Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αποδυνάμωση του ΕΟΠΥΥ Ξάνθης

Αποδυνάμωση του ΕΟΠΥΥ Ξάνθης

0
ika 2-empros

Έληξαν οι συμβάσεις γιατρών και δεν ανανεώθηκαν. Λειτουργεί χωρίς παιδίατρο – Ραντεβού μετά από μήνα για οφθαλμίατρο

 

Μέχρι το Σεπτέμβριο έχουν περιθώριο να καταθέσουν τις ιατρικές γνωματεύσεις οι γονείς

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στον ΕΟΠΠΥ Ξάνθης με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι γιατί δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν έγκαιρα και να εξαναγκάζονται να στρέφονται στους ιδιώτες γιατρούς Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο το πρόβλημα παρουσιάζεται περισσότερο οξυμένο καθώς έληξαν στις 31 Μαΐου οι συμβάσεις γιατρών και δεν έχουν ανανεωθεί ενώ το ίδιο διάστημα «τρέχουν» οι ημερομηνίες των εγγραφών των παιδιών στα Γυμνάσια που απαιτείται ιατρική γνωμάτευση από 4 γιατρούς και στον ΕΟΠΥΥ δεν έχουν ούτε παιδίατρο!

 Χωρίς παιδίατρο ο ΕΟΠΥΥ – Ραντεβού μετά από μήνα για οφθαλμίατρο

Όπως μας πληροφορεί ο αν. διοικητής του ΕΟΠΥΥ Ξάνθης κ. Φωτίου αυτή τη στιγμή δεν έχει ούτε ένα παιδίατρο ο ΕΟΠΥΥ Ξάνθης καθώς έληξε η σύμβαση του ενώ τον επόμενο μήνα λήγει και η σύμβαση του οφθαλμίατρου. Επίσης έχουν μειωθεί οι γιατροί στις ειδικότητες του ΩΡΛ, του πνευμονολόγου, του καρδιολόγου και του ορθοπεδικού και του οφθαλμίατρου καθώς έχουν λήξει οι συμβάσεις τους και δεν έχουν ανανεωθεί ακόμη από τα κεντρικά του ΕΟΠΠΥ παρότι όπως ανέφερε ο κ. Φωτίου έχουν στείλει υπενθυμητικό έγγραφο πριν από 20 μέρες. Εκτιμά δε ότι μέχρι τον Αύγουστο το αργότερο θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των γιατρών. Συνολικά ο ΕΟΠΥΥ Ξάνθης λειτουργεί με 20 γιατρούς αυτή τη στιγμή, γεγονός που έχει αρνητική επίπτωση στους ασφαλισμένους καθώς ο μέσος όρος αναμονής για ραντεβού κυμαίνεται από 2 εβδομάδες έως και 1,5 μήνα και καθορίζεται από τον αριθμό των γιατρών ανά ειδικότητα. Ειδικότερα όπως σημειώνει ο κ. Φωτίου ο χρόνος αναμονής για ραντεβού με τον οφθαλμίατρο είναι πάνω ένα μήνα αφού υπάρχει μόνο ένας οφθαλμίατρος στον ΕΟΠΥΥ Ξάνθης. Όμως πέρα από τους γιατρούς ο ΕΟΠΥΥ Ξάνθης αντιμετωπίζει προβλήματα και στην προμήθεια φαρμάκων αφού δεν έχει δικό του φαρμακείο ούτε φαρμακοποιό και αν δεν στείλουν έγκαιρα τις παραγγελίες του από το κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ αναγκάζονται οι ασφαλισμένοι να προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ Καβάλας ή Κομοτηνής.

 Μέχρι το Σεπτέμβριο έχουν περιθώριο να καταθέσουν τις ιατρικές γνωματεύσεις οι γονείς

Ειδικότερα με το πρόβλημα με τις ιατρικές γνωματεύσεις των παιδιών που θα εγγραφούν στην α’ Γυμνασίου, το οποίο και ανησυχεί τους γονείς, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι δίνεται προτεραιότητα από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ στα παιδιά ενώ ο περιφερειακός Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σάββας Μελισσόπουλος καθησυχάζει του γονείς λέγοντας ότι έχουν χρόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο για να καταθέσουν τις ιατρικές γνωματεύσεις και ότι μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους κανονικά μέχρι τις 20 Ιουνίου και να καταθέσουν τις Βεβαιώσεις μετά. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν δε τις εκτιμήσεις του κ. Φωτίου ότι οι συμβάσεις των γιατρών θα ανανεωθούν μέχρι τον Αύγουστο υπάρχει το χρονικό περιθώριο να εξυπηρετηθούν οι γονείς και να μην χρειαστεί να καταφύγουν σε ιδιώτες γιατρούς για τις εξετάσεις οι οποίες απαιτούν αρκετά χρήματα και – ως γνωστόν – οι εποχές είναι χαλεπές!

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…