Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Ποδηλατο-βόλτα με διπλό μήνυμα

Ποδηλατο-βόλτα με διπλό μήνυμα

0
podiladesplateia-web
Φώναξαν «Ναι στο ποδήλατο – όχι στα ναρκωτικά» οι Ξανθιώτες ποδηλάτες και μέλη του ΚΕΘΕΑ
 
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο συμμετοχών η εκδήλωση της Τετάρτης 26 Ιουνίου
 
Η μεγαλύτερη – σε αριθμό συμμετοχών – έως τώρα νυχτερινή ποδηλατο-βόλτα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, καθώς οι ποδηλατιστές που πήραν μέρος ξεπέρασαν τους 250!
Το «κομβόι» των ποδηλατιστών ξεκίνησε από την Κεντρική Πλατεία και μέσω των οδών Β. Κων/νου, Β. Σοφίας, συνοικισμού Σαμακώβ, γήπεδο Ασπίδας, Λ. Στρατού, Τσιμισκή, Κλεμανσώ κ.α., έφτασε στην 28ης Οκτωβρίου για να επιστρέψει στο σημείο εκκίνησης.
Οι νυχτερινές ποδηλατο-βόλτες καθιερώθηκαν εδώ και περίπου ένα χρόνο από τον ξανθιώτικο ποδηλατικό σύλλογο «Πήγασος» και προσελκύουν δεκάδες (και αισίως εκατοντάδες) Ξανθιώτες, οι οποίοι παίρνουν τα ποδήλατά τους και, ως μία μεγάλη παρέα, διασχίζουν διάφορους δρόμους της πόλης, ενώ οι παράμετροι που κάνουν τη συγκεκριμένη δράση πιο ελκυστική είναι το γεγονός ότι υπάρχει συνοδεία της τροχαίας Ξάνθης και μαζί εποπτεία από μέλη του συλλόγου, με αποτέλεσμα να υπάρχει σχετική ασφάλεια για τους συμμετέχοντες. Αυτό οδηγεί πολλούς Ξανθιώτες ποδηλατιστές στο να πάρουν μαζί τους στις νυχτερινές ποδηλατο-βόλτες τα παιδιά τους, με τα δικά τους ποδήλατα ή στις ειδικές θέσεις, όταν αυτά είναι πολύ μικρής ηλικίας.
Να σημειώσουμε ότι οι βραδινές ποδηλατο-βόλτες θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι, κάθε Τετάρτη στις 21:00 με σημείο εκκίνησης την κ. πλατεία.
 
«Ναι στην ποδηλασία – όχι στα ναρκωτικά»
Η ποδηλατο-βόλτα της περσμένης Τετάρτης είχε διπλό σκοπό, καθώς εκτός από το μήνυμα για τη χρήση του ποδηλάτου στην πόλη, συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Των Ναρκωτικών (26η Ιουνίου) κι έτσι ο «Πήγασος» σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ/Κιβωτός (παράρτημα Καβάλας) λίγο πριν την έναρξη ενημέρωσαν το κοινό για τις δράσεις του ΚΕΘΕΑ, ενώ τα μέλη του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και σχετικό υλικό.
Επίσης στους ποδηλάτες μοιράστηκαν φωσφορούχα γιλέκα και μπαλόνια, επάνω στα οποία αναγράφονταν μηνύματα κατά της χρήσης ναρκωτικών.
Για την εκδήλωση μίλησε στο «Ε» ο κ. Ευριπίδης Χαλκιάς (θεραπευτικό προσωπικό του ΚΕΘΕΑ), ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Επιλέξαμε για φέτος να κάνουμε την κεντρική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Των Ναρκωτικών στην Ξάνθη, καθώς είναι μία φιλόξενη πόλη και έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τον ποδηλατικό σύλλογο «Πήγασο». Σήμερα ο κόσμος θα έπρεπε να έχει τη σκέψη του σε αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στους δρόμους και είναι μία ευάλωτη ομάδα που χρειάζεται τη στήριξή μας. Δυστυχώς ενώ θα έπρεπε να είναι μία ημέρα γιορτής συμπαράστασης και σκέψης, υπάρχει προβληματισμός σχετικά με τις εξελίξεις και τις σκέψεις που υπάρχουν από την κυβέρνηση για κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα των φορέων ΚΕΘΕΑ. Ελπίζουμε να ακουστεί η δική μας κραυγή αγωνίας και οι ιθύνοντες να σκεφτούν και να αποφασίσουν το καλύτερο για τους εξαρτημένους ανθρώπους που ζητούν τη βοήθειά μας. Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί αξίζουν να ζουν ανάμεσά μας, έχουν δεξιότητες και θέληση για αλλαγή και γι’ αυτό το σκοπό αγωνιζόμαστε».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του «Πήγασου», κ. Βασίλης Ποιμενίδης δήλωσε: «Η σημερινή εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ. Όπως βλέπετε μαζεύτηκε πάρα πολύς κόσμος για να στείλει μήνυμα συμπαράστασης σε όσους βρίσκονται στα προγράμματα υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ. Επίσης όπως κάθε Τετάρτη έτσι και σήμερα, θα κάνουμε αισθητή την παρουσία μας με την ποδηλατοπορεία μας και θα στείλουμε το μήνυμα διάδοσης της ποδηλασίας».
Πριν την έναρξη της νυχτερινής ποδηλατο-βόλτας, οι ποδηλάτες μαζί με θεραπευτικό προσωπικό και μέλη του ΚΕΘΕΑ σχημάτισαν ένα μεγάλο ανθρώπινο κύκλο γύρω από την αψίδα της Πλατείας και φώναξαν την «κραυγή», όπως κάνουν όσοι αποφοιτούν από κέντρα υποστήριξης.
 
Δημήτρης Καλτέκης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τρίτη στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα η Στέλλα Ορφανίδη του ΑΠΟΦΚΑ

Εξασφάλισε την είσοδό της στο Πανεπιστήμιο αν και μαθήτρια της 1ης Λυκείου Μία μεγάλη επιτ…