Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Νέα επένδυση 5 εκ. ευρώ από την GMC Α.Ε.

Νέα επένδυση 5 εκ. ευρώ από την GMC Α.Ε.

0
gmc
Επέκταση του εργοστασίου της σε αγροτική έκταση 30 στρεμμάτων και μια συνεργασία διεθνούς επιπέδου
 
Επίσκεψη Καραλίδη σε επιχειρήσεις του νομού. Μήνυμα στήριξης στις επιχειρήσεις
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Μια νέα επένδυση της τάξης των 5 εκ. ευρώ προτίθεται να κάνει η εταιρεία GMC Α.Ε. που δραστηριοποιείται στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα η εταιρεία πρόκειται να κάνει επέκταση του εργοστασίου της σε αγροτική έκταση 30 στρεμμάτων που της παραχωρήθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Γεωργίας ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες – πρόκειται επίσης να συνάψει μια συνεργασία διεθνούς επιπέδου που θα ισχυροποιήσει τη θέση της ακόμη περισσότερο στο χώρο της, ενώ τα δύο αυτά επενδυτικά σχέδια δημιουργούν προσδοκίες για οφέλη στην τοπική κοινωνία με το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας σε μια εποχή που η ανεργία στον νομό μας καλπάζει.
 
Ποια είναι η GMC Α.Ε.
Η GMC Α.Ε. ανήκει μαζί με την BMTE Α.Ε. (Βόλος) στον όμιλο Καμπάκα
Οι τομείς δραστηριότητας του ομίλου περιλαμβάνουν την χύτευση κοινού σιδήρου, κοινών κραμάτων χάλυβα, ανθρακούχου χάλυβα, χυτοσίδηρου, χυτοσίδηρου σφαιροειδούς γραφίτη, χρωμιούχου χυτοσίδηρου, ανοξείδωτου και υψηλής θερμικής αντοχής χάλυβα, οστενιτικού μαγγανιούχου χάλυβα, καθώς και διάφορα κράματα αλουμινίου και χαλκού. Ο όμιλος Καμπάκα κατασκευάζει μια μεγάλη ποικιλία ανταλλακτικών για τους περισσότερους τομείς της βιομηχανίας. Ειδικότερα για τις Ενοπλες Δυνάμεις:
Ερπύστριες διαφόρων τύπων για άρματα και θωρακισμένα οχήματα
Ανταλλακτικά διαφόρων τύπων για άρματα και θωρακισμένα οχήματα
Ανταλλακτικά μέρη πετρελαιοκινητήρων (χιτώνια, κυλινδροκεφαλές, έμβολα κλπ.) Διάφορα εξαρτήματα πλοίων (προπέλες, άξονες, οδηγούς τύπου V, κλπ.) Ο όμιλος παράγει επίσης γρανάζια, καθώς επίσης και αντλίες διαφόρων σχημάτων και μεγεθών. Το εύρος των πελατών της εκτείνεται σε όλο τον κόσμο.
 
Επίσκεψη Καραλίδη σε επιχειρήσεις του νομού
Σε μια προσπάθεια να τονωθεί το επενδυτικό κλίμα στο νομό μας αλλά και να δοθεί το μήνυμα και το στίγμα ό τι η Π.Ε. Ξάνθης και οι υπηρεσίες της είναι κοντά στον επιχειρηματικό κόσμο του νομού και έχουν και την βούληση και την πρόθεση να στηρίξουν τις όποιες επενδυτικές προσπάθειες μέσω αδιειοδοτήσεων ή άλλων θεμάτων αρμοδιότητάς τους, ο αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτης Καραλίδης ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα επισκέψεις στις επιχειρήσεις του νομού. Συγκεκριμένα την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφτηκε την ΣΕΚΕ που συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Κοντό και τον πρόεδρο κ. Ταρενίδη ενώ χθες επισκέφτηκε την Ροδόπη και την GMC Α.Ε. Σήμερα πρόκειται να επισκεφτεί την επένδυση των Πλαστικών Θράκης (θερμοκήπιο) και να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιοτεχνών – Βιομηχάνων κ. Βασίλη Σκαρλάτο. Ακολουθούν επισκέψεις και σε άλλες βιομηχανίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού: «Θέλουμε να τους μεταφέρουμε το μήνυμα ότι πνέει ένα ευνοϊκός άνεμος στην δημόσια διοίκηση και ότι οι υπηρεσίες δεν είναι μόνο για να επιβάλλουν πρόστιμα αλλά πολύ περισσότερο για να εξυπηρετούν τις επιχειρήσεις και να διευκολύνουν νέες επενδύσεις. Θέλουμε να έχουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με τον επιχειρηματικό κόσμο του νομού μας και αυτό επιδιώκουμε με τις επισκέψεις μας», τονίζει ο κ. Καραλίδης.
Να σημειώσουμε ότι κατά τις επισκέψεις του συνοδευόταν από υπηρεσιακούς παράγοντες των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας & Ανάπτυξης.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …