Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα «Το κοινό της επαρχίας είναι πιο ‘έξω καρδιά’»

«Το κοινό της επαρχίας είναι πιο ‘έξω καρδιά’»

0
Η ταλαντούχα Ζέτα Μακρυπούλια έχει «βαφτίσια» στην πόλη μας και λίγο πριν μοιράζεται με το «Ε» το θετικό κλίμα του θιάσου, τα σχέδια της για το μέλλον και εξηγεί γιατί έχει αδυναμία στο κοινό της επαρχίας
 
Με αφορμή την παράσταση του Νίκου Μουτσινά και της Τζένης Διαγούπη «Τα βαφτίσια», που έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη μας, η Ζέτα Μακρυπούλια, η οποία κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο παραχώρησε συνέντευξη στο «Ε». Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για το ευχάριστο κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, για την θετική ενέργεια που λαμβάνουν οι ηθοποιοί από τον κόσμο μετά το τέλος της παράστασης και για τη σημασία των περιοδειών στην επαρχία.
 
«Ε»:Η συγκεκριμένη παράσταση έχει αγαπηθεί πολύ από το κοινό, κατακτώντας πάνω από 100.000 θεατές. Τι ακριβώς προσφέρει σε όποιον την παρακολουθήσει;
Ζ.Μ.: Η μεγαλύτερη προσφορά της παράστασης είναι το γέλιο. Ο κόσμος έρχεται και περνάει πραγματικά πάρα πολύ ευχάριστα για μία ώρα και 45 λεπτά που διαρκεί η παράσταση. Το βλέπουμε και το καταλαβαίνουμε αμέσως μετά γιατί είναι όλοι πάρα πολύ χαμογελαστοί και μας δίνουν μια πολύ θετική ενέργεια. Το κοινό συναντά μια οικογένεια και τα παρατράγουδα της, να το πω έτσι λίγο γενικά, όπου με αφορμή την βάπτιση του μωρού, έρχονται κάποιοι συγγενείς στο σπίτι και ξεκινά από το πουθενά ένας καυγάς, που δεν είναι ακριβώς από το πουθενά, είναι οι γνωστές οικογένειες που οι συννυφάδες λίγο τσακώνονται μεταξύ και οι άνδρες προσπαθούν να κρατήσουν ισορροπίες, οι οποίοι κάποια στιγμή δεν τα καταφέρνουν και έτσι γίνεται ένα μπάχαλο. Βγαίνουν πολλά μυστικά στην φόρα. Είναι μία κωμωδία καταστάσεων θα έλεγα.
 
«Ε»:Ποια είναι τα σχόλια του κόσμου μετά την παράσταση;
Ζ.Μ.: Ο κόσμος έρχεται πολύ χαρούμενος, μας λέει ότι πέρασε ωραία, ότι γέλασε πάρα πολύ. Είμαστε μια δεμένη ομάδα και θεωρώ ότι αυτό περνάει στον κόσμο.
 
«Ε»:Θεωρείτε ότι είναι σημαντικό να περιοδεύουν οι παραστάσεις;
Ζ.Μ.: Βεβαίως. Είναι πολύ σημαντικό για να μπορεί και ο κόσμος που ζει στην επαρχία να παρακολουθεί θέατρο και να ψυχαγωγείται. Επιπλέον, είναι καλό η παράδοση και η τέχνη του θεάτρου να ταξιδεύουν.
 
«Ε»:Το κοινό στην περιφέρεια είναι διαφορετικό από αυτό στην Αθήνα;
Ζ.Μ.: Εντελώς. Είναι πολύ πιο εκδηλωτικοί!
 
«Ε»:Πιστεύεται ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν παραστάσεις τόσο συχνά;
Ζ.Μ.: Φαντάζομαι πως ναι. Δεν έχουν αυτή την άνεση του να παρακολουθούν θέατρο, που έχουν όσοι μένουν στην Αθήνα. Επιπλέον, είναι λίγο πιο «έξω καρδιά άνθρωποι». Οι άνθρωποι της Αθήνας είναι λίγο πιο αγχωμένοι, πιο προβληματισμένοι. Είναι λίγο διαφορετικοί! Βέβαια, για να μην τους αδικώ, η αλήθεια είναι ότι και το κοινό της Αθήνας ήταν πάρα πολύ εκδηλωτικό. Αλλά η γενικότερη εμπειρία μου από τις περιοδείες, μου λέει ότι στην επαρχία είναι σαφέστατα οι άνθρωποι πιο εκδηλωτικοί.
 
«Ε»:Χαρακτηρίζεστε πολύ επιτυχημένη. Ποιο χαρακτηριστικό σας θεωρείτε ότι συμβάλλει σε αυτό; Είναι η αγάπη ή η υπομονή σας σε αυτό που κάνετε;
 
Ζ.Μ.: Είναι δύσκολο να σας το απαντήσω. Η επιμονή νομίζω ότι είναι ένα κομμάτι. Σαφέστατα αγαπάω πάρα πολύ την δουλειά μου και είμαι και πάρα πολύ εργατική. Δεν περιμένω τα πράγματα απλώς να έρθουνε. Δουλεύω πάρα πολύ. Αφοσιώνομαι πάρα πολύ. Μου αρέσει αυτή η δουλειά. Με ενθουσιάζει. Τώρα δεν ξέρω αν αυτό είναι ένα συστατικό επιτυχίας.
 
«Ε»:Δηλαδή αυτό που θα συμβουλεύατε τα νέα παιδιά είναι να ασχοληθούν με κάτι που αγαπούν, προκειμένου να μπορέσουν να πετύχουν;
Ζ.Μ.: Εννοείται. Θα πρέπει όλοι να ασχολούνται με κάτι που αγαπούν και τους ικανοποιεί. Εάν πρόκειται να δώσω κάποιο είδους συμβουλής, θα ήθελα να πω στα παιδιά να μην μπερδεύονται. Ακούω πάρα πολλά παιδιά που λένε θέλω να γίνω ηθοποιός, θέλω να γίνω τραγουδιστής. Πρέπει να είναι σίγουροι μέσα τους ότι το θέλουν αυτό. Δεν πρέπει να παρασύρονται από τα φώτα και όλα αυτά που φέρει αυτή η δουλειά, το γύρω γύρω της δημοσιότητας. Αν και αυτό που το βλέπουν είναι ωραίο, πρέπει να ξέρουν ότι από πίσω κρύβει μια πάρα μα πάρα πολύ δύσκολη δουλειά, η οποία θέλει πραγματικά γερό στομάχι καθώς έχει πολύ αντίξοες συνθήκες. Το λέγανε οι παλιοί και ισχύει. Αν θέλουν να πετύχουν, λοιπόν, σε αυτό που κάνουν, πρέπει να είναι σίγουροι ότι το θέλουν.
 
«Ε»:Έχετε ασχοληθεί με το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το modeling. Ποιος χώρος είναι αυτός που σας έχει κερδίσει;
Ζ.Μ.: Το θέατρο και ο κινηματογράφος είναι κάτι που αγαπώ πάρα πολύ. Από εκεί και πέρα επειδή εγώ ξεκίνησα από την τηλεόραση η παρουσίαση έχει μείνει και έρχεται και φεύγει στην ζωή μου.
 
«Ε»:Κλείνοντας θα ήθελα να μας πείτε κάτι σχετικά με τα σχέδια σας στο άμεσο μέλλον, καθώς είναι κάτι που αφορά πολύ τον κόσμο. Θα συνεχίσετε με την παράσταση;
Ζ.Μ.: Όχι. Ο Νίκος ο Μουτσινάς έχει γράψει ήδη ένα έργο μαζί με την Τζένη Διαγούπη, στο οποίο δεν θα συμμετέχω εγώ. Του χρόνου θα είμαι στο Παλλάς, στο μιούζικαλ «Μερικοί το προτιμούν καυτό» σε σκηνοθεσία του Θανάση Φασουλή μαζί με το Γιάννη Ζουγανέλη και τον Θοδωρή Αθερίδη, τον Κώστα Βουτσά και πολλά νέα παιδιά. Θα είναι μια πολύ μεγάλη παραγωγή. Έχω σκοπό λοιπόν, να αφοσιωθώ σε αυτό, καθώς το μιούζικαλ είναι κάτι που αγαπώ και ήθελα πάντα να κάνω.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Τετάρτης: «Γεωπολιτική του νερού» του Νταβίντ Μπλανσόν

Μέσα από την ανάλυση συγκεκριμένων περιπτώσεων, ο Νταβίντ Μπλανσόν παρουσιάζει τις τρεις μ…