Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανατροπή: Η ΔΟΥ Ξάνθης πάει …Κομοτηνή!

Ανατροπή: Η ΔΟΥ Ξάνθης πάει …Κομοτηνή!

0
doy xanthis-empros
Άλλαξε η απόφαση για μεταφορά των Τμημάτων Δικαστικού και Ελέγχου της Κομοτηνής στη ΔΟΥ Ξάνθης εντός …15 ημερών!
 
Πολιτικός «δάκτυλος» και πάλι… Με τέτοιες πρακτικές καλλιεργούν την …περιφερειακή συνείδηση;
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
 
«Πριν αλέκτωρ λαλήσει» ότι αναβαθμίζεται η ΔΟΥ Ξάνθης με βάση έγγραφη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ ΔΟΥ στις 30-04-2013, κατόπιν επίσημης ενημέρωσης που είχε από τον Γ.Γ. Εσόδων κ. Θεοχάρη, σύμφωνα με την οποία εφ’ εξής τα δύο τμήματα της ΔΟΥ Κομοτηνής, το Δικαστικό Τμήμα και το τμήμα Βεβαίωσης Ελέγχου και Είσπραξης, συγχωνεύονται με τα αντίστοιχα της Ξάνθης και θα έχουν έδρα την Α&Β ΔΟΥ Ξάνθης , η απόφαση αυτή ανατρέπεται και υπάρχει ισχυρή πιθανότητα θα συμβεί ακριβώς το αντίστροφο!
 
Ανατροπή της απόφασης εντός 15 ημερών;
Όπως γνωστοποιεί ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΟΥ Ξάνθης η συγχώνευση των τμημάτων πρόκειται να γίνει όμως τα τμήματα της Ξάνθης θα μεταφερθούν στην Κομοτηνή! Διευκρινίζεται ότι αυτό δεν τους κοινοποιήθηκε διά εγκύκλιου από το υπουργείο Οικονομικών αλλά ειπώθηκε σε συνέντευξη των υποψηφίων Ελεγκτών Είσπραξης και Βεβαίωσης που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου στην Κομοτηνή, επιφέροντας αναστάτωση και εγείροντας πολλά ερωτηματικά και άλλες τόσες απαντήσεις για το ρόλο που έπαιξαν οι πολιτικοί του νομού Ροδόπης για την ανατροπή μια τέτοιας απόφασης μετά την αντίδραση που υπήρξε από τους εργαζόμενους στη ΔΟΥ Κομοτηνής στο ενδεχόμενο να αναβαθμιστεί η Εφορία της Ξάνθης έναντι της Κομοτηνής!
 
Πολιτικός «δάκτυλος» και πάλι… «ρίχνει» την Ξάνθη έναντι της Κομοτηνής
Όπως είναι γνωστό υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των βουλευτών όλων των κομμάτων και των φορέων. Μάλιστα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χατζηοσμάν κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή, ενώ πληροφορίες «Ε» αναφέρουν ότι καθοριστικός ήταν ο ρόλος του Κομοτηναίου υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, γεγονός που – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – έχει κάνει …πυρ και μανία βουλευτές και φορείς του δικού μας νομού καθώς είναι νωπές οι μνήμες από τα πολιτικά παιχνίδια που παίχτηκαν για να διατηρηθεί η λειτουργία της Αστυνομικής Σχολής της Κομοτηνής και να μετατραπεί σε Κέντρο Κράτησης Μεταναστών αυτή της Ξάνθης!
 
Με τέτοιες πρακτικές καλλιεργούν την …περιφερειακή συνείδηση;
Και το ερώτημα βέβαια είναι πώς με τέτοιες παλαιοκομματικού τύπου πρακτικές και λειτουργίες μπορεί να οικοδομηθεί η περιφερειακή συνείδηση και να αμβλυνθούν οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες όταν παρεισφρύουν πολιτικοί και ανατρέπουν ειλλημμένες αποφάσεις; Και επιπρόσθετα για ποια περιφερειακή αποκέντρωση μιλούν όταν η Κομοτηνή ως έδρα της Περιφέρειας έχει συγκεντρώσει όλες τις Δημόσιες υπηρεσίες; Για το ζήτημα αυτό έχουν ενημερωθεί από το Σύλλογο Εργαζομένων όλοι οι πολιτικοί και οι φορείς του νομού μας και – σύμφωνα με πληροφορίες μας – θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους ….Άμεση ήταν η αντίδραση του ΕΒΕ Ξάνθης με έγγραφο που απέστειλε προς τον υπουργό Οικονομικών διαμαρτυρόμενο γι αυτή την εξέλιξη και καταθέτοντας μια σειρά επιχειρήματα προς επίρρωση της θέσης υπέρ της ΔΟΥ Ξάνθης.
 
Κάθε νομός και ΔΟΥ με όλα τα τμήματα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΟΥ Ξάνθης: «πάγια θέση του συλλόγου μας είναι να λειτουργεί μία ΔΟΥ ανά νομό, με τμήμα δικαστικό και τμήμα ελέγχου και οι υπόλοιπες να κατανεμηθούν με γεωγραφικά, πληθυσμιακά και φορολογικά κριτήρια για μια πιο αποτελεσματική εργασία, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

 
Πριν προλάβουν να χαρούν την παίρνουν την έδρα των δύο τμημάτων της ΔΟΥ Ξάνθης….. στην Κομοτηνή
 
Τι λένε οι εργαζόμενοι στη ΔΟΥ Ξάνθης
                    
«Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε, στις 07-06-2013, ότι υπάρχει πιθανότητα, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των ΔΟΥ, να μεταφερθούν τα Τμήματα Δικαστικού και Ελέγχου της ΔΟΥ Ξάνθης (Α-Β) στην ΔΟΥ Κομοτηνής, ενώ γνωρίζαμε το αντίθετο, με έγγραφη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ ΔΟΥ στις 30-04-2013, κατόπιν επίσημης ενημέρωσης που είχε από τον Γ.Γ. Εσόδων κ. Θεοχάρη.
Η πιθανή κατάργηση των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού της ΔΟΥ Ξάνθης (Α-Β) και η μεταφορά τους στην Κομοτηνή συνεπάγεται οικονομικό κόστος, μετακινήσεις (100 χιλ. τουλάχιστον) και ταλαιπωρία για τους απλούς πολίτες του Ν. Ξάνθης, τους επαγγελματίες και τους φορολογούμενους που συναλλάσσονται συχνότερα, εξ’ αιτίας της οικονομικής κρίσης, με τα παραπάνω τμήματα, καθώς και για τους υπαλλήλους που θα μετακινηθούν. Ιδιαίτερα για τους απλούς επαγγελματίες, τους δικηγόρους, τους λογιστές, τους δικαστικούς επιμελητές, τους φοροτεχνικούς και άλλους που η προσέλευσή τους στην αρμόδια ΔΟΥ είναι αρκετά συχνή, λόγω της φύσης της δουλειάς τους (διευθέτηση ληξιπροθέσμων οφειλών, κοινοποίηση φύλλων ελέγχου, διοικητική επίλυση φορολογικών διαφορών, υπεράσπιση φορολογικών ποινικών διώξεων και μηνυτήριων αναφορών, επιδόσεις πράξεων διοικητικής εκτέλεσης κλπ), η πιθανή νέα κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Χωρίς να είμαστε αντίθετοι με την αναβάθμιση και την εξέλιξη των υπηρεσιών μας, πάγια θέση του συλλόγου μας είναι να λειτουργεί μία ΔΟΥ ανά νομό, με τμήμα δικαστικό και τμήμα ελέγχου και οι υπόλοιπες να κατανεμηθούν με γεωγραφικά, πληθυσμιακά και φορολογικά κριτήρια για μια πιο αποτελεσματική εργασία, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Στο πλαίσια αυτά ενημερώσαμε όλους τους τοπικούς φορείς της περιοχή μας και ζητήσαμε την συνδρομή τους, με επιστολή μας, για να παραμείνει η ΔΟΥ Ξάνθης (Α-Β) αυτοδύναμη, με πλήρη στελέχωση, κάτι που θα συμβάλει στην μέγιστη εξυπηρέτηση των φορολογούμενων συμπολιτών μας. Επίσης ζητάμε την στήριξη όλων των συμπολιτών μας στο να μην διαλυθεί μία καλά οργανωμένη υπηρεσία του νομού μας.
 
ΕΒΕ Ξάνθης: «Να παραμείνει η ΔΟΥ Ξάνθης ως έχει»
«Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει πιθανότητα να μεταφερθούν τα τμήματα Δικαστικού και Ελέγχου της ΔΟΥ Ξάνθης (Α-Β) στην ΔΟΥ Κομοτηνής, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των ΔΟΥ.
Οι επαγγελματίες που εκπροσωπούμε έχουν επιβαρυνθεί με πολλά οικονομικά βάρη, από την φορολογία, τα χαράτσια και την μείωση της κατανάλωσης και δεν έχουν την δύναμη ν’ ανταπεξέλθουν σε περισσότερα. Επιπλέον δικαιούνται να έχουν άμεση πρόσβαση στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες, χωρίς να χάνουν αμέτρητες εργατοώρες σε μετακινήσεις και αναμονές, προκειμένου να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Καθώς η περιοχή μας έχει πληρώσει ακριβά το κόστος της οικονομικής κρίσης, με το κλείσιμο των συνεταιριστικών εργοστασίων, της αστυνομικής σχολής, του εργοστασίου της ΕΒΖ, των Συνεταιριστικών Εργοστασίων και πολλών ιδιωτικών επιχειρήσεων, δεν αντέχει την παραπέρα αποψίλωση της από υπηρεσίες, γι’ αυτό παρακαλούμε να μεριμνήσετε να παραμείνει η ΔΟΥ (Ξάνθης Α-Β) ως έχει, με την πλήρη λειτουργία όλων των τμημάτων της και με πλήρη στελέχωση».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …