Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χταπόδι μπουρδέτο

Χταπόδι μπουρδέτο

0
xtapodi-mpourdeto
1 χταπόδι μεσαίου μεγέθους
1 κιλό πατάτες κομμένες
1 φλιτζάνι του καφέ µε ξύδι
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουτουλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι του τσαγιού µε ελαιόλαδο
 
Αρχικά βράζουμε ολόκληρο το χταπόδι να βράσει µε 2 ποτήρια νερό και λίγο ξύδι. Περιμένουμε να ζεματιστεί. Στη συνέχεια κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το ξανατοποθετούμε στη κατσαρόλα μαζί µε το κόκκινο και το γλυκό πιπέρι, τον πελτέ και το λάδι. Αφού περιμένουμε 1,5 ώρα, προσθέτουμε τις πατάτες και το αφήνουμε να βάσει 30 λεπτά ακόμα ώστε να σωθούν τα υγρά.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Μιλφέϊγ με φρούτα του δάσους

    110 γρ. αλεύρι με ελάχιστο αλάτι 60 γρ. βούτυρο παγωμένο 1 κουταλιά χυμό λεμονιού 1 αυγό χ…
  • Μακαρονάδα ανοιξιάτικη με πέστο

    400 γρ. ζυμαρικά 40 γρ. αλάτι μαγειρικής Για το πέστο 100 γρ. ανάμεικτα μυρωδικά (δυόσμο, …
  • Τάρτα με καρύδια και μέλι

    360 γραμμάρια καρύδια 160 γραμμάρια βούτυρο 120 γραμμάρια ζάχαρη 2 κρόκους αυγών 500 γραμμ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μιλφέϊγ με φρούτα του δάσους

110 γρ. αλεύρι με ελάχιστο αλάτι 60 γρ. βούτυρο παγωμένο 1 κουταλιά χυμό λεμονιού 1 αυγό χ…