Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Φιάσκο» το γκάλοπ του Επιμελητηρίου

«Φιάσκο» το γκάλοπ του Επιμελητηρίου

0
Ψήφισαν 300 και μόνο 57 μέλη! «Πολύ κακό για το τίποτε…»
 
Επιμένει ο Μωραΐτης: «Κακό είναι να μην ρωτάς την κοινωνία…». Σε ειρωνικό τόνο η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Σε «μπούμερανγκ» σε σχέση με τις θέσεις του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιου Μωραΐτη – τάχθηκε υπέρ του νέου νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές κατά τη συνεδρίαση του ΕΒΕ – εξελίχθηκε το γκάλοπ που διεξήγαγε το Επιμελητήριο Ξάνθης στήνοντας τρεις κάλπες το Σάββατο 29 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
 
Γκάλοπ για …κλάματα!
Επίσης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «φιάσκο» αφού η συμμετοχή ήταν πολύ περιορισμένη – δεν ξεπέρασε τις 300 ψήφους – όσο δε για τη συμμετοχή των μελών ήταν σχεδόν μηδενική αφού επί συνόλω 6.000 μελών του ΕΒΕ ψήφισαν μόνο 57! Έτσι έληξε το περιβόητο γκάλοπ του ΕΒΕ που έγινε με απόφαση πλειοψηφίας και όχι με την συναίνεση της αντιπολίτευσης και του εμπορικού συλλόγου που εξέφρασε μάλιστα με υψηλούς τόνους την αντίθεσή του. Το κοινό έδωσε αποστομωτική αρνητική απάντηση ενώ τα μέλη οριακά θετική. Το γκάλοπ του κ. Μωραϊτη όμως ξεσήκωσε αντιδράσεις και στο Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης το οποίο με έντονη ειρωνική διάθεση και επικριτικό και σαρκαστικό ύφος απάντησε στην ερώτηση που συμπεριέλαβε το γκάλοπ και αναφέρονταν στους δημόσιους υπαλλήλους και συγκεκριμένα: «Επιθυμείτε να λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες τα Σαββατοκύριακα, με προσωπικό ασφαλείας, για την εξυπηρέτηση του κοινού;» με την απάντηση του κοινού να είναι «ΟΧΙ» (παρακάτω τα αναλυτικά αποτελέσματα του γκάλοπ καθώς και η απάντηση της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης).
 
Επιμένει ο Μωραϊτης
Παρά το γεγονός ότι το γκάλοπ δεν πήγε και τόσο καλά ούτε σε συμμετοχή ούτε σε αποτέλεσμα (σύμφωνα με τις θέσεις του) ο κ. Μωραϊτης επιμένει να υποστηρίζει την ωφελιμότητά του να διεξαχθεί: «Δεν είναι κακό να ρωτάς την κοινωνία , κακό είναι να μην την ρωτάς και να της επιβάλλεις πράγματα. Αυτό θα πρέπει να το κάνουν όλοι. Αυτή είναι δημοκρατική λειτουργία. Και όλοι αυτοί που βγάζουν βαρύγδουπες ανακοινώσεις και αναφέρονται στη συμμετοχή των μελών μας ας μας πουν πόσοι ψηφίζουν στις εκλογές του συλλόγου τους…Τα 300 άτομα που ψήφισαν είναι ένα καλό δείγμα σε σχέση με τον πληθυσμό της πόλης. Είναι κάτι αντίστοιχο με τα 2.000 άτομα που αποτελούν το πανελλαδικό δείγμα σε δημοσκοπήσεις.». Μάλιστα ο κ. Μωραΐτης σημείωσε ότι το Επιμελητήριο θα διενεργήσει κι άλλα γκάλοπ που αφορούν στα μεγάλα θέματα του τόπου μας γι’ αυτό όπως σημείωσε: «Το κοστολόγιο είναι ελάχιστο κα το όφελος μεγάλο» , ενώ για το συγκεκριμένο γκάλοπ τα αποτελέσματα αφού αξιολογηθούν θα αποσταλούν στο υπουργείο ως έκφραση γνώμης της ξανθιώτικης κοινωνίας.
 
ΑΔΕΔΥ Ξάνθης: «Η δημοσκοπική εταιρεία …www.ΕΒΕ-Ξάνθης.gr
 
Με την «επιτυχή» δημοσκόπησή του, το Επιμελητήριο Ξάνθης από σύμβουλος του κράτους αποφάσισε να γίνει δημοσκοπική εταιρεία, ερωτώντας τους πολίτες της Ξάνθης τα παρακάτω :
1. Συμφωνείτε να ανοίγουν τις Κυριακές όποια από τα μικρά καταστήματα το επιθυμούν;
2. Επιθυμείτε να λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες τα Σαββατοκύριακα, με προσωπικό ασφαλείας, για την εξυπηρέτηση του κοινού;
Μάλιστα, μετά και την «αθρόα» και «μαζική» προσέλευση των χιλιάδων επαγγελματιών (!) του νομού μας και των χιλιάδων πολιτών που προσήλθαν για να ψηφίσουν, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής : Ο Χ Ι   Σ Ε   Ο Λ Α
Όχι και στα δυο ερωτήματα της δημοσκοπικής εταιρείας www.ΕΒΕ-Ξάνθης.gr απάντησαν οι «χιλιάδες πολίτες» !
Κύριοι του ΕΒΕ, θεωρούμε ότι ως συλλογικά όργανα στόχος μας είναι να αγωνιζόμαστε, για τις λύσεις των προβλημάτων των κλάδων μας και όχι η προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών μας με δημοψηφίσματα. Πόσο μάλλον όταν τα συγκεκριμένα δημοψηφίσματα επιτελούν θεάρεστο έργο στις Μνημονιακές επιταγές.
Θεωρούμε ότι τα προβλήματα των επαγγελματιών είναι πολλά και το βασικότερο όλων είναι η έλλειψη χρημάτων στην Ξανθιώτικη αγορά.
Έτσι λοιπόν θα περιμέναμε να ασχοληθείτε μετά του Επιμελητηρίου σας και όχι να προκαλείτε τον κοινωνικό αυτοματισμό ακόμη και μέσα στις ίδιες τις οικογένειες της Ξάνθης.
Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους και με αυτά θα πρέπει να ασχολούμαστε ΟΛΟΙ πραγματικά.
Σας διέφυγε και μια ακόμη ερώτηση :
«Θέλετε 24ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, ανοικτή αγορά, ανοικτές δημόσιες υπηρεσίες;»
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…