Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξεκινά ο «Τουρισμός για όλους»

Ξεκινά ο «Τουρισμός για όλους»

0
toyrismos
Από την Παρασκευή 19 Ιουλίου θα χορηγούνται δελτία από τα ΚΕΠ
 
Δικαιούχοι μισθωτοί, συνταξιούχοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και άτομα τρίτης ηλικίας. Εισοδηματικά τα κριτήρια
 
Επιμέλεια:Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
 
Την Παρασκευή 19 Ιουλίου ξεκινά το πρόγραμμα του ΕΟΤ «Τουρισμός για όλους» με την διανομή των σχετικών δελτίων από τα ΚΕΠ. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να κάνουν διακοπές 6 ημερών σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ όλης της χώρας και μάλιστα σε τιμή που ξεκινά από τα 2 ευρώ (ανά άτομο η διανυκτέρευση) ! Πρόκειται για ..αναβίωση αλλά και διεύρυνση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού που υλοποιούσε πριν την κατάργηση της η Εργατική εστία καθώς δίνει τη δυνατότητα για τουρισμό, αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, όπως και άτομα τρίτης ηλικίας
 
Ποιοι μπορούν να πάρουν δελτία
Δικαίωμα στις φτηνές επιδοτούμενες διακοπές έχουν όσοι το ετήσιο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τις 16.000 ευρώ για μεμονωμένους δικαιούχους, τις 28.000 ευρώ για οικογένειες (συν 1.500 ευρώ για κάθε τέκνο) και τις 35.000 για οικογένειες με τρία προστατευόμενα παιδιά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τα ΚΕΠ από τις 19 Ιουλίου και μέχρι να εξαντληθούν τα διαθέσιμα δελτία, τα οποία για την πρώτη φάση του προγράμματος είναι 38.700 (η δεύτερη φάση του προγράμματος θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 2014 και θα διαρκέσει έως το τέλος Μαΐου του 2014).
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΤ επιδοτεί με 14 ευρώ ανά άτομο και διανυκτέρευση τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν δικαιούχους του προγράμματος, με 12 ευρώ τα ενοικιαζόμενα δωμάτια (ανά άτομο και διανυκτέρευση) και με 6 ευρώ τα κάμπινγκ.
Αναλυτικός κατάλογος με τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τους δικαιούχους υπάρχουν στο site του ΕΟΤ www.eot.gr
 
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Μισθωτοί, συνταξιούχοι και άτομα τρίτης ηλικίας μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» κάθε δεύτερο έτος (χρόνο παρά χρόνο).
Δεν δικαιούνται φέτος Δελτίο όσοι έκαναν χρήση του προγράμματος το διάστημα 3 Αυγούστου 2012 – 31 Μαΐου 2013. Έτσι στην περίπτωση που πήρατε πέρυσι Δελτίο και δεν το χρησιμοποιήσατε, θα πρέπει να το προσκομίσετε στο ΚΕΠ, προκειμένου να ακυρωθεί και να εκδοθεί νέο. Δεν δικαιούνται Δελτίο 6ήμερων διακοπών οι δικαιούχοι προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας καθώς και του Ταμείου Νομικών.
 
Οι πολύτεκνοι δικαιούνται κάθε χρόνο δελτίο
Αντίθετα άτομα με αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως εισοδήματος, όπως και οι πολύτεκνοι (με 4 παιδιά και άνω) επίσης ανεξαρτήτως εισοδήματος δικαιούνται κάθε χρόνο Δελτίο για κάποιο από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσετε στα ΚΕΠ για να λάβετε το Δελτίο είναι:•Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος του 2012 ή φωτοαντίγραφο της δήλωσης του 2013 (για όσους έκαναν φέτος πρώτη φορά δήλωση).
•Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, όπως και των βιβλιαρίων ασθενείας απ’ όπου προκύπτουν τα προστατευόμενα μέλη.
•Απόδειξη κράτησης μέσω τράπεζας σε ένα από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΕΟΤ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…