Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Διπλοπλήρωνε το ΙΓΜΕ τους συνταξιούχους του!

Διπλοπλήρωνε το ΙΓΜΕ τους συνταξιούχους του!

0
igme
Πλήρωνε την εργοδοτική εισφορά για την αποζημίωση και την ιδιωτική ασφαλιστική για το συμπληρωματικό εφάπαξ που έφτανε μέχρι και 150.000 ευρώ
 
«Πάρτι» εκατομμυρίων στο ΙΓΜΕ κατήγγειλε ο νυν πρόεδρος ΕΚΒΑΑ Βασίλης Κωστόπουλος. Για «πυροτεχνήματα Κωστόπουλου» μιλούν οι εργαζόμενοι
 
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
«Σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ στο ΙΓΜΕ», καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΒΑΑ) Βασίλης Κωστόπουλος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που προχώρησε στις Στρατιωτική Λέσχη Αθηνών. Διευκρινίζεται ότι το ΕΚΒΑΑ είναι ο ενοποιημένος φορέας που έχει ενσωματωθεί το ΙΓΜΕ και υπάγεται στο ΥΠΕΚΑ.
 
«Πάρτι» εκατομμυρίων στο ΙΓΜΕ κατήγγειλε ο νυν πρόεδρος
Ειδικότερα σύμφωνα με τις καταγγελίες Κωστόπουλου στο ΙΓΜΕ λειτουργούσε μια παρατράπεζα που χορηγούσε άτοκα δάνεια ύψους 120 και 150 χιλ. ευρώ σε εργαζόμενους ενώ επίσης υπήρχε συμβόλαιο με ασφαλιστική για την χορήγηση πρόσθετου εφάπαξ στους υπαλλήλους, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ. Όπως υποστήριξε , αποτέλεσμα αυτού είναι η σημερινή διοίκηση να βρίσκεται αντιμέτωπη με αιτήματα 245 συνταξιούχων που ζητούν μέσω αυτού του συμβολαίου 31 εκατ. ευρώ για το εφάπαξ που τους αναλογεί. Ενώ, όπως αποκαλύπτει, στο ασφαλιστικό συμβόλαιο έγιναν συνολικά 8 τροποποιήσεις τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα τα κόστη να απογειωθούν.
 
Για «πυροτεχνήματα Κωστόπουλου» μιλούν οι εργαζόμενοι
Μέγας θόρυβος προκλήθηκε στους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ και στην Ξάνθη από τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΒΑΑ. Νυν και πρώην εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για συκοφαντίες με απώτερο στόχο να στοχοποιήσουν τους εναπομείναντες εργαζόμενους και να έχουν επιχείρημα να καταργήσουν το ΙΓΜΕ: «Πρόκειται για πυροτεχνήματα που δεν έχουν καμιά βάση» υποστηρίζει εργαζόμενος του ΙΓΜΕ Ξάνθης εκφράζοντας την αγανάκτησή του. «Ψεύδη και ανακρίβειες που έχουν στόχο να πλήξουν τους εργαζομένους », χαρακτηρίζει τις καταγγελίες ο κ. Βασίλης Αρβανιτίδης μέλος της Τοπικής Περιφερειακής Επιτροπής του Συνδικάτου του ΙΓΜΕ και αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Συνδικάτου. Ωστόσο παραδέχεται ότι υπήρχε ένα ταμείο που χορηγούσε δάνεια της τάξης των 2000 – 3000 ευρώ κυρίως σε εργαζόμενους που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.
 
Έπεσαν σε αντιφάσεις…
Αναφορικά δε με το επιπλέον εφάπαξ επίσης τόσο ο κ. Αρβανιτίδης όσο και ο κ. Ιωσηφίδης, πρόεδρος της τοπικής περιφερειακής επιτροπής αλλά και ο κ. Νίκος Επιτρόπου, πρώην διευθυντής του ΙΓΜΕ Ξάνθης και νυν συνταξιούχος, παραδέχτηκαν ότι είχε γίνει σύμβαση με ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία για χορήγηση ενός επιπλέον ποσού που θα συμπληρώνει την αποζημίωση που έπαιρναν οι αποχωρούντες από το ΙΚΑ και ήταν της τάξης των 10.000 ευρώ – όπως υποστήριξε ο κ. Αρβανιτίδης, «30.000 – 40.000 ευρώ», σύμφωνα με τον κ. Επιτρόπου, ο οποίος και επισημαίνει ότι μετά την προσαύξηση από την ιδιωτική ασφαλιστική το ποσό που έπαιρνε ο αποχωρών εργαζόμενος ανάλογα με τα ένσημα και το χρόνο υπηρεσίας έφτανε στα 100.000 – 150.000 ευρώ! Να σημειώσουμε ότι το ΙΓΜΕ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου αλλά εποπτεύεται από το κράτος και οι διοικήσεις του διορίζονταν από το κράτος. Η σύμβαση με την ιδιωτική ασφαλιστική υπογράφτηκε κατά τα έτη 1988 – 1989 και όπως υποστηρίζει ο κ. Αρβανιτίδης το ποσό καλύπτονταν κατά 50% από την εισφορά των εργαζομένων και κατά 50% από την διοίκηση του ΙΓΜΕ κατόπιν σχετικής συμφωνίας με το Συνδικάτο. Διάσταση απόψεων και πάλι του κ. Αρβανιτίδη με τον κ. Επιτρόπου ο οποίος υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι συνεισέφεραν το 30% και η διοίκηση το 70%!
 
Διπλές εισφορές του ΙΓΜΕ για το εφάπαξ των συνταξιούχων του
Τουτέστιν:Η διοίκηση του ΙΓΜΕ ήλθε σε συμφωνία με το συνδικάτο των εργαζομένων να συνεισφέρει από τον προϋπολογισμό του ΙΓΜΕ που χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό ένα ποσό για επιπλέον εφάπαξ στους εργαζόμενους το οποίο υποχρεούται να πληρώσει ο εργαζόμενος ενώ επίσης συνεισέφερε και στην αποζημίωση που παίρνουν από το ΙΚΑ πληρώνοντας τις εργοδοτικές εισφορές. Αυτό είναι και το κομβικό σημείο, ενδεικτικό της λειτουργίας ενός συστήματος συνδιαλλαγής μεταξύ διοικήσεων και συνδικάτων που εφαρμόζονταν στις ΔΕΚΟ. Σημειώνεται ότι εδώ και δύο χρόνια η ασφαλιστική έχει καταγγείλει την σύμβαση γιατί η διοίκηση του ΙΓΜΕ δεν πλήρωσε την εισφορά. Να σημειώσουμε τέλος, ότι μπορεί να είχε διαπιστωθεί διάσταση απόψεων ως προς τους αριθμούς ωστόσο οι απόψεις και των τριών εργαζομένων στο ΙΓΜΕ συγκλίνουν ότι δεν τίθεται θέμα σκανδάλου και ότι όλα αυτά είναι κατευθυνόμενα και μεθοδευμένα που έχουν ως στόχο και την περαιτέρω απαξίωση και τελικά την κατάργηση του ΙΓΜΕ. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Ιωσηφίδης: «Έχουν σκοπό να μας καταργήσουν όπως την ΕΡΤ»!
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντιμέτωποι με τον αόρατο εχθρό της ευλογιάς οι κτηνοτρόφοι

1.450 ζώα θανατώνονται σήμερα και αύριο στην Ξάνθη – Ξεπέρασαν τις 3.000 στην Ξάνθη και τι…