Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Χρ. Πανόπουλος: «Είναι ξεφτίλα αυτό που γίνεται με τις αδειοδοτήσεις»

Χρ. Πανόπουλος: «Είναι ξεφτίλα αυτό που γίνεται με τις αδειοδοτήσεις»

0
panopoulos pano
Έντονη δυσαρέσκεια από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη προς την ΕΠΟ
 
Δείτε αναλυτικά τι ειπώθηκε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου
 
Ευθεία επίθεση στην ΕΠΟ για το θέμα των αδειοδοτήσεων εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά ο Χρήστος Πανόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στο «Le Chalet».
Ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης μιλώντας με σκληρή γλώσσα για την τακτική της ΕΠΟ στο κρίσιμο θέμα των αδειοδοτήσεων, ζήτησε να ελεγχθούν όλοι οι φάκελοι και πριν την έναρξη του πρωταθλήματος να έχει διαπιστωθεί ποιες ομάδες μπορούν να πάρουν την αδειοδότηση τόσο της ΕΠΟ, όσο και της UEFA.
Οι ατάκες δεν έλειψαν, ενώ φυσικά αναφέρθηκε και την Ξάνθη, προαναγγέλλοντας ακόμη δύο μεταγραφές.
Μεταξύ άλλων ο κ. Πανόπουλος είπε:
Χ.Π.: «Θέλουμε να υπάρχει ισονομία, ισοτιμία, να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε ένα υγιές περιβάλλον. Το θέμα των αδειοδοτήσεων είναι το «Α» και το «Ω» για το ελληνικό πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ έχει το αυτοδιοίκητο, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά έχει να δώσει λόγο στους χιλιάδες φιλάθλους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι κοροϊδεύουμε τους φιλάθλους αν λέμε ότι αδειοδοτούμε όλες τις ομάδες στην Ελλάδα με βάση τις οδηγίες της ΕΠΟ και έρχεται η UEFA και αποφασίζει διαφορετικά. Φαντάζομαι όλοι μας θέλουμε να γνωρίζουμε και πιο πολύ οι φίλαθλοι, τι ποδόσφαιρο πρέπει να πρεσβεύουμε», τόνισε.
 
«Να μας πει η ΕΠΟ την αλήθεια»
 
Συνεχίζοντας ο κ. Πανόπουλος είπε:
«Εγώ θα ήθελα και φαντάζομαι όλος ο υγιής φίλαθλος κόσμος να ξέρει ποιες ομάδες μπορούν να αδειοδοτηθούν από την UEFA για την περίοδο 2013-2014. Και είναι τίμιο και ειλικρινές να το ξέρουμε την πρώτη ημέρα που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι κύριοι, με βάση τα δεδομένα της στιγμής, αδειοδοτούνται για την Ευρώπη οι συγκεκριμένες ομάδες. Τώρα, αν στην διάρκεια της περιόδου βρεθεί οποιοσδήποτε επενδυτής και βάλει 5-10 εκατ., αυτό είναι άλλη ιστορία. Αλλά θαύματα δεν γίνονται και τέτοιες εκπλήξεις δεν πιστεύω ότι θα δούμε, γιατί ζούμε και σε ένα οικονομικό περιβάλλον που είναι το χειρότερο που εγώ έχω ζήσει στα χρόνια που ζω και δεν ξέρω τι θα δούμε και στην συνέχεια», πρόσθεσε.
Ο μεγαλομέτοχος της ξανθιώτικης ΠΑΕ έκανε λόγο για δυσφήμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Τώρα ποιοι θέλουν να ακούσουν, ας τα ακούσουν, Ξέρω ότι ένας ή δύο κούκοι δεν φέρνουν την άνοιξη. Αλλά αυτά που πιστεύουμε εμείς, τα πιστεύει ο κάθε φίλαθλος της κάθε ομάδας. Αυτή είναι η αλήθεια. Και εγώ μιλάω για αλήθειες. Ας μας πει λοιπόν και η ΕΠΟ αλήθεια. Να μάθουμε τι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι δυνατόν να περνά άδειες η ΕΠΟ και η UEFA να τις απορρίπτει. Είναι ξεφτίλα και συγνώμη για την έκφραση. Είναι ντροπή. Αρκετά έχει εκτεθεί η χώρα. Εν κατακλείδι, εμείς σαν Skoda Ξάνθη θέλουμε να ξέρουμε μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος ποιες ομάδες αδειοδοτούνται από την UEFA με βάση τα κριτήρια, και αυτό είναι ηθική υποχρέωση όχι απέναντι σε εμάς αλλά απέναντι στον κόσμο.
Είναι ευθύνη της ΕΠΟ, αυτή είναι η Εποπτεύουσα Αρχή. Είναι γελοίο η ΕΠΟ να πετά το μπαλάκι στην Σούπερ Λίγκα, ενώ είναι η εποπτεύουσα αρχή. Εγώ ξεκίνησα την Σούπερ Λίγκα μαζί με κάποιους άλλους, αλλά δεν μπορείς να βάζεις τον λύκο να φυλά τα πρόβατα. Στην ανάγκη, αν δούμε ότι οι περισσότερες ομάδες δεν πληρούν τα κριτήρια, ας κάτσουμε να δούμε τι ποδόσφαιρο και τι πρωτάθλημα θέλουμε».
 
«Λυπάμαι για τους φιλάθλους των Ιωαννίνων»
Για τον τρόπο που κέρδισε η Ξάνθη την έξοδο στην Ευρώπη, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ είπε: «Τα Γιάννινα είναι κρίμα που κέρδισαν την έξοδο στην Ευρώπη μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά δεν εμφανίζονται στην Ευρώπη. Παραμύθιασαν τους φιλάθλους και έμειναν με το χαμόγελο στα χείλη. Και αν δεν μπορεί κάποιος ιδιοκτήτης, οφείλει να προστατεύσει τις ομάδες και τους φιλάθλους η εποπτεύουσα αρχή. Δεν έχω τίποτα με τον Σαρρή και τον οποιονδήποτε. Λέω πράγματα λογικά, το αυτονόητο. Αν δεν μπορούμε να αδειοδοτηθούμε, να κάτσουμε να αποφασίσουμε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι ντροπή. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στα Γιάννινα για την επιτυχία. Λυπάμαι κυρίως για τους φιλάθλους τους. Με την καραμπόλα που έγινε, εμείς πλέον βγαίνουμε στην Ευρώπη», συνέχισε.
Ο Χρ. Πανόπουλος έκανε λόγο για την τραγική «λογιστική» εικόνα των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, χωρίς να εξαιρέσει τη δική του ομάδα. «Αν κάποιος διαβάσει ισολογισμούς ΠΑΕ που συμμετέχουν στην Σούπερ Λιγκ και εμείς δεν εξαιρούμαστε, θα του φύγει το… τσερβέλο. Αν δεν ήταν ΠΑΕ αλλά ήταν ανώνυμες απλές εταιρείες, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Γιατί οι συσσωρευμένες ζημίες που έχουν πέφτουν κάτω από το 50% του κεφαλαίου τους. Και παρόλα αυτά όλοι εμείς λειτουργούμε. Και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου και την Skoda Ξάνθη από αυτό. Τι να κάνουμε; Να προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση, όπως κάνει όλος ο κόσμος στην ελληνική κοινωνία».
Ερωτηθείς γιατί δεν προσέφυγε στην UEFA, απάντησε: «Δεν θα ήθελα να πάω στα ευρωπαϊκά όργανα και να εκθέσω ακόμα περισσότερο την πατρίδα μας. Την έχουμε την δυνατότητα, αλλά για αυτό θέλω η ΕΠΟ να επιληφθεί του θέματος», ενώ πρόσθεσε: «Είχαμε βγάλει μια ανακοίνωση και ο εισαγγελέας ζήτησε να ανακαλέσουμε για να μην ματώσουμε οικονομικά. Αν πρόκειται η ανάκλησή μας αυτή να ευαισθητοποιήσει την ΕΠΟ να φτιάξει ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, τότε όλο το ΔΣ και εγώ υποκλινόμαστε και ζητούμε ταπεινά συγγνώμη».
 
«Το μάθαμε τελευταία στιγμή για την Ευρώπη»
Ο Χρήστος Πανόπουλος κατηγόρησε την ΕΠΟ ότι όπως εξελίχθηκε η ιστορία δεν επέτρεψε στην Ξάνθη να έχει τον απαιτούμενο χρόνο για να «χτίσει» μία ομάδα για το Europa League. «Το μάθαμε τελευταία στιγμή. Και ο χρόνος προετοιμασίας είναι ελάχιστος για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, όπου θα εκπροσωπήσουμε πρώτα την χώρα και μετά την πόλη μας. Και αυτό μας το στέρησε η ΕΠΟ. Η προετοιμασία ξεκίνησε με βάση τον αρχικό προγραμματισμό και όχι με βάση την λογική της Ευρώπης. Θέλω να πάρουμε βαθμούς για την Ελλάδα και για την πόλη μας. Αλλά θα μετέχουμε ως… Skoda Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα, γιατί ουσιαστικά χάρη σε αυτούς συμμετέχουμε».
Όσο για το πλάνο της ομάδας, δεν αλλάζει: «Η Ξάνθη εφαρμόζει ένα πλάνο προσαρμοσμένο. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους νέους από τις ακαδημίες, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Εκτός από τις λίγες μεταγραφές που κάναμε τώρα, θα πάρουμε άλλους δύο παίκτες για να ενισχυθούμε. Στόχος είναι να παίξει η ομάδα υγιές ποδόσφαιρο και να κερδίζει κάθε αγώνα, εντός και εκτός έδρας».
Όσο για το ενδεχόμενο πωλήσεων, είπε: «Οτιδήποτε υπάρχει, κινείται ή δεν κινείται σε αυτήν την εταιρεία, έχει την τιμή του. Οι συσσωρευμένες ζημίες συμμαζεύτηκαν, αλλά είναι στο 1.200.000 ευρώ το οποίο ελπίζω να το κλείσουμε με κάποια μεταγραφή στα επόμενα 1-2 χρόνια. Δεν θα πουληθεί παίκτης για να καλυφθεί το κενό άμεσα, αλλά και να υπήρχε κάτι τέτοιο, πάλι δεν θα σας το έλεγα».
Τέλος, αναφέρθηκε και στον κόσμο: «Το να πω ότι θέλω τον κόσμο κοντά, το έχω πει ένα εκατομμύριο φορές. Καταλαβαίνω τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε κάτοικος της πόλης μας. Κάνω έκκληση όμως να βοηθήσει ο καθένας, στον βαθμό που η ομάδα εκφράζει επάξια μέχρι τώρα νομίζω την πόλη της Ξάνθης. Από εκεί και πέρα, αυτοί θα κρίνουν. Και αν αντέχουν βέβαια οικονομικά… Η ομάδα είναι ομάδα και με τα καλά και με τα κακά αποτελέσματα».
 
Δημήτρης  Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Επιστροφή στη δράση για όλες τις κατηγορίες

Με την 12η αγωνιστική σε Α΄και Β΄ – 11η αγωνιστική σε Γ΄ Μετά τις αναβολές σε όλα τα…