Σχόλια 18/7/13

0
Μια χωριάτικη χωρίς πολύ κρεμμύδι και φουσκωμένο ΦΠΑ παρακαλώ! Έτσι θα παραγγέλνουμε στο εξής…
 
 
Εσύ τα λες…
 Πολύ σωστά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στους Τραπεζίτες. Ότι θα πρέπει, τους είπε, να στηρίξουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, να μειώσουν τα επιτόκια και να προχωρήσουν σε ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.
Σε ποιους τα έλεγε; Μα στους επικεφαλής των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών, Εθνικής, Alpha, Πειραιώς και Eurobank, οι οποίοι βέβαια συμφώνησαν με τον πρωθυπουργό και δήλωσαν ότι θ’ ανταποκριθούν.
Αναμένουμε λοιπόν την ανταπόκρισή τους οι άνθρωποι της αγοράς κυρίως. Διότι πλέον ήρθε ο χρόνος οι τράπεζες ν’ αρχίσουν να δανείζουν χρήμα για να κινηθεί η οικονομία.
Για να μην διαψευσθεί ο πρωθυπουργός να τα λέει μεν στους τραπεζίτες, αλλά αυτοί να σφυρίζουν αδιάφορα…
«Ε»
 
 Ένα δέντρο, μια πινακίδα
 Ένα δέντρο, τα κλαδιά του βέβαια, κρύβει την πινακίδα που δείχνει και σηματοδοτεί την κατεύθυνση που επιθυμεί να λάβει ο οδηγός. Και βρίσκεται αυτή η πινακίδα στο χωριό Παράδεισος, λίγο πριν μπεις στην Εγνατία.
Και καλά οι ντόπιοι. Λίγο-πολύ γνωρίζουμε τους δρόμους και τις κατευθύνσεις. Για τους ξένους, τους επισκέπτες, ο λόγος. Που όπως είναι κρυμμένη η πινακίδα δεν την βλέπουν και πάνε αλλού από κει που θέλουν.
«Ε»
 
Ήρθε η μείωση στην εστίαση
 Με κάθε επισημότητα ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Που από το 23 κατεβαίνει στο 13%, όπως ζητούσαν οι επαγγελματίες της εστίασης.
Η εφαρμογή της απόφασης αυτής θα ισχύσει από 1ης Αυγούστου.
Σημειώνουμε πως στην απόφαση συναίνεσε και το ΔΝΤ το οποίο είχε τις αντιρρήσεις του αλλά δέχτηκε να γίνει η μείωση δοκιμαστικά.
Βέβαια, τονίστηκε πως αναμένει η κυβέρνηση, η μείωση του ΦΠΑ να γίνει αισθητή στον καταναλωτή κι όχι στην τσέπη των επαγγελματιών.
«Ε»
 
Μεταρρυθμίσεις; Όχι!
 Είναι επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσει αυτή η χώρα σε μεταρρυθμίσεις. Οι πάντες το αναγνωρίζουν. Αλλά ποιες μεταρρυθμίσεις είναι δυνατόν να προχωρήσουν όταν ο δημόσιος τομέας αποδεικνύεται ανίκανος όχι μόνο να συλλάβει τη φοροδιαφυγή, αλλά ακόμη και να εκδώσει διαφόρων ειδών βεβαιώσεις ανθρώπων των οποίων τα στοιχεία υπάρχουν στα αρχεία του;
Το ελληνικό δημόσιο αποδεικνύει κάθε μέρα πόσο μεγάλο, ανίκανο και διαβρωμένο είναι από μια σειρά παθογένειες που δεν τολμούν οι πολιτικοί ν’ αλλάξουν.
Όλοι λέμε «ναι» ν’ αλλάξει το δημόσιο. Και μόλις πάει να ξεκινήσει μια κάποια αλλαγή, αμέσως εμφανίζονται οι αντιδράσεις, οι απεργίες, οι διαδηλώσεις και οι γνωστοί συμπαραστάτες. Και στο φινάλε δεν γίνεται τίποτε, δεν αλλάζει τίποτε ουσιαστικό. Όπως τις ημέρες που ζούμε.
Φασαρία, δηλώσεις, συζητήσεις, απεργίες και ό,τι άλλο βάζει ο νους και αποτέλεσμα, τα μαζεύει η κυβέρνηση. Έτσι όμως μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται, το δημόσιο δεν αλλάζει…
«Ε»
 
 Σκουπίδια παντού!
 Όσοι ανηφορίζουν τις ημέρες αυτές προς το θερινό θέατρο, με λύπη διαπιστώνουν ένα φαινόμενο ιδιαίτερα αντιαισθητικό αλλά και προσβλητικό. Δεξιά –αριστερά του δρόμου, στα πρανή, υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά σκουπίδια.
Το περίεργο είναι η ποικιλία των σκουπιδιών που προβληματίζει για την προέλευσή τους. Κι επειδή τα σκουπίδια δεν τα μαζεύει κανείς, αυτά αυξάνονται και η εικόνα γίνεται ακόμη πιο άσχημη.
Τώρα ως προς τους δράστες τι να πει κανείς; Όποιοι κι αν είναι, ντόπιοι ή ξένοι (Βούλγαροι) ντροπή τους. Ντροπή ακόμη για τους οδηγούς που από το παράθυρο πετούν ότι δεν χρειάζονται, για τους μικροπωλητές που πετούν άδεια χαρτοκιβώτια και ντροπή επίσης και για τις πεταμένες αφίσες προηγούμενων εκδηλώσεων.
-Σκουπίδια παντού, ντροπή για όλους!
«Ε»
 
Καιρός ήταν
Με «καμπάνα» 31.200 ευρώ και ποινικές ευθύνες διώκεται κάτοικος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, ο οποίος εντοπίστηκε να εγκαταλείπει σκυλάκι σε επαρχιακό δρόμο του Κιλκίς.
Η εγκατάλειψη μέσα σε σάκο του 1 έτους σκυλιού θεωρήθηκε κακοποίηση, γι’ αυτό και ο δήμος του επέβαλε την αυστηρή αυτή ποινή.
Έτσι, δημιουργείται ένα προηγούμενο κι ας το έχουν υπόψιν τους κάποιοι που εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Πλέον εάν εντοπιστούν θα τους επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο αλλά και εδώλιο.
Καιρός ήταν και στη χώρα μας ν’αντιμετωπισθεί το θέμα. Διότι όπως έχουμε ξαναπεί, ο φιλοζωϊσμός είναι καλός αλλά έχει και απαιτήσεις.
«Ε»
 
Η λέξη που αρχίζει από μ…
 Ναι, είναι γεγονός! Κι ο πρωθυπουργός λέει τη λέξη που αρχίζει από μ…, όπως και όλοι οι Έλληνες. Κι ας είναι από τζάκι και ευγενική γενιά. Είναι κι αυτός ένας από μας.
Βρίζει, και λέει και την άλλη κακή λεξούλα, αυτή που αρχίζει από γ… Οποία έκπληξη!
Μερικοί θεωρούν ότι ήταν ένα πλήγμα για τη δημόσια εικόνα του, τη σημαντική ώρα που ανακοίνωνε σημαντικά νέα και αναλάμβανε προσωπικά την ευθύνη για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, να τον βλέπουν οι τηλεθεατές να κάνει σαρδάμ και να φεύγει εκνευρισμένος από το πλάνο λέγοντας «Γ…ώ το κεφάλι μου, μ…α», ενώ τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά.
Άλλοι πάλι λένε ότι έφταιγαν τα στοιχειωμένα, αόρατα μικρόφωνα της μακαρίτισσας της ΕΡΤ που του έκαναν τη νίλα αυτή για να τον εκδικηθούν…
 
Νέες έρευνες του ΙΓΜΕ
 Το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας αποκαλύπτει ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης έχει παραγγείλει νέα έρευνα στο ΙΓΜΕ για τη Θράκη, και συγκεκριμένα στον Έβρο, για πετρέλαιο και σχιστολιθικό αέριο, καθώς μια παλαιότερη έρευνα είχε δείξει ότι υπάρχουν κοιτάσματα στην περιοχή.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύει ο υπουργός για την περιοχή μας. Και την προηγούμενη φορά που υπουργοποιήθηκε (υφυπουργός Περιβάλλοντος) το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ακυρώσει την ανάθεση για την επένδυση του ζεόλιθου στον Έβρο.
Ας ασχοληθεί καλύτερα ο κ. Μανιάτης με τα πολύτιμα κοιτάσματα που αποδεδειγμένα υπάρχουν στη Θράκη, όπως ο ζεόλιθος, κι ας προωθήσει την εξόρυξή τους, αντί να βάζει εμπόδια.
Γιατί από έρευνες και μελέτες έχουμε χορτάσει οι θρακιώτες. Έργα περιμένουμε…
 
Βροχή τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα
 Σε σαφάρι εντοπισμού ανασφάλιστων αυτοκινήτων έχει επιδοθεί η Τροχαία το τελευταίο διάστημα. Περισσότεροι από 100.000 έλεγχοι έχουν γίνει από τις αρχές Ιουλίου και τα πρόστιμα για τους παραβάτες ήταν βαριά.
Οι ποινές που προβλέπονται για τους παραβάτες που εντοπίζονται να κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα είναι 500 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 250 ευρώ για τα δίκυκλα, ενώ επιπλέον αφαιρείται το δίπλωμα και οι πινακίδες για 10 μέρες.
Έχει γίνει μάστιγα η κυκλοφορία περίπου 1.500.000 ανασφάλιστων αυτοκινήτων στους δρόμους της χώρας, που επιβαρύνει επιπλέον οικονομικά τους συνεπείς, ασφαλισμένους οδηγούς που έχουν την ατυχία να εμπλακούν σε κάποιο ατύχημα.
 
Γιατί τόση «φαγωμάρα» στο τοπικό ΠΑΣΟΚ;
 Σίγουρα το «ξέσπασμα» του Δημήτρη Σαλτούρου και οι βολές κατά Καραλίδη – Γιαννακίδη δεν ήταν τυχαίο γεγονός ούτε «ουρανός εν αιθρία».Πάντα υπέβοσκε μια κόντρα μεταξύ τους που πιθανότατα να έχει τη «ρίζα» της και στην προηγούμενη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στον π. βουλευτή Σωκράτη Ξυνίδη καθόσον είναι γνωστό ότι τότε πρόεκυψε το «δίδυμο» Γιαννακίδη – Καραλίδη και ο Δ. Σαλτούρος θεωρείται ο «εκλεκτός» του Βενιζέλου. Όπως και να έχει όμως το πράγμα αυτός ο «εμφύλιος» σίγουρα δεν ωφελεί το τοπικό ΠΑΣΟΚ. Δεν φτάνει που απέμειναν «τρεις και ο κούκος», έχουν την πολυτέλεια να … «σφάζονται» και μεταξύ τους; Μάλιστα όπως μαθαίνω ο νέος γραμματείας Χρίστος Αμανατίδης προσπαθεί να παίξει το ρόλο «πυροσβέστη» χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής.
Μ.Ξ.
 
 Τα’ χαμε χύμα μας έρχονται και τσουβαλάτα;
Αίσθηση προκάλεσε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Real news με τίτλο:
«Η νέα ΜΙΤ «Μυστική Αστυνομία» του Ερντογάν άμεση απειλή για τη Θράκη». Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι «Μεγάλη και δικαιολογημένη ανησυχία επικρατεί στο ΓΕΕΘΑ για την “νέα ΜΙΤ” που φτιάχνει ο Ερντογάν. Σε μια αναλυτική έκθεση που συνέταξαν επιτελείς επισημαίνουν τον άμεσο κίνδυνο που προκύπτει από τον ρόλο που θα μπορεί να παίξει η “νέα ΜΙΤ” και οι επιχειρήσεις που θα μπορεί πλέον αυτόνομα να αναλαμβάνει. Όπως αναφέρουν στα συμπεράσματα της απόρρητης έκθεσής τους “η ΜΙΤ δύναται να αναλαμβάνει όχι μόνο ευρείες επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών στη χώρα μας, αλλά και δράσεις Πληροφοριακών (Ψυχολογικών) επιχειρήσεων με επίκεντρο την Θράκη, εκμεταλλευόμενη και τις πιθανές υποδομές που έχουν δημιουργηθεί στην μουσουλμανική μειονότητα, όπως σχετικά είχε αναφερθεί στο Σχέδιο «ΒΑΡΙΑ», αλλά και στα Σεμινάρια των Ακαδημιών Πολέμου”.  
Μ.Ξ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…