Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Τρέχει» ο διαγωνισμός για καντίνες σε Μάγγανα και Εράσμιο

«Τρέχει» ο διαγωνισμός για καντίνες σε Μάγγανα και Εράσμιο

0
paralia magana
Λήγει στις 25 Ιουνίου
 
«Αγκάθι» για τον δήμο Αβδήρων το κάμπινγκ Μυρωδάτου
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Σε μια προσπάθεια …«θεραπείας» των παραλιών του και συγκεκριμένα των Μαγγάνων και Ερασμίου που πρόσφατα υπέστησαν «αποψίλωση» από τα κτίσματα που είχαν, προβαίνει εσπευσμένα ο δήμος Τοπείρου προκηρύσσοντας ανοιχτό προφορικό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εγκατάσταση και λειτουργία καντινών στον αιγιαλό όπως προβλέπει από τη σχετική νομοθεσία. Μάλιστα οι διαδικασίες είναι ταχύτατες με την προθεσμία να εκπνέει στις 25 Ιουνίου προκειμένου να …προλάβουν το καλοκαίρι!
 
Καντίνες στον αιγιαλό…
Όπως μας πληροφορεί ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Στέλιος Χατζηευαγγέλου οι τιμές που έχουν οριστεί για την επινοικίαση του αιγιαλού από την Κτηματική Υπηρεσία είναι στα 6 ευρώ το τ.μ. για το Εράσμιο και στα 8 για τα Μάγγανα (ο δήμος τα εκτίμησε σε 4 με 6 αντίστοιχα) και ότι έχει εκδηλωθεί ήδη ενδιαφέρον από επιχειρηματίες της περιοχής. Υπενθυμίζουμε ότι με νέα ΚΥΑ η εμπλοκή της Κτηματικής είναι καθοριστική και υπερισχύει έναντι του δήμου. Όπως επισημαίνει ο κ. Χατζηευαγγέλου αναφορικά με τα υπόλοιπα λειτουργικά θέματα των παραλιών του παρότι η ΚΥΑ για τη λειτουργία του αιγιαλού ήρθε στις 15 Μαΐου ο δήμος Τοπείρου έχει φροντίσει για την καθαριότητα των παραλιών του με εποχικές προσλήψεις για την καθαριότητα αλλά και ναυαγοσωστών όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» που έχει υπαχθεί η παραλία Μαγγάνων
 
«Αγκάθι» για τον δήμο Αβδήρων το κάμπινγκ Μυρωδάτου
Πυρετώδεις είναι η προσπάθεια και του δήμου Αβδήρων στο τομέα της Καθαριότητας των παραλιών με την πρόσληψη 12 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις για τον καθαρισμό των παραλιών και την επισκευή ενός μηχανήματος του πρώην δήμου Αβδήρων για τον καθαρισμό της άμμου (σάρωθρο). Σ’ ότι αφορά τα παραλιακά μαγαζιά που υπάρχουν τις παραλίες του δήμου Αβδήρων ο δήμαρχος κ.Τσολακίδης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε σχέση με τη λειτουργία τους και ότι προς το παρόν όλα βαίνουν καλώς. «Αγκάθι» όμως για το δήμο Αβδήρων αποτελεί το Δημοτικό κάμπινγκ Μυρωδάτου που ρημάζει και έχει μεταβληθεί σε χώρο απόθεσης σκουπιδιών υποβαθμίζοντας την πιο πολυσύχναστη παραλία του νομού. Ως προς αυτό ο κ. Τσολακίδης είπε ότι έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες νομιμοποίησης των κτιρίων και επαφίεται στην εταιρεία που το έχει εκμισθώσει να προχωρήσει στην επένδυση.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…