Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα STOP του ΣτΕ στο έργο εκτροπής του Αχελώου

STOP του ΣτΕ στο έργο εκτροπής του Αχελώου

0
nestos
Απόφαση – πρόκριμα και για το Αρδευτικό της Ξάνθης;
 
Ο ανασχηματισμός θα καθυστερήσει την υπογραφή της Διαχειριστικής Μελέτης Υδάτων
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Στον «πάγο» βάζει το ΣτΕ το έργο εκτροπής του Αχελώου θέτοντας τέλος σε μια ιστορία 22 χρόνων δικαστικών περιπετειών. Σημειώνεται ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν εκδόθηκε (αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τον Σεπτέμβριο) όμως διέρρευσε στον Τύπο και σύμφωνα μ’ αυτή οι δικαστές της ολομέλειας του ΣτΕ έκαναν δεκτές τις αιτιάσεις του «Παγκόσμιου Ταμείου για τη φύση (WWF) Ελλάς», της «Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων νομού Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και των Δήμων Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Ινάχου που υποστήριξαν τον αντιπεριβαλλοντικό χαρακτήρα του έργου. Να σημειώσουμε ότι υπέρ του έργου ήταν
το Δημόσιο, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Λάρισας και Μαγνησίας και οι τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων των νομών Τρικάλων, Λάρισας και Καρδίτσας.
 
Απόφαση – πρόκριμα και για το Αρδευτικό της Ξάνθης;
«Δεν μπορούμε να το συνεκτιμήσουμε καθώς δεν γνωρίζουμε το σκεπτικό της απόφασης . Το έργο της εκτροπής του Αχελώου έχει κάποια κοινά δεδομένα με το έργο της Ξάνθης δεν γνωρίζουμε όμως αν σ’ αυτά τα σημεία στηρίχθηκε η απόφαση ή σε άλλα. Το έργο εκτροπής του Αχελώου είχε άλλες παθογένειες καθώς ήταν εκτροπή από μια λεκάνη απορροής σε άλλη ενώ στο έργο της Ξάνθης δεν συμβαίνει αυτό. Θα μπορούμε όμως να βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα όταν εκδοθεί η απόφαση…», απαντά ο δικηγόρος που εκπροσωπεί της Π.Ε. Ξάνθης κ. Νίκος Γεννάδιος.
 
Ο ανασχηματισμός θα καθυστερήσει την υπογραφή της Διαχειριστικής Μελέτης Υδάτων
Σημειώνουμε ότι η δίκη του έργου της Ξάνθης πηρέ αναβολή για τον Νοέμβριο προκειμένου να δοθεί χρόνος να υπογραφεί απ’ όλα τα συναρμόδια υπουργεία η Διαχειριστική Μελέτη Υδάτων της περιφέρειας ΑΜ – Θ. Οι πολιτικές εξελίξεις όμως και ο επικείμενος ανασχηματισμός είναι σίγουρα μια δυσμενής εξέλιξη που επιτείνει την καθυστέρηση στην υπογραφή του Σχεδίου.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …