Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πωλείται σπίτι με άτοκες δόσεις!

Πωλείται σπίτι με άτοκες δόσεις!

0
diamerisma
«Κυνηγούν» αγοραστές οι εργολάβοι. Πωλούνται διαμερίσματα και κατοικίες με μια προκαταβολή και δόσεις
 
2.000 τα απούλητα διαμερίσματα στην Ξάνθη. «Χρυσή ευκαιρία για τους αγοραστές», λέει ο κτηματομεσίτης Νίκος Χατζηνικολάου
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι εργολάβοι οικοδομών καθώς η «καθίζηση» του αγοραστικού ενδιαφέροντος που επέφερε η οικονομική κρίση και το Stop στα δάνεια από τις τράπεζες τους έχουν αφήσει …αμανάτι χιλιάδες απούλητα διαμερίσματα και κατοικίες. Έτσι μηχανεύονται διάφορους τρόπους να πουλήσουν υποκαθιστώντας ως και τις τράπεζες για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των αγοραστών καθώς τα ακινητά τους μετά από κάποιο καιρό τους γίνεται δυσβάσταχτο βάρος αφού καλούνται να πληρώσουν γι αυτά φόρους!
 
2.000 τα απούλητα διαμερίσματα στην Ξάνθη
Σε 200.000 υπολογίζονται τα στοκ διαμερίσματα της τελευταίας 5ετίας σε όλη τη χώρα από τότε που έπιασε η κρίση στην οικοδομή και στην Ξάνθη πάνω από 2.000! Έτσι οι εργολάβοι προσφέρουν «Γη και ύδωρ» προκειμένου να τα «ξεφορτωθούν». Όπως μας πληροφορεί ο κτηματομεσίτης κ. Νικος Χατζηνικολάου : «Ο καθένας κάνει ότι μπορεί για να ρευστοποιήσει αφού υπάρχει υπερπροσφορά και σχεδόν μηδενική ζήτηση». Το «τερτίπι» που χρησιμοποιούν οι εργολάβοι τελευταίο και καταγράφεται σαν τάση και στην Ξάνθη είναι να έρχονται σε προσωπική συμφωνία με τον αγοραστή και να πωλούν ακίνητα αντί μιας προκαταβολής και μηναίων δόσεων σαν να πλήρωναν ενοίκιο Δηλαδή ο αγοραστής πληρώνει ένα μέρος του συνολικού ποσού και συμφωνεί με τον εργολάβο για την πληρωμή του υπολοίπου σε 5, 10 ή 15 χρόνια με την καταβολή μηνιαίου ποσού.
: «Είναι μια χρυσή ευκαιρία για τον κόσμο ν’ αγοράσει σε καλή τιμή κατοικίες», υποστηρίζει ο κ. Χατζηνικολάου.
 
Σπίτι με άτοκες δόσεις
Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής: Ο κατασκευαστής χωρίς να βγάλει από την τσέπη του χρήματα γίνεται «τράπεζα» και εισπράττει μηνιαία δόση από τον αγοραστή, ο οποίος πληρώνει ένα είδος ενοικίου, με δικαίωμα στο τέλος να γίνει ο κύριος ιδιοκτήτης του ακινήτου. Από την πλευρά του ο αγοραστής πληρώνοντας μια μικρή προκαταβολή πλέον του ενοικίου μπορεί να αποκτήσει σπίτι χωρίς να εμπλακεί με τραπεζικά δάνεια και να επιβαρυνθεί με τόκους.
Η συναλλαγή γίνεται μόνο με τον εργολάβο, χωρίς εμπλοκή τρίτων και χωρίς φυσικά το «κυνήγι» των τραπεζών για χορήγηση δανείου, με τις αιτήσεις που κατατίθενται να «κόβονται» σε ποσοστό πάνω από 90%. Βεβαίως σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής της δόσης-ενοικίου για μεγάλο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν ρήτρες, όπως το να χάσει την προκαταβολή που έδωσε.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δώρο του Πάσχα Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου θα πρέπει …