Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Τσιμπήματα» για την ώρα του ψεκασμού στα Άβδηρα

«Τσιμπήματα» για την ώρα του ψεκασμού στα Άβδηρα

0
psekasmos
Ένταση στο κέντρο του χωριού γιατί το συνεργείο πήγε να ψεκάσει την ώρα που όλοι κάθονταν στα καφενεία και στις αυλές
 
 Διαμαρτυρήθηκαν οι μαγαζάτορες. Τελικά έγινε ο προγραμματισμένος ψεκασμός ενώ αργά το βράδυ ψέκασαν στις παραλίες
 
 Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
«Αγρίεψαν» πιο πολύ κι απ’ τα κουνούπια που έχουν θεριέψει στον οικισμό τους οι κάτοικοι των Αβδήρων και άρχισαν τα φραστικά…τσιμπήματα εναντίον του συνεργείου της Π.Ε. Ξάνθης που ήλθε το απόγευμα της Τετάρτη λίγο μετά τις 8.30 για να κάνει ψεκασμό μέσα στο χωριό τους την ώρα που όλοι ήταν έξω και τα παιδιά έπαιζαν στους δρόμους και στην πλατεία. Από τα …τσιμπήματα δεν ξέφυγε και ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Αβδήρων κ. Παναγιώτης Μορφίδης που άκουσε τα εξ’ αμάξης από τους συγχωριανούς του παρά το γεγονός ότι ενημέρωσε – όπως λέει ο ίδιος – ότι θα γίνει ψεκασμός με μεγάφωνο περιδιαβαίνοντας στο χωριό και στις παραλίες.
 
Διαμαρτυρίες για την ώρα του ψεκασμού
Ώρα 8.40 στο κέντρο των Αβδήρων και 3 αυτοκίνητα της Π.Ε. Ξάνθης με τα κλιμάκια κατέφτασαν για να ψεκάσουν. Τα τρία καφενεία περιμετρικά της πλατείας ήταν γεμάτα από κόσμο κάποιοι έπαιζαν κάποιοι έτρωγαν και συζητούσαν. Το πάρκο με το σιντριβάνι ήταν γεμάτα από παιδιά όπως και η πλατεία. Στα γύρω σπίτια οι νοικοκυρές ήταν στις αυλές όπως συνηθίζεται τα απογεύματα στα χωριά. Το κλιμάκιο πήγε σ’ ένα – ένα τα καφενεία και ενημέρωσε το κόσμο ότι σε λίγο θα ψεκάσουν για τα κουνούπια και ότι πρέπει να μπουν μέσα στα καφενεία ή να πάνε στα σπίτια τους και να παραμείνουν τουλάχιστον μισή ώρα μετά τον ψεκασμό. Οι μαγαζάτορες διαμαρτυρήθηκαν γιατί είναι η ώρα που έχουν κόσμο τα μαγαζιά τους ζητώντας να ψεκάσουν αργά το βράδυ. Αλλά και οι θαμώνες που ήταν αναγκασμένοι να διακόψουν την ψυχαγωγία τους. Δημιουργήθηκε ένταση. Το συνεργείο ψεκασμού τους ενημέρωσε ότι αυτή είναι η κατάλληλη ώρα για να γίνει ο ψεκασμός γιατί αυτή την ώρα ..,σηκώνονται τα κουνούπια και ότι αν γίνει αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί δεν θα είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να σημειώσουμε ωστόσο ότι ο ψεκασμός στις παραλίες του δήμου καθώς και στην κατασκήνωση έγινε αργά το βράδυ. Τελικά ο ψεκασμός μέσα στον οικισμό έγινε όπως είχε προγραμματιστεί παρά τις διαμαρτυρίες και σε κεντρικούς δρόμους όπως στο δρόμο που οδηγεί στο μουσείο ή στην παλαιά δεξαμενή καθώς επίσης και σε στενά δρομάκια του παραδοσιακού οικισμού. Κάποιοι συμμορφώθηκαν με τις οδηγίες και παρέμειναν στα σπίτια τους και κάποιοι όχι είτε γιατί δεν το γνώριζαν είτε επειδή δεν ήθελαν ενώ όπως μας μεταφέρουν κάποιες κυρίες οι οποίες ανησύχησαν για την επίδραση του φαρμάκου, η μυρουδιά ήταν έντονη πολλές ώρες μετά τον ψεκασμό και τα παιδιά τους έπαιζαν έξω την ώρα εκείνη.
 
Είδαμε και πάθαμε…
Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι οι ψεκασμοί είναι απαραίτητοι και ότι πρέπει να τηρούνται πιστά οι οδηγίες και να λαμβάνονται όλα τα μέτρα. Χρειάζεται υπομονή και εν πάσει περιπτώσει ας συνυπολογιστεί ότι μπορεί να ενοχλήθηκαν από τον ψεκασμό όμως τα κουνούπια είναι πιο ενοχλητικά!
Μην τα θέλουμε όλα δικά μας
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…