Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ανοίγει ξανά ο δρόμος για το ζεόλιθο

Ανοίγει ξανά ο δρόμος για το ζεόλιθο

0
zeolithos
Η ΑΔΜΘ ανακάλεσε την προηγούμενη απόφασή της για την καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης
 
Ανοίγει ξανά ο δρόμος για την επένδυση του ζεόλιθου στα Πετρωτά Έβρου μετά την χθεσινή απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης που ανακαλεί την καταγγελία της μίσθωσης σε βάρος του αναδόχου της απευθείας ανάθεσης.
Πρόκειται για την σύμβαση μίσθωσης δημόσιας λατομικής έκτασης βιομηχανικών ορυκτών (ζεόλιθου), έκτασης 161.265,28 τ.μ. στην περιοχή «Παλαιοχώραφο» του Δ.Δ. Πετρωτών του Δήμου Ορεστιάδας (πρώην Τριγώνου) Ν. Έβρου μεταξύ της ΑΔΜΘ και της ομόρρυθμης εταιρίας « Ν.ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., GEO- VET».
Στο αιτιολογικό της απόφασης αναφέρεται ότι: « σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα της Αριθ. Δικ. Αρχ. 482/16.5.2013 Διάταξης του Αντιεισαγγελέα Εφετών Θράκης, ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Θράκης συμφωνεί με τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας, για την αρχειοθέτηση της δικογραφίας μόνο κατά το μέρος που αφορά στο Γενικό Γραμματέα της ΑΔΜΘ και το νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, χαρακτηρίζοντας ρητά ως «… πλήρως τεκμηριωμένη …» τη Διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας, και ότι επικαλύπτει «…όλες τις διαστάσεις του διερευνώμενου θέματος …» και καταλήγει ότι «προκύπτει λοιπόν το συμπέρασμα πως δε συνάδουν καθόλου η επίμονη στάση του ΥΠΕΚΑ με συνεχείς οχλήσεις προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας –
Θράκης για δημόσιο διαγωνισμό, με τα επίσημα αποτελέσματα του ΙΓΜΕ βάση των οποίων πρέπει να γίνει ο διαγωνισμός …». Εξηγεί δηλαδή ότι νομίμως ο πρώην γενικός γραμματέας της ΑΔΜΘ προχώρησε στην απευθείας ανάθεση προς την ενδιαφερόμενη εταιρία και «νομίμως παραλείπει ακόμα και σήμερα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΑΜΘ (ακόμη και μετά την αλλαγή του Γενικού Γραμματέα, ο οποίος είναι διορισμένος από την Κυβέρνηση και όχι εκλεγμένος) να προκηρύξει δημόσιο διαγωνισμό. Συνεπώς, δεν συντρέχουν ενδείξεις άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του τέως Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΑΜΘ, Θύμιου Σώκου του Νικολάου και του νομίμου εκπροσώπου της εταιρίας με την επωνυμία «Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ» Ιωάννη Βορδογιάννη του Χρήστου».
Να σημειωθεί ότι χθες αναμενόταν α συζητηθεί το θέμα στη Βουλή, σύμφωνα με δήλωση του Γ. Ντόλιου, ο οποίος δήλωσε ότι θα επανέλθει λόγω της σπουδαιότητας της επένδυσης.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…