Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Τέλη Ιουνίου ξανανοίγει το δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης

Τέλη Ιουνίου ξανανοίγει το δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης

0
kolimvitirio-web

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης στο χώρο

 

Μ. Φανουράκης: «Γίνονται προσπάθειες για μόνιμη λειτουργία και όχι προσωρινή»

 

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης, καθώς οι αρμόδιοι θέλουν να προλάβουν το χρονοδιάγραμμα και να επαναλειτουργήσει ο χώρος μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.
Οι καταστροφές που έχουν γίνει βέβαια στις εγκαταστάσεις και οι ζημιές που πρέπει να αποκατασταθούν είναι αρκετές, όμως υπάρχει αισιοδοξία ότι όλα θα είναι έτοιμα μέχρι τα τέλη του Ιουνίου, έτσι ώστε το κολυμβητήριο να ανοίξει τις πόρτες του για τους αθλητές και ερασιτέχνες κολυμβητές, μετά από δυόμιση σχεδόν χρόνια που είχε παραμείνει κλειστό λόγω οικονομικών προβλημάτων.
 
Μ. Φανουράκης: «Γίνονται προσπάθειες για μόνιμη λειτουργία»
 Ο αντιδήμαρχος Ξάνθης (αρμόδιος για θέματα αθλητισμού), Μανώλης Φανουράκης, βρέθηκε χθες το πρωί στο κολυμβητήριο για να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών που έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου 15 ημέρες. Ο ίδιος μιλώντας στο «Ε» τόνισε ότι γίνονται συνεχείς προσπάθειες ώστε η λειτουργία της ¨πισίνας¨ να μην είναι προσωρινή αλλά μόνιμη: ¨Οι εργασίες που είναι σε εξέλιξη αφορούν τον καθαρισμό, την ανακατασκευή και την αποκατάσταση των ζημιών στο χώρο, έτσι ώστε μέχρι τα τέλη Ιουνίου το κολυμβητήριο να είναι έτοιμο για λειτουργία και να δοθεί στο κοινό¨, είπε αρχικά ο κ. Φανουράκης για να προσθέσει:
fanourakis-web«Την ερχόμενη Παρασκευή θα μπει το νερό στην πισίνα και σε πρώτη φάση θα ζεσταθεί με το λέβητα (πετρελαίου), ώστε να φτάσει σε μία ικανοποιητική θερμοκρασία για να μπορούν οι αθλούμενοι να το χρησιμοποιούν».
Όσο για το αν θα υπάρχει και το χειμώνα ζεστό νερό για τους κολυμβητές, ο κ. Φανουράκης απάντησε:
Μ.Φ.: «Με τη θερμοκρασία που θα δώσουμε τώρα στο νερό και καθώς το κολυμβητήριο είναι κλειστό, η θερμοκρασία θα είναι ικανοποιητική και θα παραμείνει έτσι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε θα λειτουργεί σίγουρα. Από εκεί κι έπειτα υπάρχουν κάποιες μελέτες ώστε να εξοικονομείται ενέργεια και χρήματα με στόχο να το κρατήσουμε ανοιχτό και μετά το Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα υπάρχουν κάποιες μελέτες για ένα «κινητό τείχος» που θα εφαρμοστεί κάθετα στην πισίνα και θα περιορίζει τον όγκο του νερού, έτσι θα ζεσταίνεται μόνο όσο απαιτείται για ουσιαστική χρήση. Επίσης θα χρησιμοποιηθεί ειδικό «σκέπασμα» που θα διατηρεί τη θερμοκρασία, όπως και αντλίες θερμότητας, που θα βοηθούν ώστε να πέσει κατά πολύ το κόστος. Ότι κι αν γίνει, όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες και βγει το τελικό κόστος θα τρέξουμε για να βρούμε τη χρηματοδότηση έτσι ώστε να το κρατήσουμε ανοιχτό και το χειμώνα, είναι ένα στοίχημα που έχουμε βάλει και θέλουμε να ανταποκριθούμε θετικά».
Τέλος σχετικά με το αν θα υπάρχει αντίτιμο για τη χρήση του κολυμβητηρίου ο αντιδήμαρχος Ξάνθης απάντησε:
Μ.Φ.: «Από τα τέλη Ιουνίου που θα λειτουργήσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα το παραχωρούμε δωρεάν. Το χειμώνα, αν λειτουργήσει κανονικά το πλάνο μας, θα υπάρχει και κάποια μικρή συνδρομή από το κοινό. Επίσης έγιναν και κάποιες επαφές με τους κολυμβητικούς συλλόγους οι οποίοι θα συνδράμουν, με τον τρόπο τους, καθώς θα έχουν χαμηλή οικονομική πολιτική, ειδικότερα σε παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα». 
 
Γ. Κόκκινος: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι από την εξέλιξη»
 Κατά τη χθεσινή επίσκεψή μας στο δημοτικό κολυμβητήριο συναντήσαμε μεταξύ άλλων και τον πρόεδρο του ξανθιώτικου κολυμβητικού συλλόγου «Ποσειδώνας» κ. Γιώργο Κόκκινο ο οποίος σχετικά με την επαναλειτουργία της ¨πισίνας¨ δήλωσε:
Γ.Κ.: «Βλέπουμε την εξέλιξη των έργων και πραγματικά είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί θα επανέλθουμε στο χώρο μας και το φυσικό μας περιβάλλον μετά από πολύ καιρό (σχεδόν δύο χρόνια). Βέβαια απείχαμε πολύ καιρό και αρκετά παιδιά έχουν απομακρυνθεί από την κολύμβηση, όμως ελπίζουμε με την επαναλειτουργία θα τους επαναφέρουμε, όπως θα προσελκύσουμε και νέα μέλη. Από την πλευρά μας ως σύλλογος «Ποσειδώνας» θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε είτε πληρώνοντας κάποια έξοδα ή με προσωπική εθελοντική εργασία από τα μέλη μας».
 
Ετοιμάζεται πίστα για skateboard!
 Τέλος να σημειώσουμε ότι οι εργασίες στο δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης δεν περιορίζονται μόνο στην ¨πισίνα¨, αλλά και σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο. Μάλιστα εκεί όπου παλαιότερα βρισκόταν μικρά – μη λειτουργικά – γήπεδα τένις θα κατασκευαστεί πίστα για skateboard! «Η πίστα για το skateboard θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του καλοκαιριού και θα παραδοθεί στους μικρούς φίλους αλλά και μεγαλύτερους που ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα. Μάλιστα η είσοδος της πίστας και η χρήση της θα είναι δωρεάν για όλους», τόνισε ο κ. Φανουράκης ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.
 
Δημήτρης Καλτέκης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τρίτη στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα η Στέλλα Ορφανίδη του ΑΠΟΦΚΑ

Εξασφάλισε την είσοδό της στο Πανεπιστήμιο αν και μαθήτρια της 1ης Λυκείου Μία μεγάλη επιτ…