Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ουρά συνταξιούχων στο ΙΚΑ Ξάνθης

Ουρά συνταξιούχων στο ΙΚΑ Ξάνθης

0
ika oura
Πάνω από 60 πολίτες περίμεναν να εξυπηρετηθούν από έναν υπάλληλο χθες το πρωί!
 
Αδυναμία του Ιδρύματος να εξυπηρετήσει τους πολίτες λόγω έλλειψης προσωπικού. «Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», λένε οι υπάλληλοι
 
Έντονος ήταν ο εκνευρισμός χθες το πρωί στο τμήμα Συντάξεων του ΙΚΑ καθώς 60 περίπου πολίτες περίμεναν στην ουρά για να εξυπηρετηθούν. Η καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση τους οφείλεται τόσο στη έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στο υποκατάστημα της Ξάνθης και του Ιδρύματος γενικότερα, όσο και στην απόφαση της διοικήσεως του ΙΚΑ, σύμφωνα με την οποία η συναλλαγή γίνεται πανελλήνια 11:00-14:00, με σκοπό όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα με τα λίγα άτομα που υπάρχουν.
Συγκεκριμένα, το εν λόγω τμήμα στην Ξάνθη, ύστερα από συνταξιοδοτήσεις και απολύσεις που έγιναν, στελεχώνεται από δύο άτομα, ένα εκ των οποίων αυτή την περίοδο βρίσκεται σε άδεια.
 
Δύο όλοι κι όλοι οι υπάλληλοι για τις συντάξεις, και ο ένας σε άδεια!
Μιλώντας με τον κ. Παναγιώτη Ράπτη, προϊστάμενο παροχών συντάξεως, ενημερωθήκαμε για την κατάσταση που επικρατεί και για το πόσο έχει δυσκολέψει το έργο τους μετά τα νέα μέτρα. Ο κ. Ράπτης τόνισε ότι οι υπάλληλοι κάνουν ότι καλύτερο μπορούν προκειμένου να είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών όσο το δυνατόν ταχύτερη. «Το ωράριο μας ξεκινά στις 7:30 και μέχρι τις 11:00 προσπαθούμε να βγάζουμε καμία σύνταξη, να κάνουμε δηλαδή προεργασία στο λίγο χρόνο που έχουμε, για να μειώσουμε το χρόνο συναλλαγής» και συμπληρώνει ότι «μετά τις 11:00 ο ένας υπάλληλος κάνει συναλλαγές και ο άλλος συνεχίζει να κάνει κάποια σύνταξη για να μπορούμε παράλληλα να κρατήσουμε το ΙΚΑ όρθιο».
 
Ακόμα και διεύρυνση του ωραρίου ζητούν οι υπάλληλοι του ΙΚΑ
Ένας ακόμη παράγοντας που συμβάλει στην καθυστέρηση της εξυπηρέτησης, όπως επισημαίνει ο κ. Ράπτης, είναι οι απορίες των συνταξιούχων, οι οποίες γεννιούνται συνέχεια εξαιτίας των περικοπών που δέχονται, π.χ. ΕΚΑΣ, το χαράτσι, η κράτηση αλληλοβοήθειας κ.τ.λ. «Όλα αυτά, τα γιατί, έρχεται ο κάθε ένας και περιμένει να τα ρωτήσει. Και 5 ανθρώπους να έχεις θα είναι μονίμως οι συνταξιούχοι με τις απορίες λόγω του συνεχούς βομβαρδισμού τους από τις απανωτές κρατήσεις».
Τέλος, υποστηρίζει ότι προκειμένου να μπορέσει να λυθεί το παραπάνω πρόβλημα η διοίκηση του τμήματος θα πρέπει «να στείλει κάποια άτομα να στελεχωθούν τα τμήματα καλύτερα και ενδεχομένως η κυβέρνηση να αλλάξει και την διεύρυνση του ωραρίου που να μας επιτρέπει και εμάς να λειτουργήσουμε».
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…