Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Συνωστισμός» υποψηφιοτήτων για τη Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

«Συνωστισμός» υποψηφιοτήτων για τη Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

0
ekloges pasok3-web

16 υποψήφιοι για την 9μελή Επιτροπή. Ενδιαφέρον από την νέα γενιά

 

Ο αποχωρών γραμματέας Αχιλλέας Τσαρτσάρας μιλά στο «Ε» για τις καλές και τις κακές μέρες της θητείας του

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

«Συνωστισμός» στην κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις εκλογές στην Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης παρατηρήθηκε τοπικά αφού μέχρι τις 8μ.μ. της Τετάρτης 5 Ιουνίου οπότε ήταν και η καταληκτική ημερομηνία είχαν κατατεθεί 16 υποψηφιότητες(!), αριθμός ρεκόρ που αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας σ’ ότι αφορά το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε. Το γεγονός δε ότι σε συντριπτικό ποσοστό οι υποψήφιοι είναι από την νέα γενιά του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ένδειξη ότι αυτή δεν στρέφει την πλάτη της στο κόμμα παρά τα ιστορικά χαμηλά ποσοστά δημοσκοπικά και ενδιαφέρεται για την ανανέωση και την ανασύστασή του.

Σημειώνεται λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας δόθηκε από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ παράταση μέχρι χθες την ίδια ώρα, ενώ σήμερα στις 8μ.μ. εκπνέει η προθεσμία για τις υποψηφιότητες στις Δημοτικές Οργανώσεις. Υπενθυμίζουμε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου.

Αριθμός ρεκόρ: 16 υποψήφιοι για την Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ

Το ενδιαφέρον ιδιαίτερα των νέων κατέπληξε ευχάριστα ακόμη και τον αποχωρούντα γραμματέα της Νομαρχιακής Αχιλλέα Τσαρτσάρα ο οποίος δήλωνε μεν αισιόδοξος αλλά δεν μπορούσε να προδικάσει σε τι επίπεδα θα κυμανθούν δεδομένου ότι χρειάζονται τουλάχιστον 9 υποψηφιότητες για την 9μελή Νομαρχιακή Επιτροπή.

Εμφανώς ικανοποιημένος δηλώνει ότι φεύγει με το κεφάλι ψηλά και με την πεποίθηση ότι έκανε το χρέος του υπηρετώντας το κόμμα σε καιρούς δύσκολους : «Χαίρομαι γιατί βλέπω ενδιαφέρον από την νέα γενιά. Φεύγω ήσυχος και με την πεποίθηση ότι έκανα το χρέος μου όσο καλύτερα μπορούσα. Οι υποψηφιότητες καλύπτουν ποιοτικά και ποσοτικά τις ανάγκες της δύσκολης συγκυρίας που έχει ν’ αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ. Είναι ελπιδοφόρο ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι από την νέα γενιά. Διαψεύδονται έτσι οι Κασσάνδρες…Πιστεύω ότι με την λειτουργία τους τα ανανεωμένα όργανα θα προωθήσουν λύσεις σε τοπικά προβλήματα. Θα είμαι πάντα δίπλα τους και θα βοηθάω πάντα όταν χρειαστεί», δηλώνει ο κ. Τσαρτσάρας.

 Τσαρτσάρας: «Φεύγω με το κεφάλι ψηλά…έκανα το χρέος μου…»

Tsartsaras close-emprosΥπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσαρτσάρας που εκλέχτηκε απευθείας από τη βάση του κόμματος το 2007 διανύει το έκτο χρόνο της θητείας του ως γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, και είναι ο μακροβιότερος γραμματέας καθώς το 2010 δεν έγιναν νομαρχιακές εκλογές λόγω των δυσχερειών που αντιμετώπιζε το κυβερνών κόμμα.

Αυτή ήταν και η πιο δύσκολη στιγμή της θητείας του όπως λέει: «Ζήσαμε πολύ δύσκολες στιγμές την περίοδο αυτή με τα Μνημόνια και όσα ακολούθησαν. Έπρεπε να στηρίξουμε αυτή την κατάσταση και το κάναμε γιατί το πιστεύαμε. Σηκώσαμε όλο το βάρος και όλο το πολιτικό κόστος. Μας προπηλάκισαν, μας λοιδόρησαν, μας κατηγόρησαν…Ήταν ιδιαίτερα ψυχοφθόρα όλα αυτά. Όμως έπρεπε ν’ αντέξουμε. Θέσαμε πάντα σε προτεραιότητα το καλό του τόπου και όχι του κόμματος».

 Οι καλές και οι κακές μέρες του γραμματέα…

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Τσαρτσάρα διεξήχθηκαν 6 συνολικά εκλογικές διαδικασίες και εσωκομματικές διαδικασίες με συνέδρια και συνδιασκέψεις, διαβουλεύσεις για τον Καλλικράτης κ.λ.π. Βίωσε επίσης εκ των έσω την απαρχή της μεγάλη ανόδου του ΠΑΣΟΚ όταν στις εκλογές του 2009 με το συντριπτικό ποσοστό 44% έκανε κυβέρνηση ενώ τοπικά το ποσοστό του άγγιξε το 60%! Η βραδιά εκείνη ήταν μια ευτυχισμένη βραδιά για τον κ. Τσαρτσάρα: « Έβλεπα ότι δικαιωνόμασταν για όσα παλεύαμε και ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα για μένα».

 Γεωθερμία και κάθετος άξονας τα δυο σημαντικά ζητήματα που προωθήθηκαν

Κάνοντας έναν απολογισμό όλης αυτής της περιόδου αναφέρεται στη συμβολή του Σωκράτη Ξυνίδη στην προώθηση δύο σημαντικών θεμάτων για την περιοχή μας. Την προκήρυξη των γεωθερμικών πεδίων και την χρηματοδότηση της μελέτη του κάθετου άξονα του Δημαρίου: «Ήταν πολύ σημαντικά ζητήματα αυτά για τον τόπο μας. Και θεωρώ ότι δόθηκαν λύσεις από τον Σωκράτη Ξυνίδη».

Τέλος κληθείς να εκτιμήσει την περαιτέρω πορεία του ΠΑΣΟΚ είπε: «Δεν είναι εύκολη η κατάσταση. Πιστεύω ότι εξαρτάται από μας του ίδιους. όλα είναι εφικτά αν το θέλουμε και προσπαθήσουμε να ανακτήσουν τη σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία».

 Οι υποψήφιοι για τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

1)Αμανατίδης Χρήστος

2)Αντωνιάδης Ανέστης

3)Αθανασόπουλος Χαράλαμπος

4)Αμπατζής Γιάννης

5)Αλεξούδης Ηλίας

6)Αρίφογλου Χατιτζέ

7)Δόντζου Μαρία

8)Κεχαγιά Σαλή

9)Μπεμπεκίδης Άγγελος

10)Παπαδόπουλος Φιλέλης

11)Παπαδόπουλος Γιώργος

12)Μοραλίδου Μαρία

13)Μυλωνά Δέσποινα

14)Μιχαηλίδου Μαρία

15)Σανικιώτης Δημήτρης

16)Λεπτοκαρύδης Χαράλαμπος

 

Για την επιτροπή οικονομικού ελέγχου

1)Βορίδης Δημήτρης

2)Εγγλεζάκης Μανώλης

3)Στράντζαλης Δημοσθένης

 

Για την Επιτροπή Πιστοποίησης και Καταστατικού

1)Μακράκης Μιχάλης

2)Θεοδώρου Κωνσταντίνα

3)Ζάρας Αναστάσιος

4)Αμανατίδης Κωνσταντίνος

5)Μιχαηλιδης Παναγιώτης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Περιοδεία στην ΑΜΘ πραγματοποιεί η Φώφη Γεννηματά

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ βρέθηκε χθες στη Δράμα και επισκέπτεται σήμερα Κομοτηνή και Καβάλα H …