Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Μια αφίσα …σκέτο διαμάντι!

Μια αφίσα …σκέτο διαμάντι!

0
afisa giorton13

Έχει κάτι από …Νταλί η αφίσα για τις Γιορτές της Π. Πόλης. Αξιόλογες καλλιτεχνικές παρουσίες στο φετινό πρόγραμμα

 

 
Με μια εντυπωσιακή αφίσα με «αέρα» από πίνακα του Νταλί άρχισαν τα προεόρτια των Γιορτών Π. Πόλης. Ο εμπνευστής της απεικόνισε όλες τις εικαστικές πολιτιστικές μουσικές δράσεις και δρώμενα που λαμβάνουν χώρα τις μέρες των Γιορτών όπως αυτές αναδύονται μέσα από τα πρίσματα ενός ακατέργαστου διαμαντιού «παίζοντας» συνειρμικά με την έννοια που έχει αποκτήσει η Π. Πόλη και την υπεραξία που δίνει στην πόλη κα τον νομό.
 
Π. Πόλη: «Ένα ακατέργαστο διαμάντι…»
Σχολιάζοντας την αισθητική της αφίσας ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Μανώλης Φανουράκης, ανέφερε ότι εκφράζει μια νότα αισιοδοξίας και αποδίδει καθαρά όλο το εννοιολογικό περιεχόμενο των Γιορτών της Π. Πόλης που φέτος έχουν τα 23α γενέθλιά τους.
 
Αξιόλογες καλλιτεχνικές παρουσίες στις φετινές Γιορτές Π. Πόλης
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ο κ. Φανουράκης σημείωσε ότι επιλέχτηκε ότι καλύτερο με βάση των σφιχτών οικονομικών δεδομένων καθώς οι φετινές γιορτές έχουν λιγότερο από 50.000 ευρώ προϋπολογισμό. Ωστόσο φέτος θα δούμε περισσότερους καλλιτέχνες της κεντρικής καλλιτεχνικής σκηνής όπως τους Πορτοκάλογλου – Πλιάτσικα, Κονταρού-Βαζαίου, Θηβαίου – Highway band, M. Zαμάνη, Ε. Ρεμπούτσικα, Μακεδόνα και Underhill West, ενώ θα υπάρξει και βραδιά Λαογραφίας. Παράλληλα θα λειτουργούν εκθέσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη και στο Λαογραφικό Μουσείο ενώ 33 σύλλογοι θα έχουν στέκια σ’ όλα τα σημεία της Π. Πόλης. Σημειώνουμε ότι το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί αναλυτικά την επόμενη εβδομάδα: «Ο βασικός στόχος είναι να προσελκύσουμε όσο τον δυνατόν περισσοτέρους επισκέπτες στις Γιορτές μας Γι αυτό και έχουμε καταρτίσει ένα πρόγραμμα για όλα τα γούστα. Έχουμε κλείσει με πολύ αξιόλογους καλλιτέχνες της κεντρικής σκηνής αλλά και με τοπικούς καλλιτέχνες και νεολαιίστικα σχήματα. Ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά», τονίζει ό κ. Φανουράκης
Να σημειώσουμε ότι οι Γιορτές θα διαρκέσουν από την 1 έως τις 8 Σεπτεμβρίου.
 
 Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ονείρων Μουσικών Σχολείων» είναι εδώ!

Ολόκληρο το πρόγραμμα από τις 22 έως τις 27 Απριλίου Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ον…