Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλουμε εκλογές»

ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλουμε εκλογές»

0
syriza-ekloges
Συγκινημένος ο Ν. Καλιαμπάκας προανήγγειλε την αποχώρηση του
 
Γ. Χατζηθεοδώρου: «Χαρίζουμε τον Τσετίν σε όποιον τον θέλει»
 
 
 
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης στο Ξενοδοχείο «ΟΡΦΕΑΣ» την πρώτη της δημόσια παρουσία, μετά το πρώτο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίο κόμμα.
Κατά την εισαγωγή της παρουσίασης ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου αναφέρθηκε στη γιορτή της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως η σημερινή κατάσταση είναι χειρότερη και από την χρεοκοπία που άφησε η 7ετία της Χούντας.
 
Θα διεκδικήσει με κάθε μέσο εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ
Στην Συνέντευξη τύπου παρούσα ήταν και η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία δήλωσε «Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και διεκδικώντας την κυβέρνηση, θα δώσει όλες τις μάχες που χρειάζονται για την ανατροπή του μνημονίου, της πολιτικής που μας έχει φέρει μέχρι εδώ, καθώς και την ανατροπή της λαίλαπας που συνεχίζεται με τις νέες ρυθμίσεις και των νομοσχεδίων» και συμπληρώνει «θα διεκδικήσουμε με κάθε μέσω από εδώ και στο εξής τις εκλογές αλλά και να δοθεί σε εμάς η δυνατότητα μιας κυβέρνησης της αριστεράς, η οποία θα είναι στο πλάι των εργαζόμενων και των υποτελών τάξεων και θα ανατρέψει όλη αυτή την κατάσταση την οποία βιώνουμε σήμερα».
 
ΣΥΡΙΖΑ: Ένα πολυτασικό κόμμα με ενιαία έκφραση
Για τη διαμόρφωση μια καλύτερης εικόνας του κόμματος μίλησε η κ. Χατζηγεωργίου, η οποία απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα πολυτασικό κόμμα αλλά θα έχει μια ενιαία έκφραση απέναντι στην κοινωνία, κάτι που δεν καθορίζεται από τις καταστατικές διατάξεις αλλά από τις προθέσεις όλων των στελεχών του κόμματος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «τα μέλη και οι άνθρωποι που θα έρχονται κοντά μας θα μπαίνουν σε ένα κόμμα με θέσεις και οργάνωση, κάτι που δεν υπήρξε μέχρι σήμερα».
 
Εκλογές Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλη τη χώρα για το κόμμα
«Σύμφωνα με το συνέδριο και με βάση το νέο καταστατικό θα πάμε σε αρχαιρεσίες Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλη την χώρα. Υπήρχε μια μεταβατική περίοδος από την συνδιάσκεψη μέχρι το συνέδριο και από εκεί και πέρα μπαίνει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να πάμε σε εκλογή νέων Νομαρχιακών επιτροπών και αντίστοιχα σύσταση περιφερειακών οργάνων σε όλους τους Νομούς» ανέφερε η κ. Χατζηγεωργίου.
 
Ν. Καλιαμπάκας: «Είμαστε περήφανοι για την δουλειά που έγινε στην Ξάνθη»
Η κ. Χατζηγεωργίου σε ερώτηση συναδέλφου για το αν θεωρεί ότι το κόμμα ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των ψηφοφόρων του και στο αν θα κεφαλαιοποιήσει μέρος τους η κ. Χατζηγεωργίου απαντά «προφανώς η Ξάνθη είχε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στις τελευταίες εκλογές. Παρόλα αυτά πιστεύω πως και η Νομαρχιακή Επιτροπή της Ξάνθης και ο βουλευτής μας έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλης της τοπικής κοινωνίας και όλου του Νομού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι απευθυνόμαστε σε όλη την τοπική κοινωνία και όχι μόνο στην μειονότητα της Ξάνθης και το έχει αποδείξει ένας βουλευτής, ο οποίος προέρχεται από την μειονότητα. Έτσι, θεωρούμε δίκαια ότι υπάρχει αυτό το ποσοστό και πιστεύουμε ότι θα είναι μεγαλύτερο στις επόμενες εκλογές». Στην ίδια ερώτηση τοποθετήθηκε και ο κ. Καλιαμπάκας ο οποίος δήλωσε «Η παρουσία του βουλευτή, Ζειμπέκ Χουσείν, για ζητήματα πλειονοτικά και μειονοτικά κυμάνθηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο, τήρησε την υπόσχεσή του ότι θα είναι βουλευτής όλων των ξανθιωτών και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό», ενώ συμπλήρωσε στην συνέχεια «υπήρξαν και προβλήματα ή δυσλειτουργίες γιατί έπρεπε να διαχειριστούμε την εκτόξευση του εκλογικού ποσοστού κάτι που θα βελτιωθεί στη συνέχεια». Τέλος, ο Γραμματέας τόνισε ότι ο κ. Ζειμπέκ Χουσείν είναι ο καταλληλότερος για να εκπροσωπήσει την μειονότητα και εξέφρασε την επιθυμία του να επανεκλεγεί.
 
Προανήγγειλε την αποχώρηση του ο Ν. Καλιαμπάκας
Βαθύτατα συγκινημένος ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, Νίκος Καλιαμπάκας, προανήγγειλε την αποχώρηση του δηλώνοντας αστειευόμενος «και χούντα να ήμουνα θα είχα πέσει». Έτσι ο Γραμματέας μετά από 7 χρόνια αγώνα και προσπάθειας θα παραδώσει την σκυτάλη στις επόμενες εκλογές υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα μπει σε δεύτερο πλάνο και θα συνεχίσει το έργο του σε όποια θέσει του αναθέσει το κόμμα. «Παρέλαβα το κόμμα με 1996 ψήφους, έζησα πολλά δύσκολα γεγονότα και διασπάσεις αλλά στο τέλος το παραδίδουμε με 26.000 ψήφους. Θα είμαι χρήσιμος πάντα και δεν θα περάσω σε δεύτερο πλάνο, θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στο νέο Γραμματέα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
ΣΥΡΙΖΑ: «Ποτέ δεν θελήσαμε να συνεργαστούμε με τον κ. Τσετίν»
Φυσικά και δεν έμεινε ασχολίαστη, από τα στελέχη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, η δήλωση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μάντατζη Τσετίν ότι «θα κάνει τα πάντα για να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ».
«Όσον αφορά τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που έχει υπογράψει τα μνημόνια και στη συνέχεια έφυγε και παρακαλούσε να μπει αρχικά στο ΠΑΣΟΚ και μετά στη ΔΗΜΑΡ, από τη στιγμή που θεωρεί τον εαυτό του έτοιμο να μπει στο ΠΑΣΟΚ και μετά από δηλώσεις σχετικά με την επάνοδο της χώρας στη δραχμή –όπως λέει- μάλλον δεν χρήζει σοβαρότητας να δώσουμε παραπάνω έκταση στο θέμα αυτό. Είναι ένας πρώην βουλευτής. Έχει κριθεί από το έργο του. Ας μας πει τί πρόβλημα έλυσε στη μειονότητα όσα χρόνια υπήρξε βουλευτής», δήλωσε ο κ. Καλιαμπάκας τον οποίο συμπλήρωσε ο κ. Χατζηθεοδώρου λέγοντας «δεν ζητήσαμε ποτέ από τον κύριο Τσετίν να μας βοηθήσει, μας πλησίασε και εμείς επιλέξαμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας, έχουμε βουλευτή και σύντομα θα έχουμε και δεύτερο βουλευτή, από την πλειονότητα. Χαρίζουμε τον κύριο Τσετίν σε όποιον τον θέλει».
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…