Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ 9 καταδίκες ξανθιώτη έγιναν «καπνός» για να μπει στο δήμο

9 καταδίκες ξανθιώτη έγιναν «καπνός» για να μπει στο δήμο

0
dikasthria 1-empros
Αποφάσεις δύο υπουργών Δικαιοσύνης με τις οποίες «λεύκαναν» ποινικά μητρώα είδαν το φως της δημοσιότητας
 
Ανάμεσα σε υποθέσεις «λεύκανσης» ποινικών μητρώων από υπουργούς Δικαιοσύνης που είδαν το φως της δημοσιότητας με πρόσφατα δημοσιεύματα περιλαμβάνεται και περίπτωση από την Ξάνθη, που μαζί με τις υπόλοιπες καταδεικνύει την ευκολία με την οποία μπορεί να σβηστεί κάθε ίχνος παράνομης δραστηριότητας, προκειμένου κάποιος να μπει στο δημόσιο.
Στα δημοσιεύματα, περιλαμβάνονται δύο αποφάσεις του Αντώνη Ρουπακιώτη και του προκατόχου του στο υπουργείο Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, με τις οποίες «παρέκαμψαν» καταδικαστικές αποφάσεις, «λευκαίνοντας» δεκάδες ποινικά μητρώα.
Σύμφωνα με τα ΦΕΚ 21 Ιανουαρίου και 30 Απριλίου του 2013 ο κ. Ρουπακιώτης έχει εγκρίνει με την υπογραφή του το σβήσιμο από το ποινικό μητρώο, μεταξύ άλλων, για τον «Δ.Σ. για τον οποίο υπάρχουν όχι μία ή δύο αλλά 9 καταδίκες που αφορούν κλοπές, παράνομη οπλοφορία, λιποταξία, κλοπή πραγμάτων που ανήκουν σε στρατιωτικό, εγκατάλειψη φυλακής. Οι καταδίκες του αίρονται «προκειμένου να μην αποτελούν κώλυμα για τον διορισμό του ως εργάτη καθαριότητας στο δήμο Ξάνθης καθώς και στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα»…
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…