Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προκάτ σπίτια made in Bulgaria στις παραλίες μας

Προκάτ σπίτια made in Bulgaria στις παραλίες μας

0
bulgaria-web
Τα βουλγάρικα προϊόντα έχουν ζήτηση λόγω φτηνής τιμής
 
Χρυσές δουλειές κάνουν τα βουλγάρικα μαγαζιά κοντά στα σύνορα  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα …προκατασκευασμένα σπίτια made in Bulgaria στους παραλιακούς οικισμούς του νομού μας. Αυτό τον τρόπο βρήκαν οι ξανθιώτες και όχι μόνο για να έχουν το εξοχικό τους και να μην χρειάζονται άδειες καθώς δεν απαιτείται άδεια για τα προκατασκευασμένα σπίτια ούτε να χρειάζεται να τρέχουν να νομιμοποιούν αυθαίρετα. Και βέβαια – όπως είναι κοινό μυστικό – τα προκατασκευασμένα σπίτια δεν είναι τα μόνα είδη που προμηθεύονται από την Βουλγαρία…
 
Τα προτιμούν γιατί είναι φτηνά
Μια έρευνα του «Ε» δείχνει ότι τα Βουλγάρικα προϊόντα και υπηρεσίες βρίσκονται υψηλά στην κλίμακα των προτιμήσεων των Ξανθιωτών κυρίως λόγω της …χαμηλής τους τιμής που σε μερικές περιπτώσεις είναι στο 50% των αντίστοιχων ελληνικών. Αυτό που προβληματίζει είναι η ποιότητά τους ωστόσο αυτό δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα να τα δοκιμάσουν. Έτσι φέτος προμηθεύτηκαν τα θερμαντικά τους είδη (σόμπες , θερμοπομπούς κ.λ.π,) την ξυλεία τους αλλά και είδη διατροφής. Όπως επισημαίνει η πρόεδρο του ΙΝΚΑ Ξάνθης κα Μαρία Μπούκουρα ήρθαν πολλά φορτηγά με ξύλα από την Βουλγαρία φέτος τον χειμώνα ενώ έφυγε πολύ χρήμα και σε είδη διατροφής καθώς οι Ξανθιώτες έκανα πολλά ταξιδάκια του Σαββατοκύριακου κάνοντας «επιδρομές» στα πολυκαταστήματα της γειτονικής χώρα και στα βενζινάδικα!
 
Χρυσές δουλειές κάνουν τα βουλγάρικα μαγαζιά κοντά στα σύνορα
Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο νομό μας αλλά και στους γειτονικούς νομούς. Για παράδειγμα πολύ κίνηση παρατηρείται στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, απέναντι του οποίου και σε απόσταση 15 χιλιομέτρων είναι το βουλγάρικο χωριό Πετρίτσι που έχει πολυκαταστήματα και που “θησαυρίζουν” καθημερινά, ενώ και το εργοστάσιο παραγωγής επίπλων, το οποίο εδρεύει στη συγκεκριμένη πόλη, δεν προλαβαίνει να πουλά. Παράλληλα, δεν είναι μόνο οι απλοί καταναλωτές, που μεταβαίνουν στη Βουλγαρία, αλλά και επαγγελματίες κάθε δραστηριότητας, μαραγκοί, υδραυλικοί και τεχνικοί άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι κάνουν τις παραγγελίες τους σε εξοπλισμό και πρώτες ύλες από τη γείτονα.
Να σημειώσουμε ότι στην όλη υπόθεση της μαζικής αγοράς προϊόντων από τη Βουλγαρία δεν υπάρχει καμία παρανομία, καθώς η χώρα είναι μέλος της ΕΕ, με αποτέλεσμα οι Βουλγάρικες νταλίκες να πηγαινοέρχονται καθημερινά κουβαλώντας ολόκληρα νοικοκυριά. Κι αυτό είναι θεμιτό στα πλαίσια της ελεύθερης διακίνησης του εμπορίου αρκεί βέβαια να μη διακινούνται προϊόντα παραεμπορίου!
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …