Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επιχείρηση συνεργασίας των συλλόγων γονέων λυκείων και γυμνασίων

Επιχείρηση συνεργασίας των συλλόγων γονέων λυκείων και γυμνασίων

0
Συζητήθηκαν τα προβλήματα και ορίστηκε νέα συνάντηση τον Οκτώβριο
 
Διστακτικό ακόμη το κλίμα για δημιουργία ένωσης γονέων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
 
Ελένη Διαφωνίδου
 
Μια πρώτη προσπάθεια προσέγγισης και συνεργασίας των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των γυμνασίων και λυκείων του νομού, επιχειρήθηκε με τη συνάντηση της Παρασκευής, όπου εκπρόσωποι από διάφορα γυμνάσια και λύκεια της Ξάνθης έδωσαν το παρών για να συζητήσουν τα κοινά προβλήματα που τους απασχολούν.
Η συνάντηση δεν είχε μεγάλη συμμετοχή, αλλά αυτοί που διοργάνωσαν τη πρωτοβουλία μιλούν για μια πρώτη προσπάθεια, στην οποία ενδέχεται και άλλοι να ανταποκριθούν.
Στη πρώτη αυτή συζήτηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του 1ου , 3ου , 4ου Λυκείου , 1ου , 2ου, 7ου και Μουσικού Γυμνασίου Ξάνθης.
Στη συζήτηση τέθηκε το κτιριακό ζήτημα του μουσικού σχολείου που απασχολεί επί χρόνια, ενώ κοινή ήταν η διαπίστωση ότι με συνεργασία των γονέων με τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς η σχολική χρονιά πέρασε χωρίς ανυπέρβλητα προβλήματα.
Πάντως, αν και συζητήθηκε η πιθανότητα ίδρυσης ένωσης γονέων και κηδεμόνων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως αυτή που λειτουργεί για τα δημοτικά σχολεία, το κλίμα παρέμεινε διστακτικό , όσο δεν υπάρχει η απαιτούμενη μαζικότητα.
Η Μαρία Γκαγκώνη, πρόεδρος του συλλόγου του 1ου λυκείου, που διετέλεσε και πρόεδρος της ένωσης γονέων και κηδεμόνων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σημείωσε ότι και μόνο το γεγονός ότι τελικά πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ήταν σημαντικό, αφού αποτελεί κάτι που προσπαθούσα για χρόνια. Ωστόσο, σχολίασε και την απροθυμία μερίδας των γονέων να ασχοληθούν με θέματα που αφορούν τα σχολεία και τους μαθητές.
Το ραντεβού των Συλλόγων ανανεώθηκε για τις αρχές Οκτωβρίου , προκειμένου να υπάρχει ασφαλέστερη εικόνα των ζητημάτων των Σχολείων, όπου και ευελπιστούν η παρουσία των εκπροσώπων να είναι μεγαλύτερη.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…