Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Χτυποκάρδια» μπρος στον πίνακα βαθμολογιών

«Χτυποκάρδια» μπρος στον πίνακα βαθμολογιών

0
mathites 2-web
Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες στα Λύκεια. 636 οι τελειόφοιτοι της φετινής χρονιάς από τα λύκεια της Ξάνθης
 
Ηλεκτρονική ενημέρωση για τη βαθμολογία τους από την ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr. 400 λιγότερους φοιτητές θα δεχτεί το Δ.Π.Θ.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Δυνατό «χτυποκάρδι» είχαν χθες χιλιάδες μαθητές , υποψήφιοι στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που διαγωνίστηκαν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ήταν η στιγμή που με αγωνία έψαχναν στον κατάλογο των βαθμολογιών το όνομά τους και τους βαθμούς τους στα μαθήματα που διαγωνίστηκαν. Αγωνία όμως είχαν και οι γονείς που βιώνουν όλη αυτή την προσπάθεια των παιδιών τους καθώς από τις βαθμολογίες τους κρίνεται το μέλλον τους.
 
Βγήκαν οι βαθμολογίες και αναρτήθηκαν στα Λύκεια
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής αναρτήθηκαν σ’ όλα τα λύκεια της χώρας οι βαθμοί των περίπου 82.500 υποψηφίων Γενικών Λυκείων και της ομάδας Β’ των Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι διεκδικούν θέση και σε πανεπιστήμια και σε ΤΕΙ, ενώ οι υποψήφιοι της ομάδας Α’ μόνο σε ΤΕΙ. Ουσιαστικά, από τη στιγμή αυτή και στο εξής ξεκινά η δεύτερη φάση της προσπάθειας εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσω της αξιολόγησης των δυνάμεων και των βαθμολογιών που έχει συγκεντρώσει κάθε εισακτέος και την ορθή συμπλήρωση του μηχανογραφικού του δελτίου.
 
636 οι τελειόφοιτοι της φετινής χρονιάς από τα λύκεια της Ξάνθης
Τους 809 έφτασαν φέτος οι υποψήφιοι του νοµού Ξάνθης, αριθμός ελαφρώς µειωµένος σε σχέση µε την προηγούμενη χρονιά, 636 είναι οι τελειόφοιτοι της φετινής χρονιάς. Αναλυτικά, 636 είναι φέτος οι τελειόφοιτοι των λυκείων της Ξάνθης, 153 είναι οι απόφοιτοι που δοκιµάζουν για µία ακόµη φορά να διαγωνιστούν στις πανελλαδικές, ενώ άλλοι 20 είναι οι µαθητές των ΕΠΑΛ οµάδα Β’ που επιθυµούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθµια εκπαίδευση. 200 περίπου είναι οι µαθητές των ΕΠΑΛ της οµάδας Α που έχουν ξεχωριστές εξετάσεις. Να σηµειωθεί επίσης ότι 20 περίπου είναι οι µαθητές µε δυσλεξία που θα διαγωνιστούν προφορικά στις εξετάσεις.
 
Ακολουθεί η κατάθεση των μηχανογραφικών
Να σημειώσουμε ότι οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται και ηλεκτρονικά για τη βαθμολογία τους από την ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr. Εκεί θα μπορούν να εμφανίσουν τα αποτελέσματά τους, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Εν τω μεταξύ, από την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση (minedu.gov.gr), αναρτήθηκαν τα πρότυπα των Μηχανογραφικών Δελτίων των ΓΕΛ / ΕΠΑΛ-Β΄ και των ΕΠΑΛ-Α΄, ώστε οι υποψήφιοι να προετοιμάζονται για την ηλεκτρονική υποβολή. Μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων, θα ακολουθήσει η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας των συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων των βαθμολογιών, βάσει των οποίων μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για την πορεία των βάσεων εισαγωγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι εκτός από τις επιδόσεις των υποψηφίων, την πορεία των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ θα επηρεάσουν έντονα και οι αυξομειώσεις στον αριθμό εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ύστερα από τις αλλαγές μέσω καταργήσεων και συγχωνεύσεων τμημάτων στα πλαίσια της εφαρμογής του σχεδίου “Αθηνά” για τη αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 
400 λιγότερους φοιτητές θα δεχτεί το Δ.Π.Θ.
Λιγότερους φοιτητές από πέρσι θα δεχτεί το Δ.Π.Θ και συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες μας από την πρυτανεία το 2012 εισήχθησαν στα τμήματα του Δ.Π.Θ. 3.515 φοιτητές ενώ το 2013 θα εισαχθούν 3.115 δηλαδή κατά 400 λιγότεροι θα είναι φέτος ο αριθμός που θα δεχτούν τα τμήματα του Δ.Π.Θ. Να σημειώσουμε ότι σε όλα τα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας ο αριθμός των θέσεων είναι μειωμένος κατά 8.94% και το προσεχές ακαδημαϊκό έτος θα εισαχθούν 69.288 υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων. Μεγαλύτερο «μαχαίρι» μπαίνει στα ΤΕΙ καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι μειωμένος κατά 28%.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…