Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Νικητής ο Αμανατίδης στις εκλογές για τη Νομαρχιακή

Νικητής ο Αμανατίδης στις εκλογές για τη Νομαρχιακή

0
eklogespasok 1-web

Ψήφισαν 1.052 μέλη και ο Πύρρος Δήμας

 

Στο τέλος της εβδομάδας θα αναδειχθεί ο νέος γραμματέας

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμάνθηκε η συμμετοχή των μελών του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου για την ανάδειξη της Νομαρχιακής Επιτροπής και των Δημοτικών Οργανώσεων που πραγματοποιήθηκαν για την Ξάνθη σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Δημόκριτος» ενώ κάλπες είχαν στηθεί στο Δημαρχείο Μύκης και στο Πολιτιστικό Κέντρο Γενισέας. Σημειώνεται ότι στο Δήμο Τοπείρου δεν στήθηκαν κάλπες την τελευταία στιγμή επειδή δεν υπήρχαν υποψήφιοι. Περίπου 1052 μέλη προσήλθαν στις κάλπες ενώ στις αντίστοιχες εκλογές για το συνέδριο μόνο περίπου 700, γεγονός που ικανοποίησε και τους υποψηφίους οι οποίοι δεν είχαν θέσει ψηλά τον πήχη, δεδομένης πάντοτε και της χαμηλής δημοτικότητας του κόμματος και το δεδομένου τους προβλήματος επικοινωνίας που έχει με την κοινωνία.
 
Μεγάλος νικητής ο Χρήστος Αμανατίδης
Με 224 ψήφους νικητής των εκλογών αναδείχθηκε ο Χρήστος Αμανατίδης , παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Αμανατίδης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και ο νέος γραμματέας της Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης καθώς είναι και ο πλειοψηφών αλλά και – σύμφωνα με πληροφορίες μας – ο μοναδικός που εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη θέση. Αυτό όμως θα πιστοποιηθεί προς το τέλος της εβδομάδας καθώς τότε εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από την Επιτροπή Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) που θα επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών και θα γίνει ανάρτηση στην κεντρική ιστοσελίδα του κόμματος. Αμέσως μετά θα συγκληθεί η Επιτροπή για να γίνει η κατανομή των ρόλων. Η κάλπη της Νομαρχιακής έκρυβε και μια τριπλή σχεδόν ισοβαθμία μεταξύ των: Αθανασόπουλου Χαράλαμπου (106), Αντωνιάδη Ανέστη (105) και Παπαδόπουλου Γιώργου (104) και επειδή η διαφορά είναι μίας ψήφου θα γίνει επανακαταμέτρηση. Να σημειώσουμε ότι δεύτερος στην προτίμηση των μελών του ΠΑΣΟΚ ήλθε ο Κεχαγιά Σαλή με 214 ψήφους. Σημειώνουμε ότι στην Δημοτική Οργάνωση της Ξάνθης εκλέγονται και οι 5 υποψήφιοι με πλειοψηφώντα τον Δαβιτίδη Παναγιώτη ενώ η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ εξέλεξε τη δική της Νομαρχιακή Επιτροπή με πλειοψηφώντα τον Μεγρέμη Αν.  
 
Ο Πύρρος Δήμας ψήφισε στην Ξάνθη
pyros saltourosΤα «βάρη» της ενίσχυσης της συμμετοχής των μελών στις εκλογές σήκωσε ο Ολυμπιονίκης πρωταθλητής της Άρσης Βαρών και νυν βουλευτής Πύρος Δήμας που περιόδευσε το Σαββατοκύριακο στην Ξάνθη φιλοξενούμενος του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Δημήτρη Σαλτούρου. Ο κ. Δήμας εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Ξάνθη χαιρέτησε εγκάρδια τα μέλη και ψήφισε στις κάλπες των οργάνων της Ξάνθης. Ψήφισαν επίσης ο Δημήτρης Σαλτούρος, ο Φώτης Καραλίδης, ο Χρίστος Πούλιος, ο Παναγιώτης Σαλτούρος, ο Γιώργος Χουλιάρα, ο Σάββας Μελισσόπουλος, η Μπέττυ Πατσίδου και ο συνδικαλιστής Κώστας Γαβριηλίδης.
 
Για την 9μελή Νομαρχιακή Επιτροπή εκλέγονται:
 
1)Αμανατίδης Χρήστος 224
2)Κεχαγιά Σαλή 214
3)Λεπτοκαρύδης Χαράλαμπος 162
4)Αλεξούδης Χρήστος 125
5) (Λόγω επανακαταμέτρησης δεν είναι γνωστό ποιός από τους Αθανασόπουλο, Παπαδόπουλο και Αντωνιάδη θα εκλεγεί)………………………………………………….
6)Μιχαηλίδου Μαρία 140
7)Μοραλίδου Μαρία 116
8)Δόντσου Μαρία 106
9)Γιώτη Σουζάνα 89
 
 
Δεν εκλέγονται:
Μπεμπεκίδης Άγγελος 89
Παπαδόπουλος- Φιλέλης Χρήστος 28
Αμπατζής Γιάννης 26
Αρίφοφογλου Χατιζέ 57
 
Για την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης εκλέγονται:
 
1)Αμανατίδης Κώστας 170
2)Ζάρρας Αναστάσιος 60
3)Θεοχώρου Κωνσταντίνα 102
4)Μακράκης Μιχάλης 75
5)Μιχαηλίδης Παναγιώτης 221
 
Για την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου εκλέγονται:
 
1)Βορίδης Δημήτριος 264
2)Εγγλεζάκης Μανώλης 177
3)Στράντζαλης Δημοσθένης 110
 
Για την Δημοτική Οργάνωση Ξάνθης εκλέγονται:
1)Δαβιτίδης Παναγιωτης 195
2)Σανικίωτης Δημήτρης 150
3)Λάκα Ελένη 92
4)Δοξακάκη Ελένη 91
5)Κιζηρόπουλος Παναγιώτης 49
 
Για την Ν.Ε. Νεολαία ΠΑΣΟΚ εκλέγονται
1)Μεγρέμης Α. 40
2)Καραβασίλη Σάρα 16
3)Ξενικάκης Εμμανουήλ 15
4)Σεβδατζή Παναγιώτης 15
5)Αντωνάτος Έκτορας 11
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…