Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Γκέτο κουνουπιών στο Πόρτο Λάγος

Γκέτο κουνουπιών στο Πόρτο Λάγος

0
porto lagos kounoupia 2
Για ανυπόφορη κατάσταση μιλούν οι κάτοικοι τις περιοχής, οι οποίοι αναγκάζονται να ανάβουν μόνο κεριά όταν νυχτώνει
 
Η επέλαση των κουνουπιών βλάπτει τόσο την υγεία των κατοίκων, όσο και των επιχειρήσεων
 
Για πολλούς το καλοκαίρι συνεπάγεται νυχτερινούς περιπάτους και φιλικές συγκεντρώσεις σε αυλές και βεράντες. Όχι όμως και για τους κατοίκους του Πόρτο Λάγος, στους οποίους σημαίνει συναγερμός μετά την δύση του ηλίου. «Μετά τις 8 το απόγευμα η κατάσταση που επικρατεί γίνεται ανυπόφορη καθώς δεν μπορείς ούτε να καθίσεις», αναφέρει στο «Ε» κάτοικος της περιοχής και συμπληρώνει «υποτίθεται ότι ο ψεκασμός θα έκανε κακό στην υγεία των πολιτών, αλλά αυτό εδώ είναι πολύ χειρότερο».
«Αν ανάψεις κάποιο φως προσελκύεις ακόμα περισσότερα κουνούπια με αποτέλεσμα να προτιμούμε να καθόμαστε στα σκοτάδια. Χθες το βράδυ στο καφέ που διατηρώ ανάψαμε 4-5 κεριά και το πρωί που σκουπίσαμε βγάλαμε έξω από το μαγαζί μια χούφτα κουνούπια και σκνίπες» δηλώνει επιχειρηματίας της περιοχής. Apply
Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι κάτοικος του χωριού νοσηλευόταν επί ένα μήνα στο νοσοκομείο μετά από τσίμπημα κουνουπιού, που ήταν φορέας του ιού του δυτικού Νείλου. Οι γιατροί τότε είχαν δηλώσει πως ο άνδρας θα μπορούσε να χάσει την ζωή του αν έπασχε και από κάποια άλλη ασθένεια.
Λαμβάνοντας υπόψη το παραπάνω πρόβλημα, το «Ε» επικοινώνησε με τον Αντιπεριφεριάρχη Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδη, ο οποίος προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Συνεχίζονται κανονικά οι ψεκασμοί, όμως απαγορεύεται με το συγκεκριμένο σκεύασμα να ψεκάσουμε πάνω από δύο φορές το μήνα. Γνωρίζουμε το πρόβλημα και προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε».
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…