Σχόλια 23/7/13

0
Βάζε ιδέες: Απόλυση όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων των οποίων το όνομα αρχίζει από Κ!!!
Θωμάς Βουγιουκλής
 
 
Οι αλλοδαποί διακινητές
 Αυξήθηκαν τελευταία τα κρούσματα αλλοδαποί διακινητές να μεταφέρουν από τον Έβρο νέους λαθρομετανάστες. Βέβαια οι περισσότεροι συλλαμβάνονται, όμως υπάρχει μία διαπίστωση. Σχεδόν όλοι οι διακινητές ήταν αλλοδαποί!
Είναι δηλαδή αυτοί οι ίδιοι που ήρθαν παράνομα στη χώρα μας και τώρα, στη συνέχεια, οι ίδιοι γίνονται διακινητές!
Το φαινόμενο μπορεί να δημιουργεί απορία σε μας τους απλούς πολίτες, η Αστυνομία όμως το γνωρίζει καλά και λαμβάνει τα μέτρα της. Γι’ αυτό και τους εντοπίζει και τους συλλαμβάνει.
«Ε»
 
 Τώρα είναι αργά δήμαρχε
 Κάπως αργά κάποιοι δήμαρχοι Περιφερειακών δήμων συνήθως, εμφανίζονται να ενδιαφέρονται (τρομάρα τους!) για ξεχασμένες εκτάσεις, κτίρια, παραλίες και άλλα.
Επί πολλά χρόνια άλλοι αγνοούσαν και την ύπαρξη των εκτάσεων ή ακινήτων εν γένει ή άλλοι γνώριζαν μεν αλλά δεν νοιάζονταν καθόλου για την τύχη τους και την αξιοποίησή τους.
Μόλις όμως η κυβέρνηση ενδιαφέρθηκε να πωλήσει την περιουσία αυτήν (κρατική ως συνήθως), τώρα, κάποιοι δήμαρχοι σηκώνουν μπαϊράκι. Μόνο που τώρα είναι αργά.
Όπως έγινε και στη Θάσο με τη Χρυσή Αμμουδιά και την Καλαμίτσα. Η δεύτερη πουλήθηκε ήδη και μένει η πρώτη. Για την οποία ξεσηκώθηκε τώρα ο δήμαρχος, όταν χρόνια πριν δεν έκανε τίποτε για την αξιοποίησή της.
Δήμαρχε, τώρα είναι αργά κι άσε τα μεγάλα λόγια και τις επαναστάσεις!…
«Ε»
 
Στην οδό Δημοκρίτου
 Οι παλιοί Ξανθιώτες θα θυμούνται το σημείο που ήταν πριν πολλά χρόνια το παγοποιείο Μπινόπουλου-Γεωργιάδη. Σήμερα είναι ένα οικόπεδο αρκετά μεγάλο, 5 στρεμμάτων στη γωνία δεξιά για να κατέβουμε προς το κτίριο της Αστυνομικής διεύθυνσης. Συμβολή των οδών Δημοκρίτου και Νέστου.
Μπροστά λοιπόν από το οικόπεδο αυτό στην πλευρά της Δημοκρίτου, δύο τινά συμβαίνουν που δεν τιμούν το δήμο. Πρώτο, σε όλο το μήκος του οικοπέδου, το πεζοδρόμιο είναι χωμάτινο! Ίσως δε να είναι το μοναδικό στο δήμο Ξάνθης.
Δεύτερο, τα χόρτα στο πεζοδρόμιο έχουν μεγαλώσει τόσο που δεν επιτρέπουν να περάσουν οι διαβάτες από αυτό, κυρίως οι μητέρες με τα καροτσάκια που υποχρεούνται να βρουν δίοδο από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα για να βγουν στο δρόμο με τους όποιους κινδύνους.
Έχει ως εκ τούτου ο δήμος υποχρέωση, τουλάχιστον να ρίξει ένα γκρο-μπετό στο πεζοδρόμιο και βέβαια να καθαρίσει τα χόρτα.
Και φυσικά, να χρεώσει τα έξοδα στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου που ο ίδιος αδιαφορεί τελείως για την ασχήμια και το επικίνδυνο του πράγματος.
«Ε»
 
Όχι μόνο γκρίνια
 Οφειλόμενη προς το δήμο Αβδήρων απόδοση ενεργειών. Μετά τα σχόλιά μας τόσο για τις ελλείψεις στο Πόρτο Λάγος για την εξυπηρέτηση των λουομένων, όσο και για την πινακίδα που έκρυβαν τα δέντρα.
Λοιπόν μας ενημέρωσαν συμπολίτες ότι στην παραλία Πόρτο Λάγος έχει μπει ξύλινος διάδρομος μέχρι μέσα στη θάλασσα που εξυπηρετεί τα άτομα με κινητικά προβλήματα και ηλικιωμένους, όπως επίσης και καμπίνες για αλλαγή ρούχων. Όσο για το κούρεμα των δέντρων για να φαίνονται οι πινακίδες, επίσης έγινε.
Το σωστό και το καλό, όταν γίνεται από τις υπηρεσίες, οφείλουμε να το τονίζουμε και να μην το «ξεχνάμε».
«Ε»
 
60% υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο
 Στην τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας KAPA Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής, το 60,6% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 36%.
Το ποσοστό αυτό, το 60%, υπέρ των απολύσεων είναι σοκαριστικό για όσους θεωρούν ότι επειδή κάποιοι – αρκετοί – φωνάζουν, βγαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται, αυτό σημαίνει ότι εκφράζουν και την κυρίαρχη άποψη του συνόλου του ελληνικού λαού.
Όμως υπάρχει μία μεγάλη πλειοψηφία, που κάποιοι εύστοχα την έχουν ονομάσει «σιωπηλή πλειοψηφία», που μπορεί να μην διαδηλώνει, ωστόσο έχει παγιωμένη άποψη για το τι πρέπει να γίνει στον τόπο και επιδοκιμάζει τις τολμηρές αλλαγές που επιχειρούνται στον δημόσιο τομέα. Γι’ αυτό και εμφανίζουν υψηλές δημοτικότητες οι υπουργοί που καλούνται να εφαρμόσουν τις αλλαγές αυτές, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Γιάννης Μιχελάκης.
Στον αντίποδα, οι ερωτηθέντες τιμωρούν την ΔΗΜΑΡ για την απόφασή της να μη στηρίξει πια την μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης και τις απολύσεις.
Οι αλλαγές στο δημόσιο και οι απολύσεις όσων δεν προσφέρουν ή μπήκαν από το παράθυρο, είναι απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού κι αυτό πρέπει πλέον να γίνει και πράξη χωρίς άλλες καθυστερήσεις…
 
 Άλλαξε πάλι σήμα η ΕΔΤ
 Νέο σήμα εμφανίστηκε στους δέκτες μας από το βράδυ της Κυριακής στις συχνότητες της ΕΡΤ, με το ίδιο μεν θέμα αλλά σαφώς πιο επεξεργασμένο καλλιτεχνικά από το αρχικό που έμοιαζε με παιδική ζωγραφιά.
Όλα δείχνουν ότι οι εξελίξεις για τον μεταβατικό φορέα κινούνται ραγδαία. Εχθές εξάλλου βγήκαν οι προκηρύξεις για τις προσλήψεις των πρώτων 500 ατόμων, οι οποίοι θα υπογράψουν 2μηνες συμβάσεις που θα ανανεώνονται μέχρι να εκπέμψει ο νέος φορέας. Ο νέος φορέας θα απασχολεί 2.000 άτομα σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό.
 
Θαύμα στα Δωδεκάνησα!
 Ένα θαύμα που θεράπευσε με τη μία εκατό τυφλούς έλαβε χώρα στα Δωδεκάνησα, και συγκεκριμένα στα νησιά Κάλυμνο και Ρόδο.
Οι άνθρωποι αυτοί, έπαιρναν συντάξεις αναπηρίας λόγω τυφλότητας, αλλά μετά από τους τελευταίους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι…ξαναβρήκαν το φως τους! Από τους 152 που έπαιρναν επίδομα τυφλότητας στην Κάλυμνο, «θεραπεύτηκαν» αυτομάτως οι 100!
Εντυπωσιακό ποσοστό το οποίο δεν μπορεί να αποδοθεί στην έλευση κάποιου αγίου από το νησί, παρά μόνο στη δράση κάποιων επιτήδειων υπαλλήλων των υπηρεσιών του ΙΚΑ, που έδιναν, με το αζημίωτο βέβαια, σωρηδόν τα επιδόματα τυφλότητας. Και κανείς τόσα χρόνια δεν αναρωτήθηκε γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί τυφλοί σε μερικές περιοχές, πολύ πάνω από το μέσο όρο της χώρας.
Έπρεπε να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο για να γίνουν κάποιοι στοιχειώδεις έλεγχοι και βέβαια τόσα χρόνια οι ψευτοτυφλοί και οι προστάτες τους περνούσαν μια χαρά στην υγεία των κορόιδων…
 
765 θέσεις στους παιδικούς σταθμούς από την ΕΕΤΑΑ
 Η ΕΕΤΑΑ ανακοίνωσε τις θέσεις και τον τρόπο που κατανέμονται για βρέφη και παιδιά στους παιδικούς σταθμούς της Ξάνθης.
Φέτος, από το πρόγραμμα προβλέπεται να επωφεληθούν 765 παιδιά εκ των οποίων 72 παιδιά του δήμου Τοπείρου, 195 του δήμου Αβδήρων και 498 στο δήμο Ξάνθης με τη Σταυρούπολη. Δε γίνεται αναφορά ακόμη στο δήμο Μύκης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα 263 θέσεις έχουν προβλεφθεί για ιδιωτικές δομές παιδικών σταθμών, ενώ για τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου Ξάνθης οι θέσεις είναι 235, αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρυσι που εγκρίθηκαν 180 θέσεις.
Όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές από ιδιώτες και υπηρεσιακούς παράγοντας το πρόγραμμα είναι ευεργετικό και για τις ίδιες τις δομές, αλλά και για τις δικαιούχες ημέρες που θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν να υποβάλουν αιτήσεις.
Ε.Δ.
 
ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ: αυτός ο γάμος δε θα γίνει!
 Για άλλη μια φορά το ΚΚΕ, μέσω του νέου του γραμματέα κ. Κουτσούμπα απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση Αλ. Τσίπρα για συμπόρευση, θέτοντας ως βασικά επιχειρήματα τη μη εμπιστοσύνη του στο ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα διαχειριστεί τους νόμους που ψηφίστηκαν με την πίεση του Μνημονίου, καθώς και το γνωστό ζήτημα- φράγμα της συμμετοχής της χώρας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Κανείς δεν ξέρει αν ο Αλέξης Τσίπρας θέτει συνεχώς το θέμα της προσέγγισης της Αριστεράς γιατί πράγματι βασίζει τις ελπίδες του στην επιτακτική ανάγκη ενότητας των αριστερών δυνάμεων παρά τις διαφωνίες τους ή αν το χρησιμοποιεί επικοινωνιακά γνωρίζοντας την άρνηση του ΚΚΕ και μη χάνοντας την ευκαιρία να το εκθέσει.
Όλοι θα κριθούν γι’ αυτές τους τις επιλογές σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία, που ο κόσμος, ακόμη και αυτοί που δεν χαρακτηρίζονται ως αριστεροί περιμένουν να δουν τη στάση τους και τις πράξεις τους υπό το φόβο του αντίπαλου δέους της τρομακτικής αύξησης της ακροδεξιάς.
Ε.Δ.
 
Η ΣΕΚΑΠ του Σαββίδη…
Επισημοποιήθηκε πλέον η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ με την υπογραφή της μεταβίβασης των μετοχών της ΑΤΕ και της ΣΕΚΕ που έγινε την Παρασκευή. Έτσι τώρα ο Ιβάν Σαββίδης κατέχει περίπου το 85 % των μετοχών της ΣΕΚΑΠ ενώ είναι θέμα χρόνου να υπογραφεί και η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών του Συνεταιρισμού – όπως άλλωστε είχε προσυμφωνηθεί. Ξεκινά λοιπόν μια νέα εποχή για την ΣΕΚΑΠ που αποτινάσσει το συνεταιριστικό της παρελθόν και πλέον ιδιωτικοποιείται. Αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ως πρόβλημα καθώς το πρόβλημα θα ήταν αν έκλεινε. Κατά συνέπεια πρέπει και οι εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες γιατί ο ιδιωτικός τομέας έχει τους δικούς του κανόνες. Η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και μάλιστα με βέτο της ΑΤΕ θα ήταν επιθυμητό είναι όμως και εφικτό σε μια επιχείρηση που είχε μέσα σ’ ένα χρόνο ζημιές 25 εκ. ευρώ;
Μ.Ξ.
 
 Πήγε στη Βουλή… με τις πιτζάμες!
Το αλιεύσαμε στο διαδίκτυο: Τις εντυπώσεις προκάλεσε την Παρασκευή η Μαρία Μπόλαρη του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ανέβηκε στο Βήμα της Βουλής με την… πιτζάμα! Η κα Μπόλαρη προέβη στην εν λόγω κίνηση προκειμένου να συνταχθεί με τον κόσμο που υποφέρει!!!
Το φαινόμενο κατά το οποίο βουλευτές ντύνονται, εκφράζονται αλλά και μιλάνε όλο και τόσο υβριστικά που προσβάλλουν το χώρο το συναντάμε όλο και πιο συχνά στη Βουλή και είναι ένα σημάδι του ευτελισμού της ποιότητας της Δημοκρατίας.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…