Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ανταμπούφης: «Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Δημοτικού Parking»

Ανταμπούφης: «Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Δημοτικού Parking»

0
dimotiko parking 01-empros
Για ατολμία, προχειρότητα, έλλειψη σχεδίου και στρατηγικής κατηγορεί το Δήμο
         
«Το Δημοτικό parking πρέπει εξασφαλίζει έσοδα για το Δήμο και φθηνές υπηρεσίες για τους πολίτες»
 
Βιαστική διαδικασία χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη», Νίκος Ανταμπούφης, την εισήγηση της δημοτικής Αρχής στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκμίσθωση του Δημοτικού Parking σε ιδιώτη. Οι λόγοι που προβλήθηκαν ήταν δύο. α) Το υψηλό κόστος λειτουργίας, β) Η έλλειψη προσωπικού. «Με συνοπτικές διαδικασίες υπερθεμάτισε και συμφώνησε η μείζων αντιπολίτευση των «Πολιτών για την Αλλαγή» περιοριζόμενη σε υποδείξεις για το κόστος της στάθμευσης» καταγγέλλει ο κ. Ανταμπούφης.
«Το Δημοτικό Parking υπήρξε κερδοφόρα επιχείρηση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Ξάνθης, από την ημέρα έναρξης λειτουργίας του μέχρι και το 2011» υπογραμμίζει ο ίδιος και συνεχίζει «για πρώτη φορά εμφανίζεται ζημιογόνο κατά τη χρήση του 2012. Στην ερώτηση που τέθηκε «… με ποιο τρόπο τα κατάφερε έτσι ο δήμος;» η απάντηση αποκάλυψε την αντιστροφή της αλήθειας. Η ζημιά οφείλεται, σχεδόν αποκλειστικά, στον εξοπλισμό αυτόματης πληρωμής, κόστους 40000 € με τον οποίο εφοδιάστηκε η επιχείρηση για να καλύψει την έλλειψη προσωπικού».
Όπως υποστηρίζει ο κ. Ανταμπούφης, η επένδυση δεν είναι μόνιμο έξοδο αλλά αποσβένεται, οπότε δεν επαρκεί για να χαρακτηριστεί ως ζημιογόνα η επιχείρηση. «Να σημειωθεί ότι στα έξοδα προστέθηκε και η καθαριότητα που πραγματοποιήθηκε από δύο υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας, χωρίς ποτέ να απαντηθεί αν αυτοί ήταν αποκλειστικής απασχόλησης στο Parking και ποια υπηρεσία τους πλήρωνε» και υπογραμμίζει πως «καμιά ιδιωτική επιχείρηση δεν θα κρινόταν από τους ιδιοκτήτες της ζημιογόνα αν είχε τα χαρακτηριστικά του Δημοτικού Parking».
Adabufis 2-emprosΥποστηρίζει ότι ο Δήμος Ξάνθης μπορεί και πρέπει να λειτουργεί το Δημοτικό Parking με σκοπό να εξασφαλίζει έσοδα στο Δήμο και εξυπηρέτηση στους πολίτες με χαμηλό κόστος και να επενδύσει σε αυτό προκειμένου να γίνει μια σύγχρονη επιχείρηση με παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Κλείνοντας, δηλώνει: «Δυστυχώς, ένας δήμος που χαρακτηρίζεται από ατολμία, προχειρότητα, έλλειψη σχεδίου και στρατηγικής καταντά στο να παραδίδει “με το κλειδί στο χέρι” μια δική του επιχείρηση που “επέτυχε” να την κάνει ζημιογόνα. Εκτός και αν είναι θέσφατο αυτό που “εν τη ρύμη του λόγου του” ανέφερε σε συνεδρίαση του 2011 ο κ. Δήμαρχος, ότι δηλαδή “… αυτές οι επιχειρήσεις είναι συνήθως οικογενειακές”».
Γ.Τ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…