Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Την Τετάρτη (19/06) η «πρώτη»

Skoda Ξάνθη: Την Τετάρτη (19/06) η «πρώτη»

0
proetoimasia 01-empros
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα προετοιμασίας
 
«Επαναπατρισμός» για Ντάνι που οδεύει προς Πάσος Φερέιρα
 
Νωρίς – νωρίς ξεκινούν τα «βάσανα» στην Ξάνθη, καθώς την προσεχή Τετάρτη (19/06) ξεκινά η προετοιμασία για τη νέα σεζόν.
Η ημερομηνία ήταν γνωστή κι έτσι η ξανθιώτικη ΠΑΕ επιβεβαίωσε την ημερομηνία έναρξης, αλλά και το πρόγραμμα της προετοιμασίας.
Ο Ν. Καραγεωργίου και οι συνεργάτες του φαίνεται πως θέλουν να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι σε περίπτωση που κληθεί η Ξάνθη για να αγωνιστεί στην Ευρώπη, μιας και η τύχη του τέταρτου ευρωπαϊκού εισιτηρίου αναμένεται να κριθεί από μέρα σε μέρα. Έτσι, η Ξάνθη ανακοίνωσε το πρόγραμμα της προετοιμασίας της, με την πρώτη προπόνηση να ορίζεται στις 19/6, ενώ το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα διεξαχθεί από την 1η Ιουλίου έως την 21η του ίδιου μήνα στα Πηγάδια με τους παίκτες να παραμένουν αυτό το διάστημα στο ξενοδοχείο του Αθλητικού Κέντρου της ΠΑΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη:
«Για την ερχόμενη Τετάρτη 19/06 στις 18:00 το απόγευμα στο προπονητήριο της Π.Α.Ε. στα Πηγάδια, έχει προγραμματιστεί η πρώτη προπόνηση της Skoda Ξάνθη για τη νέα σαιζόν 2013-14.
Η ξανθιώτικη ομάδα, αμέσως μετά τον αγιασμό που θα πραγματοποιηθεί, θα μπει σε ρυθμούς προετοιμασίας. Η πρώτη προπόνηση θα είναι ανοιχτή για το κοινό και τους δημοσιογράφους.
Το πρόγραμμα της ομάδας περιλαμβάνει προπόνηση και την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν οι εργομετρικές εξετάσεις.
Το διάστημα από την 1η έως την 21η Ιουλίου η Skoda Ξάνθη θα διαμένει στο ξενοδοχείο των αθλητικών της εγκαταστάσεων όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
Ημερομηνίες και αντίπαλοι των φιλικών αγώνων που θα ακολουθήσουν, θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα».
 
Χωρίς δύο στην «πρώτη»
 Χωρίς δύο παίκτες θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη καθώς οι νεαροί Δημήτρης Γούτας και Αντώνης Ράνος θα απουσιάσουν για μία εβδομάδα από τις προπονήσεις της Ξάνθης, λόγω της κλήσης τους στην αποστολή της Εθνικής Νέων που θα ταξιδέψει στην Τουρκία για το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20. Οι δύο νεαροί παίκτες θα λείψουν σίγουρα το διάστημα 20-28 Ιουνίου, όταν και θα διεξαχθούν οι αγώνες της 1ης φάσης της διοργάνωσης ενώ εάν προκριθεί η ελληνική ομάδα η απουσία τους από τα Πηγάδια θα παραταθεί, ενώ το Παγκόσμιο Νέων θα ολοκληρωθεί στις 13 Ιουλίου.
Οι 24 παίκτες που σίγουρα θα δώσουν το «παρών» στην επίσημη πρώτη της Skoda Ξάνθη (αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός με τις μεταγραφές που θα γίνουν) θα είναι οι:
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Κυριακίδης Δημήτρης
Ζαρόπουλος Μιχάλης
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Βάλλας Σπύρος
Γούτας Δημήτρης*
Μαρτίνιο Παΐτο
Κομεσίδης Δημήτρης
Μπαξεβανίδης Δήμος
Μπέρτος Μανώλης
Τσαμούρης Κώστας
Παπαδιώτης Κίμων
ΜΕΣΟΙ
Ντιέ Σερζ
Μαρσελίνιο Λέιτε
Σμιθ Ράιαν
Βασιλακάκης Θεόδωρος
Μάνταλος Πέτρος
Μπαρέττας Αργύρης
Πλατέλλας Βαγγέλης
Τορομανίδης Θόδωρος
Τριάδης Παναγιώτης
Φλίσκας Κώστας
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Σολτάνι Καρίμ
Νάκα Στέλιος
Παπαδημητρίου Ιάσωνας
Ράνος Αντώνιος*
 
«Επαναπατρισμός» για Ντάνι
 Σε ομάδα της πατρίδας του θα συνεχίσει πιθανότατα την καριέρα του ο Ντάνι, καθώς 31χρονος μέσος βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την Πάσος Φερέιρα.
Ο Ρικάρντο Ντάνι αγωνίστηκε στην Πάσος Φερέιρα και το 2006 για μία σεζόν, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Κλουζ (Ρουμανία) κι έπειτα ήρθε στην Ελλάδα αρχικά για λογαριασμό του Ηρακλή (2010). Στην έναρξη της σεζόν 2011 ο Πορτογάλος μέσος αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Skoda Ξάνθη, έπειτα από εισήγηση του Μαρίνου Ουζουνίδη μιας και οι δύο είχαν συνεργαστεί στον «γηραιό», για να παραμείνει στην ξανθιώτικη ομάδα δύο σεζόν σημειώνοντας 45 συμμετοχές, αφήνοντας σε γενικές γραμμές πολύ θετικές εντυπώσεις μιας και ήταν ιδιαίτερα μαχητικός στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
Όπως ο Ουζουνίδης όμως, έτσι και ο Ντάνι δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Skoda Ξάνθη κι έτσι αμφότεροι αποχώρησαν, για τον Πλατανιά Χανίων ο πρώτος και, όπως φαίνεται για την Πάσος Φερέιρα ο δεύτερος.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …