Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα ΕΒΕΞ: Με «βαριά καρδιά» είπε ναι στο κλείσιμο της ΑΝ.ΞΑ

ΕΒΕΞ: Με «βαριά καρδιά» είπε ναι στο κλείσιμο της ΑΝ.ΞΑ

0
eve mai-web

«Μνημόσυνο από Μωραϊτη. Αποποίηση ευθυνών από Αγκόρτσα

 

«Λογομαχία» στο ΕΒΕ μεταξύ Μωραϊτη – Αγκόρτσα για το συνέδριο του Τουρισμού

 

 Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 Με «βαριά καρδιά» ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του ΕΒΕ Ξάνθης αποφάσισαν κατά πλειοψηφία σε έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου – τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 8μ.μ. – την λύση της Αναπτυξιακής, συναινώντας το ΕΒΕ ως μικρομέτοχος (1%)με την απόφαση όλων των υπολοίπων μετόχων για λύση και εκκαθάριση της εταιρείας δια της δικαστικής οδού. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΞ κ. Στέλιος Μωραΐτης είναι αντίθετος με τη λύση της εταιρείας όμως πρότεινε να συναινέσει το όργανο « για να μην δημιουργήσουμε νομικά κωλύματα στην τελευταία πράξη της εταιρίας», όπως είπε.

 Μνημόσυνο της ΑΝ.ΞΑ από Μωραϊτη

Ο κ. Μωραϊτης υπενθύμισε την προσπάθειά του να διασωθεί η εταιρεία: «Δεν κατέστη δυνατό να αποδώσουν οι προσπάθειες του Επιμελητηρίου να παραμείνει η ΑΝ.ΞΑ. ανοιχτή. Μετά από τόση μάχη δεν μπορέσαμε να την κρατήσουμε ανοιχτή και χάσαμε ένα πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε διαφορετικά», σημείωσε ενώ άσκησε κριτική στους υπαίτιους για το κλείσιμο της εταιρείας χωρίς όμως να τους κατονομάζει.

 Αποποίηση ευθυνών από Αγκόρτσα

«Εμείς δεν συμμετείχαμε στη χρεοκοπία της εταιρίας», υποστήριξε κατά την τοποθέτηση του ο Απόστολος Αγκόρτσας αποποιούμενος κάθε ευθύνη για τη διαχείριση που ασκούνταν από το τελευταίο Δ.Σ. στο οποίο ήταν μέλος ενώ εύσχημα επεχείρησε να μετακυλήσει τις ευθύνες: «σ’ όσους αποφάσισαν ότι δεν έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να λειτουργεί», όπως είπε χαρακτηριστικά. .

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Αγκόρτσας σύμφωνα με πληροφορίες είναι και ο ίδιος ένας από τα μέλη του Δ.Σ. και τον πρόεδρο Πασχάλη Λύρατζη που έχουν καταθέσει Μηνυτήρια Αναφορά κατά των μετόχων για το κλείσιμο της ΑΝ.ΞΑ. Ο κ. Αγκόρτσας υποστήριξε ότι είναι μεγάλο πλήγμα για την περιοχή το γεγονός ότι κλείνει: «Λυπάμαι πάρα πολύ που χάνονται χρήματα και κλείνει η Αναπτυξιακή και θα καταψηφίσω την πρότασή σας. Μπορούμε να ψηφίσουμε παρών ή λευκό», αντιπρότεινε, όμως ο κ. Μωραϊτης επέμεινε στην αρχική του πρόταση και το θέμα έκλεισε.

 «Λογομαχία» στο ΕΒΕ μεταξύ Μωραϊτη – Αγκόρτσα για το συνέδριο του Τουρισμού

Τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό που δούλεψε για τη διοργάνωση του συνεδρίου για τον τουρισμό και ανέλαβε την ξενάγηση των προσκεκλημένων απηύθυνε ο κ. Μωραϊτης. Κάνοντας ένα μίνι απολογισμό εκτίμησε ότι ήταν απολύτως επιτυχημένο και ότι επέτυχε το στόχο του που ήταν η προβολή του νομού μας. Παράλληλα αναφέρθηκε στις επικρίσεις που δέχτηκε υπογραμμίζοντας: «πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί ορισμένοι με τα όσα διατυπώνουν για το συνέδριο. Δεν πρέπει μια μειοψηφία να σβήσει ότι χτίζουν οι πολλοί». Ο κ. Αγκόρτσας παίρνοντας το λόγο άσκησε κριτική ως προς το κόστος του συνεδρίου και ρώτησε να πληροφορηθεί και για ποιο λόγο στη διαύγεια έχουν αναρτηθεί 28.000 ευρώ δαπάνες, όπως λέει, ενώ το Συνέδριο κόστισε 70.000 ευρώ κατά δήλωση Μωραΐτη. Η Σιαμίδου εξήγησε ότι το υπόλοιπο είναι μέρος των δαπανών προσωπικού του επιμελητηρίου που δεν αναρτάται στη διαύγεια. «Είναι πολύτιμες οι συμβουλές σας κύριε Αγκόρτσα, θα έπρεπε όμως να ήσασταν παρών στο συνέδριο. Οι απόντες δεν μπορούν να κριτικάρουν», του απάντησε ο κ. Μωραϊτης λέγοντας ότι προσκλήθηκαν και οι ξενοδόχοι και δεν εμφανίστηκε κανένας πλην Νατάσσας Αναστασιάδου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…