Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Τριήμερο «λουκέτο» στους δήμους

Τριήμερο «λουκέτο» στους δήμους

0
dimarxio xanthi2-web
Παραιτήσεις δημάρχων τον Σεπτέμβριο αν εφαρμοστεί η κινητικότητα
 
Δήμαρχος Ξάνθης:«Ξηλώνουν» δομές που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των δήμων και για τους πολίτες»
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Σε κλίμα έντασης και υπό την πίεση και φόρτιση μιας εκρηκτικής κατάστασης με εκκωφαντικούς θορύβους και συνθήματα διαμαρτυρίας που δημιούργησαν οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί έξω από το ξενοδοχείο Κάραβελ, διεξήχθη η συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και των δημάρχων όλης των χώρας την Παρασκευή το πρωί με μοναδικό θέμα τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα, – τα δύο μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στους εργαζόμενους των ΟΤΑ τα οποία – όπως υποστηρίζει η πλειοψηφία των δημάρχων αποδυναμώνουν τους δήμους από δομές και προσωπικό.
 
Από Δευτέρα έως Τετάρτη κλειστά τα Δημαρχεία
Όπως μας μεταφέρει ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης που συμμετείχε στη συνεδρίαση, η πρόταση του προεδρείου της ΚΕΔΕ ήταν να κλείσουν τα Δημαρχεία όλης της χώρας από Δευτέρα έως Τετάρτη. Τις μέρες αυτές θα είναι ανοιχτές μόνο οι κοινωνικοπρονοιακές δομές («Βοήθεια στο Σπίτι» , Παιδικοί Σταθμοί και υπηρεσία Καθαριότητας), ενώ την Τρίτη θα είναι καθολική η αναστολή της λειτουργίας των δήμων καθώς συμπίπτει με την απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
 
Παραιτήσεις δήμαρχων τον Σεπτέμβριο αν εφαρμοστεί η κινητικότητα
Επίσης η ΚΕΔΕ πρότεινε να τεθούν στο τραπέζι και να είναι «ανοιχτές» οι παραιτήσεις των Δημάρχων το Σεπτέμβριο αν η κυβέρνηση προχωρήσει στη εφαρμογή της κινητικότητας – όπως εξήγγειλε ότι θα υλοποιήσει: «Συμφωνώ ότι πρέπει να αντιδράσουμε. Όλα αυτά στρέφονται εναντίον της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Ξηλώνουν» δομές που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των δήμων και για τους πολίτες. Θα μείνουν οι δήμοι χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας , χωρίς φύλαξη τα σχολεία με την κατάργηση των σχολικών φυλάκων. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αποτελούν μόνο το 10% των δημοσίων υπαλλήλων. Πως είναι δυνατόν να παίρνει από την τοπική αυτοδιοίκηση το 60% των απολύσεων;», διερωτάται ο δήμαρχος Ξάνθης ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα από την κατάργηση αυτών των δύο δομών.
 
Πήγαν όμως μόνο 120 από τους 325!
Να σημειώσουμε ότι παρά την σοβαρότητα του θέματος στη συνεδρίαση συμμετείχαν μόνο 120 δήμαρχοι από τους 325 γεγονός που ο δήμαρχος Ξάνθης το χαρακτήρισε «Θλιβερό» καθώς δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος για ένα κρίσιμο θέμα. Να υπενθυμίσουμε όμως ότι δημοτική αστυνομία και σχολικούς φύλακες έχουν μόνο οι μητροπολιτικοί αστικοί δήμοι και από το νομό μας μόνο ο δήμος Ξάνθης. Ωστόσο στη συνεδρίαση συμμετείχε ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Στέλιος Χατζηευαγγέλου.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…