Ξάνθη
Kaliabakas 3-emprosΠαράλληλα με τις διεργασίες για την ενοποίηση ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία προετοιμασίας για το συνέδριο. Συγκεκριμένα έχει ολοκληρωθεί η εκλογή συνέδρων από κάθε περιφερειακή ενότητα και μόνο η Ξάνθη είναι εκπρόθεσμη. Συγκεκριμένα- όπως μας πληροφόρησε ο κ. Καλιαμπάκας – επρόκειτο να γίνουν οι εκλογές το απόγευμα στης Δευτέρας στα γραφεία του κόμματος όμως λόγω του τραγικού συμβάντος που συντάραξε την πόλης μας αναβλήθηκαν και πρόκειται να οριστεί νέα ημερομηνία μετά από συνεννόηση με τα κεντρικά. Να σημειώσουμε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει συμμετοχή εξ οφιτσίου και τίθεται έως και ο βουλευτής στην κρίση των μελών. Σύμφωνα με το αριθμό των μελών στην Ξάνθη θα εκλεγούν 8 σύνεδροι επί συνόλω 3.000 πανελλαδικά.
 
Δίκτυο Αλληλεγγύης από το ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης
Σε τοπικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει βαρύτητα σε δράσεις κοινωνικού περιεχομένου. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Καλιαμπάκα – έχει αναπτύξει ένα δίκτυο Αλληλεγγύης το οποίο συνεργάζεται με όλες τις κοινωνικές δομές σε επίπεδο νομού όπως την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, τον Ερυθρό Σταυρό κ.ά. συνδράμοντας και παράγοντας κοινωνικό έργο μέσα από τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού και όλων αυτών που πλήττονται από την ανεργία και την φτώχεια.
 
Ζωντανή και δραστήρια η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ
Να σημειώσουμε τέλος ότι ένα πολύ ζωντανό και δραστήριο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης είναι η Νεολαία η οποία αναπτύσσει σημαντική δράση στον κοινωνικό και σ’ άλλους τομείς ενώ – σύμφωνα με τον κ. Καλιαμπάκα -έχει αυξηθεί κατακόρυφα η εγγραφή νέων μελών.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…