Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Και επίσημα στη Ζενίτ ο Λοντίγκιν!

Και επίσημα στη Ζενίτ ο Λοντίγκιν!

0
lodigin001

«Μου δόθηκε η ευκαιρία για μεταγραφή σε μια μεγάλη ομάδα»

 

Το σκέφτεται για Εθνική Ρωσίας ο 23χρονος τερματοφύλακας

 

Μέλος της Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης είναι και επίσημα από χθες ο Γιούρι Λοντίγκιν, καθώς η ρωσική ομάδα ανακοίνωσε τη μεταγραφή του.
«Η Ζενίτ έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον Γιούρι Λοντίγκιν. Ο 23χρονος τερματοφύλακας συμφώνησε σε συμβόλαιο 3 ετών. Η Ζενίτ εκφράζει την ικανοποίηση της και εύχεται στον Λοντίγκιν κάθε επιτυχία στην ομάδα μας», αναφέρει η ανακοίνωση της Ζενίτ, η οποία περιλαμβάνει και ένα σύντομο βιογραφικό του – πρώην πια – τερματοφύλακας της Ξάνθης.
 
Το σκέφτεται για Εθνική Ρωσίας
 Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής, η επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής ομάδας φιλοξένησε και τις πρώτες δηλώσεις του Λοντίγκιν, στις οποίες μάλιστα ο ίδιος αποκάλυψε ότι το σκέφτεται για να επιλέξει σε ποια Εθνική Ομάδα θέλει να αγωνιστεί, μιας και έχει δικαίωμα να επιλέξει ανάμεσα σε αυτή της Ελλάδας και της Ρωσίας. Κι αυτό γιατί αν και έχει παίξει με τις μικρότερες – ηλικιακά – Εθνικές της Ελλάδας, ο Λοντίγκιν δεν σημείωσε καμία συμμετοχή με την Εθνική Ανδρών (όπου κλήθηκε δύο φορές χωρίς να αγωνιστεί). Έτσι οι κανονισμοί του επιτρέπουν να επιλέξει σε ποια θα αγωνιστεί (αρκεί να κληθεί και να σημειώσει συμμετοχή).
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Λοντίγκιν γεννήθηκε στην πόλη Βλάντιμιρ της Ρωσίας και σε μικρή ηλικία επαναπατρίστηκε με τους γονείς του στο Νευροκόπι Δράμας, όπου έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, με τη συνέχεια να είναι εντυπωσιακά… ανοδική!
Αναλυτικά η πρώτη συνέντευξη του Γιούρι Λοντίγκιν ως παίκτης της Ζενίτ μέσα από την ιστοσελίδα της ρωσικής ομάδας:
ΕΡ: Γιούρι, σε συγχαίρουμε για τη μεταγραφή στην ομάδα μας. Πότε μάθατε για πρώτη φορά το ενδιαφέρον της Ζενίτ;
Γ.Λ.: «Σας ευχαριστώ πολύ. Πρώτη φορά το έμαθα μετά τον αγώνα της πρώην ομάδας μου, εκτός έδρας με τον Πανθρακικό».
ΕΡ: Πως αντέδρασαν οι γονείς σου όταν έμαθαν για την επιστροφή στη Ρωσία;
Γ.Λ.: «Φυσικά και χάρηκαν πολύ».
ΕΡ: Πως μπορείτε να περιγράψετε την Αγ. Πετρούπολη;
Γ.Λ.: «Η πόλη είναι υπέροχη. Είναι ιδανική για μία ήσυχη οικογενειακή ζωή. Έτσι κάποιος μπορεί να αφοσιωθεί στη δουλειά του και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».
ΕΡ: Θα έρθεις με την κοπέλα σου;
Γ.Λ.: «Όχι θα έρθω εγώ πρώτα και η κοπέλα μου θα έρθει όταν γεννήσει (σ.σ. τον ερχόμενο Οκτώβριο) το παιδί μας κι έπειτα».
ΕΡ: Στη Ζενίτ τον αριθμό 27 που είχες στη φανέλα της προηγούμενης ομάδας σου (Skoda Ξάνθη) το έχει ο Ιγκόρ Ντενίσοφ. Έχεις επιλέξει νούμερο για τη φανέλα;
Γ.Λ.: «Όχι ακόμα».
ΕΡ: Έχεις αγωνιστεί στις μικρές – ηλικιακά – Εθνικές της Ελλάδας, αλλά εξακολουθείς να έχεις δικαίωμα να παίξεις για την Εθνική Ανδρών Ρωσίας. Η μεταγραφή στη Ζενίτ θα βοηθήσει σε αυτό;
Γ.Λ.: «Ναι φυσικά».
ΕΡ: Η προετοιμασία της Ζενίτ αρχίζει στο τέλος Ιουνίου, θα προλάβεις να κάνεις διακοπές;
Γ.Λ.: «Λόγω των υποχρεώσεων μου με την ομάδα δεν πρόλαβα να πάω, όμως θα κάνω λίγες ημέρες διακοπές στην Ελλάδα όπου έχει ωραίες θάλασσες πριν έρθω».
 
«Στόχος μου να καθιερωθώ στη Ζενίτ»
 
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του στη Ζενίτ από τη Skoda Ξάνθη (σ.σ. έναντι 900.000 Ευρώ), δήλωση του Λοντίγκιν αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της ξανθιώτικης ομάδας. Αναλυτικά:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Skoda Ξάνθη κι όχι μόνο την Διοίκηση και τους υπεύθυνους της επαγγελματικής ομάδας, αλλά όλο αυτό το οικοδόμημα που λέγεται Τμήματα Ανάπτυξης και Υποδομής, για τη βοήθεια που μου προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια να εξελιχθώ και να παίξω ποδόσφαιρο, όπως ήταν το όνειρό μου, στην επαγγελματική ομάδα.
Είναι τυχερό κάθε νέο παιδί που προπονείται σε αυτές τις εγκαταστάσεις και με αυτές τις υποδομές. Αν έχει όρεξη για δουλειά, υπάρχουν όλες οι συνθήκες για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Η καθιέρωσή μου στη Skoda Ξάνθη, μου πρόσφερε την ευκαιρία να μεταγραφώ σε μια μεγάλη ομάδα, την Ζενίτ. Στόχος μου είναι να καθιερωθώ σ’ αυτήν.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Διοίκηση της ομάδας μου, σε όλους όσους με βοήθησαν, στην οικογένεια της Skoda Ξάνθη, να έχω αυτήν την εξέλιξη», ανέφερε η δήλωση του Λοντίγκιν.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Οριστικά στο Πανθεσσαλικό ο τελικός

Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει κόσμο το γήπεδο του Βόλου, σύμφωνα με τον π…