Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αποχή των δημοτικών υπαλλήλων

Αποχή των δημοτικών υπαλλήλων

0
dimotikoi yapliloi
Με απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ χθες παρέμειναν στις θέσεις τους αλλα δεν δούλευαν
 
Διαπληκτισμοί στο ΚΕΠ. Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τις 20 θέσεις στο δήμο Ξάνθης
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
 Στάση λειτουργίας είχαν όλες οι υπηρεσίες του δήμων Ξάνθη και Αβδήρων. Με απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ οι υπάλληλοι πήγαν κανονικά και παρέμεινα στις δουλειές τους όμως δεν εξυπηρετούσαν τους πολίτες με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί διαπληκτισμοί αλλά και να γίνονται αποδέκτες μιας μεγάλης δυσαρέσκειας των συμπολιτών μας που ταλαιπωρήθηκαν. Ανοιχτές ήταν μόνο οι υπηρεσίες της Καθαριότητας, των Παιδικών σταθμών, και το «Βοήθεια στο Σπίτι».
 
Ήταν εκεί αλλά δεν δούλευαν…
Η αποχή από τα καθήκοντα των δημοτικών υπαλλήλων εντάσσεται στα πλαίσια της αντίδρασης – αντιδρούν τόσο η ΠΟΕ-ΟΤΑ όσο και η ΚΕΔΕ, – για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας στην οποία οι περίπου 3.500 υπάλληλοι σχεδιάζεται να μετακινηθούν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης αλλά και οι 2.200 σχολικοί φύλακες και σχολικές καθαρίστριες να βγουν σε διαθεσιμότητα. Γενικότερα η αντίδραση – διαμαρτυρία συνδέεται με την εφαρμογή ενός ευρύτερου σχεδίου απολύσεων στο δημόσιο το τομέα που πρόκειται να εφαρμόσει η κυβέρνηση – σύμφωνα με τις εξαγγελίες της – κατά επιταγή της τρόικας: «Βάλθηκαν να διαλύσουν την τοπική αυτοδιοίκηση. Καταργούν τη δημοτική αστυνομία, βγάζουν σε διαθεσιμότητα τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες.. Έχουν στοχοποιήσει τους δημόσιους υπαλλήλους και θεωρούν ότι όλα τα δεινά του κράτους φταίνε αυτοί», τονίζει με εμφανή αγανάκτηση ο πρόεδρος του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθη κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος. Παρά ταύτα διαχωρίζει τη θέση του από την απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ να ανασταλεί η λειτουργία των δήμων ενώ οι υπάλληλοι θα είναι στις θέσεις τους: «Είναι μια μεσοβέζικη απόφαση, δεν συμφωνώ. Απ’ το πρωί αντιμετωπίζουμε τη δυσαρέσκεια των πολιτών. Βρισκόμαστε εν αναμονή των εξελίξεων μετά τη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής μεταρρύθμισης με την ΠΟΕ – ΟΤΑ γα να προσδιορίσουμε τη στάση μας», επισημαίνει καταδικάζοντας παράλληλα την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος των Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.  
 
Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τις 20 θέσεις στο δήμο Ξάνθης
«Θύματα» της αποχής των δημοτικών υπαλλήλων από τις δουλειές τους ήταν όσοι συμπολίτες μας έσπευσαν στο ΚΕΠ του δήμου προκειμένου να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για τις 20 εποχικές προσλήψεις του δήμου καθώς χθες ήταν η καταληκτική ημερομηνία. Οι υπάλληλοι του ΚΕΠ αρνήθηκαν να τα παραλάβουν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο. Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν τους εξήγησε ο κ. Γαλανόπουλος ότι δόθηκε παράταση και ότι σήμερα θα παραληφθούν οι αιτήσεις.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…