Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Οριστικά στο Europa League η Skoda Ξάνθη!

Οριστικά στο Europa League η Skoda Ξάνθη!

0
europaleague
Μαθαίνει τον αντίπαλό της στην κλήρωση της UEFA τη Δευτέρα
 
Στον 2ο προκριματικό γύρο (18 Ιουλίου) ξεκινάει το… ευρωπαϊκό ταξίδι
 
Η σιγουριά των προηγούμενων ημερών για έξοδο της Skoda Ξάνθη στην Ευρώπη επιβεβαιώθηκε με τις τελευταίες εξελίξεις. Το απόγευμα της Πέμπτης ανακοινώθηκε από την UEFA η απόρριψη των φακέλων αδειοδότησης των ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκού και χθες το μεσημέρι κατέφθασε στα γραφεία της ξανθιώτικης ΠΑΕ το fax από την UEFA που ενημέρωνε επίσημα την Ξάνθη ότι θα συμμετέχει στο Europa League 2013-2014!
Η σκέψη του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι ήδη στον β’ προκριματικό του Europa League και στον αντίπαλο που θα προκύψει στην κλήρωση της Δευτέρας που θα γίνει στη Νιόν (θα παρευρεθεί ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Αριστείδης Πιαλόγλου).
Σημειωτέον, η Ξάνθη θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών και τα ματς θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Ιουλίου.
Η Ξάνθη, παρά το γεγονός ότι τερμάτισε έβδομη στο πρωτάθλημα, θα πάρει το 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο που έχασε ο 5ος της κατάταξης ΠΑΣ Γιάννινα και στη συνέχεια ο 6ος Παναθηναϊκός, λόγω της μη αδειοδότησής τους από την αρμόδια επιτροπή της UEFA.
 
Ευρώπη για τέταρτη φορά…
Πλέον, στην Ξάνθη ετοιμάζονται για τη συμμετοχή στην Ευρώπη, την τέταρτη στην ιστορία της ομάδας. Την πρώτη φορά που η Ξάνθη έπαιξε στην Ευρώπη ήταν την περίοδο 2002-2003 όταν κι αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA από τη Λάτσιο (4-0 εκτός, 0-0 εντός). Στον ίδιο θεσμό και στην ίδια φάση αποκλείστηκε τη σεζόν 2005-2006 από τη Μίντλεσμπρο (2-0 εκτός, 0-0 εντός), ενώ ξανά στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA αποκλείστηκε και την περίοδο 2006-2007, από τη Ντιναμό Βουκουρεστίου (3-4 εντός, 4-1 εκτός).
 
Ανακοίνωση για τις αδειοδοτήσεις από Skoda Ξάνθη
Άλλη μια ξεχωριστή ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ξάνθη, απευθυνόμενη στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή.
Η ξανθιώτικη ομάδα καλεί την ΕΠΟ να επανεξετάσει όλους τους φακέλους αδειοδότησης, καθώς πλέον τίθεται σοβαρό θέμα με τον τρόπο που δίνονται από την ελληνική ομοσπονδία οι άδειες, οι οποίες στη συνέχεια ανακαλούνται από την UEFA.
Ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, ζήτησε την επανεξέταση όλων των ομάδων και την αποβολή από το πρωτάθλημα, όσων δεν πληρούν τα κριτήρια!
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ξάνθης:
«Αξιότιμε Πρόεδρε,
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου κι εννοούμε τη μη αδειοδότηση των ομάδων του ΠΑΣ Γιάννινα και του Παναθηναϊκού από την UEFA, ομάδες που είχαν αδειοδοτηθεί από την ΕΠΟ, όπως αντιλαμβάνεστε τίθεται ένα τεράστιο ζήτημα όσον αφορά στην αξιοπιστία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που εσείς προΐσταστε.
Σας καλούμε λοιπόν, να επανεξετάσετε τους φακέλους ανεξαιρέτως όλων των ομάδων από την αρχή, μη εξαιρουμένου της Skoda Ξάνθη, όχι με κριτήρια «κατά το δοκούν», «κατά το φωνάζειν», «κατά το πολιτεύομαι» αλλά με κριτήρια που έχουν οι ομάδες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην UEFA.
Σας καλούμε σαν προεδρεύουσα αρχή να εφαρμόσετε το αυτονόητο: Ομάδες που συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα να μπορούν παράλληλα να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της UEFA. Ομάδες που δεν μπορούν να συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω αδειοδότησης να μην μπορούν να συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Θα πρέπει να σοβαρευτούμε και να αποφασίσουμε τα αυτονόητα για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται από την μία πλευρά η χώρα να θέλει να είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προς τούτο να κάνει τεράστιες θυσίες, να υποφέρει και να ταλαιπωρείται τα μέγιστα όλο αυτό τον καιρό και για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, να αποφασίζονται λογικές που δεν αρμόζουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα.
Αυτό που πρέπει να είναι βέβαιο κ. Σαρρή είναι ότι δεν πρέπει ούτε να «κρυφτείτε», ούτε να «νίψετε τας χείρας σας». Έχετε μεγάλη ευθύνη για εκεί που οδηγείτε το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Με εκτίμηση και σεβασμό προς το πρόσωπό σας,
Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη Α.Ο.”
Υ.Γ. 1: Είναι αυτονόητο κ. Σαρρή ό,τι «αν πετάξετε το μπαλάκι» στη Superleague να αποφασίσει για το αν οι ομάδες που δεν έχουν αδειοδοτηθεί θα πρέπει να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα η απάντηση θα είναι: Ναι, θα πρέπει να συμμετέχουν με περιορισμούς μεταγραφών, ένα παίκτη ερασιτέχνη, έναν επαγγελματία και τέσσερις από το… NBA. Έτσι θα επέλθει η κάθαρση στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Υ.Γ. 2: Έχετε την επιλογή “για να μην κοροϊδευόμαστε”, να καταργήσετε τις αδειοδοτήσεις και να είναι ανοιχτά τα πάντα για όλο το κόσμο και τον «ντουνιά».
Υ.Γ. 3: Αν η Skoda Ξάνθη πρέπει να τιμωρηθεί για το σημερινό Δελτίο Τύπου, αναλαμβάνει το κόστος να μην συμμετέχει αυτή στη φετινή ευρωπαϊκή διοργάνωση και να συμμετέχει η επόμενη ομάδα γιατί ούτως ή αλλιώς, αυτό της το δικαίωμα, δεν το κατέκτησε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …