Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Τη «Νέα Ελλάδα» οραματίζεται η Ν.Δ.

Τη «Νέα Ελλάδα» οραματίζεται η Ν.Δ.

0
samaras synedrio
Προσκλητήριο ενότητας της κεντροδεξιάς απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του 9ου συνεδρίου
 
Θ. Ιακωβίδου, Π. Βώβου, Η. Συμεών, οι τρεις υποψήφιοι από την Ξάνθη για την Πολιτική Επιτροπή. Σήμερα θα βγουν τα αποτελέσματα
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Με το όραμα της Νέας Ελλάδας όπως αυτό το περιέγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κι ένα ανοιχτό προσκλητήριο ενότητας του χώρου της κεντροδεξιάς έκλεισε το 9ο συνέδριο της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο. Η αναφορά του δε στην κωδική ονομασία«Νέα Ελλάδα» πυροδότησε σενάρια και αποτιμήθηκε ως προάγγελος αλλαγών στην ονομασία της ΝΔ που θα μετεξελιχθεί σε ευρύτερο φορέα της Κεντροδεξιάς.
“Η αληθινή πρόοδος χρειάζεται ενωτικό πνεύμα. Εμείς το δείξαμε. Απευθύνω προσκλητήριο για την ενότητα της κεντροδεξιάς, σε όσους ήταν μαζί μας, αλλά για κάποιους λόγους απομακρύνθηκαν, και μαζί σε όλους τους πολίτες, που νιώθουν την ανάγκη για τη νέα Ελλάδα. Εμείς κρατάμε ψηλά τη σημαία, όταν οι άλλοι την καίνε. To 2021 η Νέα Ελλάδα δεν θα είναι όραμα, θα είναι πραγματικότητα”, είπε χαρακτηριστικά κλείνοντας την ομιλία του.
 
 
Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ξάνθης Θεοδοσία Ιακωβίδου: «Όραμα μας η Νέα Ελλάδα της Ανάπτυξης…»
Μεταφέροντας το κλίμα του συνεδρίου η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης κα Ιακωβίδου το χαρακτήρισε «ενωτικό», ενώ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή όχι το σενάριο που θέλει αλλαγή της ονομασίας της ΝΔ σε «Νέα Ελλάδα»: «Είναι η «Νέα Ελλάδα» που οραματιζόμαστε και θέλουμε να κτίσουμε όλοι μαζί. Αυτό είπε ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς. Η ΝΔ ως ιδεολογία έχει τη χώρα και όχι το κόμμα. Είναι το μεγάλο στοίχημα να βγάλουμε απ’ την κρίση την πατρίδα να γίνει μια χώρα αυτόνομη να μην εξαρτάται από τα δανεικά, να παράγει πλούτο και να τον διανείμει ισότιμα στους πολίτες της. Είναι η «Νέα Ελλάδα» της Ανάπτυξης και της δημιουργίας. Αυτή είναι η «Νέα Ελλάδα» που οραματίζεται η ΝΔ και ο πρόεδρός μας και κάλεσε όλους όσους την αγαπάμε να συμπορευτούμε».
 
Αισιόδοξα μηνύματα…
iakovidou 3Να σημειώσουμε ότι η κα Ιακωβίδου αυτό που εισέπραξε η ίδια ήταν ένα αισιόδοξο κλίμα και όχι γκρίνια – όπως ειπώθηκε από διάφορα Μέσα – τα οποία τη συνέδεσαν με τον απόηχο που είχε στη βάση της ΝΔ η συγκατοίκηση του με το ΠΑΣΟΚ στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα με την πολιτική ανάλυση της εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ σε ιδεολογική βάση, το συνέδριο επισημοποίησε την εγκατάλειψη της πολιτικής του λεγόμενου μεσαίου χώρου, στην οποία είχε επενδύσει η ΝΔ κατά την περίοδο της προεδρίας του Κώστα Καραμανλή, ενώ μέσα από τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Πολιτικής Επιτροπής επικύρωσε την κυριαρχία του κ. Σαμαρά και στον κομματικό μηχανισμό, καθώς εξελέγησαν σχεδόν όλα τα στελέχη του στενού προεδρικού πυρήνα.
 
3 υποψήφιοι από την Ξάνθη στην Πολιτική Επιτροπή
Η Σούλα Ιακωβίδου, η Πελαγία Βώβου και ο Ηλίας Συμεών ήταν οι 3 υποψήφιοι από την Ξάνθη στην νέα Πολιτική Επιτροπή. Συνολικά ήταν 600 οι υποψήφιοι και ελέγχθηκαν 200. Αυτοί θα εκλέξουν τον γραμματέα και το Εκτελεστικό όργανο που αποτελείται από 7 – 9 αιρετά μέλη εκτός από τους εξ οφιτσίου. ¨Όπως μας πληροφόρησε η κα Ιακωβίδου τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας για την Πολιτική Επιτροπή θα γνωστοποιηθούν σήμερα.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Συναγερμός» για τις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή: Πώς βλέπει την κατάσταση η κυβέρνηση και ποιες κινήσεις δρομολογούνται

Οι διπλωματικοί δίαυλοι είναι απόλυτα ανοιχτοί και υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο γ…