Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπακαλιαρόπιτα με κανταΐφι

Μπακαλιαρόπιτα με κανταΐφι

0
bakaliaropita
-1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
-Για τη γέμιση:
-1 κιλό φιλέτα παστού μπακαλιάρου, ξαρμυρισμένα
-4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
-1 πατάτα τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού
-2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
-1½ λεμόνι, το χυμό
-½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
– ελαιόλαδο
 
Καθαρίζετε τον μπακαλιάρο από πέτσες και κόκαλα και τον ξαίνετε. Με δυο-τρεις κουταλιές σούπας λάδι σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και την τριμμένη πατάτα, μέχρι να μαραθούν. Αφήνετε να κρυώσουν και τα ανακατεύετε με τις ντομάτες, το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό. Αλατίζετε ελαφρά, αν χρειάζεται. Ξαίνετε το κανταΐφι με ελαφρώς λαδωμένα χέρια και απλώνετε τη μισή ποσότητα σε λαδωμένο ταψί. Απλώνετε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζετε με το υπόλοιπο. Περιχύνετε ελαφρώς με ελαιόλαδο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ο C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Φασόλια μαυρομάτικα με μανιτάρια

    500γρ. φασόλια μαυρομάτικα 400γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες 2 ντομάτες ώριμες κομμέ…
  • Ριζότο με κους-κους και φακές

    1 φλιτζάνι ρύζι 1/2 φλιτζάνι κους-κους (το ψιλό που έχει μέγεθος όσο το κεφάλι μίας καρφίτ…
  • agginares ograten

    Αγκινάρες ογκρατέν

    12 αγκινάρες μέτριες ½ κιλό κιμά 150γραμ. βούτυρο 1 κουτ. γλυκού ρίγανη λίγο μαϊντανό 1 φύ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φασόλια μαυρομάτικα με μανιτάρια

500γρ. φασόλια μαυρομάτικα 400γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες 2 ντομάτες ώριμες κομμέ…