Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξεκινά η νέα λαχειοφόρος «Αγάπης» του συλλόγου Αιμοδοτών Ξάνθης

Ξεκινά η νέα λαχειοφόρος «Αγάπης» του συλλόγου Αιμοδοτών Ξάνθης

0
laxeio13-web
Η προσφορά των ξανθιωτών θα ενισχύσει επτά κοινωνικούς φορείς της πόλης μας
 
Για δέκατη συνεχή χρονιά πρώτος πανελληνίως σε προσφορά ο σύλλογος των εθελοντών αιμοδοτών της Ξάνθης με 5.307 φιάλες αίματος το 2012
 
Για έβδομη συνεχή χρονιά ο σύλλογος αιμοδοτών Ξάνθης ξεκινά τη λαχειοφόρο αγορά του για το 2013, μέσω της οποία χαρίζει δώρα στους συμπολίτες, αλλά κυρίως στοχεύει στην προώθηση και εδραίωση της Ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην περιοχή μας μέσω της αγοράς έστω και ενός λαχνού ετησίως.
Πρόκειται για έναν εξαιρετικά δραστήριο σύλλογο με πλούσιο κοινωνικό έργο, ο οποίος εξακολουθεί να είναι για δέκατη συνεχή χρονιά (2003-2012) ο πρώτος σε προσφορά με απόλυτους αριθμούς σε ολόκληρη τη χώρα, αφού τα μέλη του προσέφεραν μόνο για το 2012, 5.307 φιάλες αίματος.
 
Ο σύλλογος στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά των συμπολιτών
Βασική προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Συλλόγου είναι η οικονομική του αυτοτέλεια ώστε να συνεχίζει και να επεκτείνει τις δράσεις του. Δράσεις που πέρα από την εθελοντική αιμοδοσία έχουν να κάνουν επιπλέον με τη δωρεά των αιμοπεταλίων, της δωρεάς του ομφαλοπλακουντιακού αίματος-βλαστοκυττάρων, της δωρεάς οργάνων και ιστών σώματος αλλά και φιλανθρωπικού έργου σε ενδεείς συμπολίτες μας μέσω της επιτροπής «Γυναίκες της Αγάπης». Ένας σύλλογος που ποτέ δεν ήταν κρατικοδίαιτος και βασιζόταν στις ευγενικές συνεισφορές των συμπολιτών του αλλά και των επιχειρήσεων και εταιριών της περιοχής μας.
 
Με ένα ευρώ στηρίζεις επτά κοινωνικούς φορείς της πόλης
Φέτος για άλλη μια χρονιά κυκλοφορεί το ΛΑΧΕΙΟ της ΑΓΑΠΗΣ, με κόστος λαχνού το 1 ευρώ και δώρα, ένα μηχανάκι 125cc, ένα πίνακα ζωγραφικής αξίας άνω των 1.000€, τρία ποδήλατα επώνυμων εταιριών, μία τηλεόραση LG 32’’, μία δωροεπιταγή αξίας 250,00€ από το κατάστημα Public Ξάνθης και μία δωροεπιταγή αξίας 250,00€ από το κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ξάνθης. Η κλήρωση θα γίνει με το λαϊκό λαχείο της 29ς Οκτωβρίου του 2013 και κάθε λαχνός έχει πάνω του τυπωμένο ένα νικηφόρο αριθμό.
Η ιδιαιτερότητα και του φετινού λαχείου είναι ότι πλέον έχει μετονομαστεί σε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ και ότι από τη διάθεσή του και τα έσοδά του θα ενισχυθούν συνολικά επτά κοινωνικοί φορείς με μεγάλη προσφορά του καθενός στην τοπική μας κοινωνία και με τα κάτωθι ποσοστά :
Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» ποσοστό 30%
Γηροκομείο Ξάνθης « Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» ποσοστό 15%
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός- Παράρτημα Ξάνθης ποσοστό 10%
Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Ξάνθης ποσοστό 5%
Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα Ξάνθης ποσοστό 5%
Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί» ποσοστό 5%
Ψυχολογικό Κέντρο Β. Ελλάδος-Παράρτημα Ξάνθης ποσοστό 15%
 
9μελής επιτροπή αρμόδια για τη λαχειοφόρο
Τα μέλη του συλλόγου καλούν όλους τους ξανθιώτες να ενισχύσουν τις δράσεις του. «Δε ζητιανεύουμε! Προσφέρουμε και διεξάγουμε αξιοπρεπώς μία λαχειοφόρο αγορά με καθαρά διαφανείς όρους. Από το περιορισμένο υστέρημα όλων μας, μπορούμε να διαθέσουμε έστω ένα ευρώ και να μείνουν τα χρήματα στην Ξάνθη προκειμένου να διατεθούν με πολλή αγάπη στις δράσεις των προαναφερόμενων φορέων», αναφέρουν σχετικά.
Έχει οριστεί με απόφαση του Δ.Σ. και προτάσεις των συμμετεχόντων φορέων εννεαμελής οικονομική επιτροπή διάθεσης του λαχείου που αποτελείται από τους εξής :
Πρόεδρος :Φωτιάδης Νικόλαος , Στρατηγός Ε.Α., Αντιπρόεδρος :Κιούση Σιούτη Κυριακή , Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, Γραμματέας   :Παπαευστρατίου Γεώργιος, Β’ Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος επί των οικονομικών του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ», Μέλος :Νασσόπουλος Χαράλαμπος , Ταμίας του Δ.Σ. του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ», Μέλος :Κωνσταντινίδης Λεωνίδας, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Παράρτημα Ξάνθης, Μέλος :Μπεμπέκη Μαίρη, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης, Μέλος :Μουσά Ογλού Μουμίν, Ταμίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα Ξάνθης, Μέλος: Παπαιωάνου (Πίτσα) Καλλιόπη, Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί», Μέλος :Μπλέτσα Χρυσούλα, λογίστρια του Ψυχολογικού Κέντρου Β. Ελλάδος-Παράρτημα Ξάνθης.
Οι όροι της λαχειοφόρου έχουν κατατεθεί στην συμβολαιογράφο Ευμορφία Παπαγιάννη, Αρ. Πράξης 31663/06-06-2013 (4ης Οκτωβρίου 1, Ξάνθη).
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στέγαστρα τοποθετήθηκαν σε στάσεις του Δήμου Αβδήρων

Παρεμβάσεις εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού με χρηματοδότηση από το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙI» Ο Δή…