Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στο νέο Δημαρχείο

Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στο νέο Δημαρχείο

0
 
 
Μέσα στον επόμενο μήνα θα το παραδώσει η ανάδοχος εταιρία προκειμένου να γίνει η μεταφορά
 
Την εκκένωση του νυν Δημαρχείου περιμένει ο εργολάβος που έχει αναλάβει την πλήρη αποκατάσταση του
 
dhmarxeio neo 2-webΑν και σε παλαιότερη δήλωση του ο δήμαρχος, Μιχάλης Στυλιανίδης, είχε δηλώσει ότι το κτήριο που θα στεγάζει τις υπηρεσίες του Δήμου (πρώην κτήριο Τραπέζης της Ελλάδος) θα ήταν έτοιμο στα μέσα Ιουνίου, η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται στα μέσα Αυγούστου καθώς το συνεργείο ελαιοχρωματιστών και οι ηλεκτρολόγοι βάζουν, αυτές της μέρες, τις τελευταίες πινελιές. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η μεταφορά των υπηρεσιών δεν χωρά άλλη αναβολή, καθώς όπως δηλώνει στο «Ε» ο κ. Στυλιανίδης θα πρέπει να έχουν εκκενώσει το χώρο του νυν Δημαρχείου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.
 
Ένα έργο καίριας σημασίας
Σε όποιον έχει επισκεφθεί το παλιό κτήριο και κυρίως την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, γίνεται εύκολα αντιληπτή η αναγκαιότητα αυτής της μεταφοράς. Υποστυλώματα τοποθετημένα και στις δυο πλευρές της αίθουσας στηρίζουν την οροφή, από την οποία υποχωρούν συνέχεια κομμάτια σοβά, καθιστώντας ορατό τον κίνδυνο τραυματισμού. Επιπλέον, δεν περνούν απαρατήρητες οι φθορές σε πατώματα και τοίχους.
Από την άλλη το νέο κτήριο, το οποίο διαμορφώνεται σε πιο μοντέρνο αρχιτεκτονικό ρυθμό, υπόσχεται μεγαλύτερη ασφάλεια, πιο άνετους χώρους και πιο εύκολη πρόσβαση. Επιπροσθέτως, το κτήριο αναμένεται να είναι πιο λειτουργικό και πιο φιλικό προς το περιβάλλον καθώς θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια για θέρμανση χάρη στα καινούρια του κουφώματα.
 
Ο παλιός είναι αλλιώς
Όσο και να υπερτερεί σε θέμα υποδομών το καινούριο κτήριο, δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει πλήρως το παλιό, το οποίο είναι διατηρητέο μνημείο και έχει ιστορική σημασία και αρχιτεκτονική αξία. Έτσι, κάποιες υπηρεσίες θα στεγαστούν στο κτήριο μετά την ανακαίνιση του (έργο 2 εκατομμυρίων ευρώ ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αστικής Ανάπλασης») . Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την επιθυμία του ο δήμαρχος να παραμείνει στο παλιό κτήριο καθώς όπως δήλωσε «έχει άλλο κύρος».
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…