Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Καταδίκη αυτοδιοικητικού για πλαστά διπλώματα οδήγησης

Καταδίκη αυτοδιοικητικού για πλαστά διπλώματα οδήγησης

0
dikaiosini
 
 Ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Σουνίου κρίθηκε ένοχος από το Εφετείο Κομοτηνής και καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή
 
Μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν ότι παραχωρούσε πλαστά διπλώματα αντί 1.600 ευρώ
 
 Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σουνίου Ματζίρ Αμέτ Ραμαδάν με απόφαση που εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης 19 Ιουνίου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο του Εφετείου Θράκης που τον έκρινε ένοχο για την παράβαση του άρθρου 11 του νόμου 2527/1931 και άμεση συνέργεια στην παράβαση του άρθρου 98 παρ. 2 του νόμου 2616/99κατηγορία της απόδοσης πλαστού διπλώματος οδήγησης σε κάτοικο του Σουνίου. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελίες δύο δημοτικών συμβούλων (παράταξης Ζλάτκου) εναντίον του κ. Ματζίρ για απόδοση πλαστών διπλωμώτων οδήγησης σε κάτοικο του Σουνίου.
 
1.600 ευρώ το πλαστό δίπλωμα
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το οποίο και απεδέχθη το δικαστήριο καθώς στοιχειοθετήθηκε από τις καταθέσεις μαρτύρων κατοίκων του Σουνίου, ο κ. Ματζίρ τους παραχωρούσε πλαστά διπλώματα αντί του αντιτίμου των 1.600 ευρώ! Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας μια μάρτυρας κατηγορίας που ήταν μητέρα αυτού που πλήρωσε και πήρε το πλαστό δίπλωμα από τον κ. Ματζίρ υποστήριξε ότι όταν έγινε γνωστή η υπόθεση ο κ. Ματζίρ θέλοντας να εξαφανίσει το δίπλωμα πήγε στο σπίτι της και ζήτησε το δίπλωμα για να το διορθώσει όπως είπε. Το πήρε και έκτοτε δεν το είδαν ποτέ… Ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε και ο κ. Πασχάλης Λύρατζης ο οποίος ήταν αυτή την περίοδο υπάλληλος στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών της πρώην Νομαρχίας Ξάνθης, υποστηρίζοντας ότι κατόπιν ελέγχου που έγινε στην υπηρεσία αποδείχτηκε ότι το δίπλωμα ήταν πλαστό αφού ο κάτοχός του είχε απορριφθεί στις εξετάσεις οδήγησης!
 
Σε πολιτικά κίνητρα απέδωσε τις κατηγορίες ο δήμαρχος Αβδήρων
Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσολακίδης ο οποίος υποστήριξε ότι οι κατηγορίες είχαν πολιτικά κίνητρα καθώς τόσο ο κ. Ματζίρ όσο και οι καταγγέλλοντες ήταν υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές του 2006 σε αντίπαλες παρατάξεις. Τόνισε δε ότι παρά τα όσα ακούστηκαν ο κ. Ματζίρ εκλέχθηκε με το συνδυασμό του και είναι υπόδειγμα κοινωνικής και πολιτικής συμπεριφοράς. Δικηγόρος του κ. Μετζίρ ήταν ο Γιώργος Χουλιάρας.
 
Καταδικάστηκε ο μεσολαβητής. Τι έγινε όμως με τον εκδότη των πλαστών διπλωμάτων;
Η υπόθεση του κ. Ματζίρ εγείρει πολλά ερωτηματικά που αφορούν κυρίως το ποιος ή ποιοι ευθύνονται για την έκδοση των πλαστών διπλωμάτων αφού όπως καταδείχθηκε ο κ. Ματζίρ ήταν απλά συνεργός και όχι ο εκδότης. Δηλαδή καταδικάστηκε ο ένας κρίκος της αλυσίδας όχι όμως αυτός που εξέδωσε πλαστογραφημένο δημόσιο έγγραφο την ύπαρξη του οποίου αποδέχτηκε το δικαστήριο. Και το ερώτημα είναι γιατί δεν προχώρησε η έρευνα ώστε να αποδοθούν ευθύνες όπου αλλού υπάρχουν;
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…