Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε χωματερή μετατρέπεται η Κεντρική Πλατεία

Σε χωματερή μετατρέπεται η Κεντρική Πλατεία

0
skoupidia 1-web
Εκτεταμένες οι προσπάθειες καταπολέμησης του φαινομένου από το τμήμα πρασίνου και το τμήμα καθαριότητας του Δήμου
 
Δείγμα έλλειψης παιδείας και κοινωνικής ευαισθησίας στην πόλη μας
 
Αντιμέτωποι με ένα θέαμα που γεννά ντροπή, αγανάκτηση και προβληματισμό βρέθηκαν όσοι πέρασαν χθες το πρωί από τη δυτική πλευρά της κεντρικής πλατείας της Ξάνθης, στο ύψος του Ιερού Ναού Της Του Θεού Σοφίας. Σκουπίδια διασκορπισμένα σε όλο το χώρο. Κάτω από παγκάκια, μέσα στο γκαζόν, στη λεκάνη της βρύσης, ακόμα και δίπλα στα σχεδόν άδεια καλάθια απορριμμάτων.
Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας, κ. Τάσος Θεοδωρίδης, σε επικοινωνία μας μαζί του, μας ενημέρωσε ότι οι υπάλληλοι του τμήματος καθαριότητας και του τμήματος πρασίνου έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωποι με τη συγκεκριμένη κατάσταση. Όπως τονίζει ο ίδιος, το πρόβλημα δεν προέρχεται από τους υπαλλήλους του δήμου, οι οποίοι περνούν σχεδόν κάθε μέρα από την συγκεκριμένη περιοχή για την συγκομιδή των σκουπιδιών, αλλά από τους ίδιους τους πολίτες που πετούν τα σκουπίδια τους όπου βρουν την ώρα που τα καλάθια απορριμμάτων είναι άδεια.
Η ασυνειδησία των εν λόγω πολιτών προξενεί τόσο προβλήματα στην δουλειά των λιγοστών υπαλλήλων που διαθέτει ο Δήμος, οι οποίοι προσπαθούν να διατηρήσουν την καλή εικόνα της πόλης, skoupidia 2-webόσο και προβλήματα υγειονομικής φύσης, λόγω των εστιών μικροβίων που δημιουργούνται και που επιδεινώνονται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.
Επιπλέον, μετά το αντίκρισμα του συγκεκριμένου περιστατικού και ένταξης του σε ένα ευρύτερο πλαίσιο καθημερινότητας σε συνδυασμό με την ελλιπή ενημέρωση και τις ανύπαρκτες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης από την πλευρά του Δήμου, γεννάται το ερώτημα κατά πόσο υπάρχει περιβαλλοντική παιδεία και κοινωνική ευαισθησία στην πόλη μας.
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Ροδόπη επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ εξαιτίας των ζημιών από την χαλαζόπτωση

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, η πρόσφατη χαλαζόπτωση, προκάλεσε σοβαρές ζημίες σε καλλιέργε…