Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για τις 9 προσλήψεις στις Κατασκηνώσεις του Δ. Αβδήρων

Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για τις 9 προσλήψεις στις Κατασκηνώσεις του Δ. Αβδήρων

0
kataskinosi1-empros

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για αιτήσεις στις Μαθητικές Κατασκηνώσεις «Αρχαία Άβδηρα» για 9 εποχικές θέσεις για το χρονικό διάστημα Ιούνιος – Ιούλιος 2013.

 

Οι θέσεις κατανέμονται σε 6 ειδικότητες εκ των οποίων οι πολυπληθέστερες είναι οι ακόλουθες δύο
        εργατών 3 θέσεις
        Λαντζιέρηδων 2 θέσεις
Επίσης θα προσληφθούν ένας νοσοκόμος κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ, ένας Μάγειρας ΔΕ ή ΥΕ και ένας Βοηθός Μάγειρας – Τραπεζοκόμος ΔΕ ή ΥΕ και ένας Φύλακας ΥΕ.
Πληροφορίες: 2541 0 69524
 
 
1.600 θέσεις στους Παιδικούς σταθμούς των δήμων –Προκήρυξη προγράμματος με κονδύλια του ΕΣΠΑ
 
Πάνω από 1.600 θέσεις αναμένεται να προκηρύξουν παιδικοί σταθμοί, κέντρα φροντίδας και φορείς που ασχολούνται με την παιδική μέριμνα και φύλαξη για την κάλυψη πρόσκαιρων αναγκών, οι οποίες θα προκύψουν από την υλοποίηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
Το πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, αφορά στην εξυπηρέτηση των αναγκών εργαζόμενων μητέρων ή γυναικών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, οι οποίες υποχρεούνται να αναθέτουν τη φροντίδα και φύλαξη των παιδιών τους σε παιδικό σταθμό ή άλλο αντίστοιχο φορέα.
Για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ωφελούμενων μητέρων, οι παιδικοί σταθμοί και λοιποί φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα οφείλουν να αναπροσαρμόσουν το προσωπικό τους, προκειμένου να ανταποκρίνονται στην αντιστοιχία που υφίσταται μεταξύ προσωπικού και φιλοξενούμενων ατόμων.
Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της Ελληνικής Εταιρείας Toπικής Ανάπτυξης και με
Αυτοδιοίκηση (ΕΕΤΑΑ), ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν φέτος στους παιδικούς σταθμούς της χώρας θα σημειώσει μικρή άνοδο -από περίπου 85.000 άτομα το 2012 σε 100.000 περίπου άτομα φέτος-, γεγονός που «σημαίνει» την αναδιάρθρωση του προσωπικού των φορέων.
Προσωπικό
Aς σημειωθεί ότι, μέσα στο 2012, χρειάστηκε η πρόσληψη πάνω από 1.400-1.500 συμβασιούχων για την κάλυψη του προγράμματος, γεγονός που… υποψιάζει για μικρή αύξηση του αριθμού τους για το 2013.
Εξάλλου, μετά από δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, στην ΚΕΔΕ, απελευθερώνονται τα απαιτούμενα για την υλοποίηση του προγράμματος κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Αρμόδιοι για τον υπολογισμό και την κατανομή των θέσεων ως απαραίτητες ειδικότητες είναι οι ίδιοι οι δήμοι, οι οποίοι, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής μεταρρύθμισης και Οικονομικών, θα αναλάβουν όλη τη διαδικασία, από την έγκριση των αιτημάτων έως και την αποστολή τους στο ΑΣΕΠ για έγκριση.
Το προσωπικό θα προσληφθεί με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεις μίσθωσης έργου, οι οποίες ενδέχεται να ανέλθουν σε διάρκεια τα δύο έτη.
Όσο για τις ειδικότητες που προτιμώνται είναι εκείνες των Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθών Βρεφοκόμων Παιδοκόμων, Τραπεζοκόμων και Καθαριστών Εσωτερικών Χώρων.
Χρονοδιάγραμμα
 
Το υπουργείο Εργασίας απέστειλε πρόσκληση στο υπουργείο Εσωτερικών και την ΕΕΤΑΑ για ένταξη στο πρόγραμμα προϋπολογισμού 150 εκατομμύρια ευρώ – αυξημένος κατά πέντε περίπου εκατ. ευρώ συγκριτικά με το περασμένο έτος. Θα ακολουθήσει η κατανομή του ποσού επιχορήγησης ανά περιφερειακή ενότητα, ενώ, στη συνέχεια, οι πάροχοι του έργου θα κληθούν να υποβάλουν στην ΕΕΤΑΑ τις θέσεις που προσφέρονται ανά παιδικό σταθμό.
 
 
Ξαναζωντανεύει ο αγροτικός τομέας –Χιλιάδες νέοι στρέφονται στην γεωργία
 
 
Γη, χρήμα και συμβουλές από την Τράπεζα Πειραιώς
 
Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίζεται από πλευράς υποψηφίων η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο φιλόδοξο πρόγραμμα Αγροτικής Επιχειρηματικότητας που υλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς. Η σχετική προθεσμία εκπνέει το Σάββατο 15 Ιουνίου και ήδη έχει συγκεντρωθεί ένας μεγάλος αριθμός αιτήσεων από ενδιαφερόμενους σε όλη τη χώρα.
Σκοπός του προγράμματος είναι η διάθεση 5.000 στρεμμάτων γης σε ολόκληρη τη χώρα, σε νέους κάτω των 35 ετών, που επιθυμούν να μπουν δυναμικά στον αγροτικό χώρο, υιοθετώντας πρακτικές υπεύθυνης γεωργίας και βιώσιμης επιχειρηματικότητας.
Η διάθεση της γης θα γίνει στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, που επιπλέον θα καλύπτει την απαραίτητη εκπαίδευση, τη χρηματοδότηση της εγκατάστασης καθώς και την εξασφάλιση της διάθεσης της παραγωγής.
Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και δικαιολογητικών, θα ξεκινήσει η επεξεργασία τους από αρμόδια επιτροπή της τράπεζας και έως το τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι δικαιούχοι της δωρεάν γης. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου 2013, πριν αναλάβουν τις εκτάσεις τους προς καλλιέργεια.
 
Προϋποθέσεις
Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε νέους έως 35 χρονών, που έχουν γεννηθεί τα έτη 1978-1995. Όλοι οι αιτούντες πρέπει να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την Υποχρεωτική Εκπαίδευση (απολυτήριο γυμνασίου), ενώ οι άντρες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει και τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί από αυτές.
Από το πρόγραμμα εξαιρούνται:
■ οι ενδιαφερόμενοι, που κατά το 2011 (οικονομικό έτος 2012) είχαν οικογενειακό εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ
          όσοι διαθέτουν ιδιόκτητα εκμεταλλεύσιμα αγροτεμάχια που υπερβαίνουν συνολικά τα 30 στρέμματα.
Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να καταθέσει μόνο μια αίτηση συμμετοχής, με την οποία θα πρέπει να αιτηθεί την παραχώρηση αγροτεμαχίων σε δύο δήμους υποχρεωτικά.
 
Η διαδικασία επιλογής
Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια καθώς και τα προσόντα κάθε ενδιαφερομένου όπως είναι ενδεικτικά η εντοπιότητα, το διαθέσιμο εισόδημα, η επαγγελματική εμπειρία, το αντικείμενο σπουδών του ενδιαφερόμενου και η εμπειρία σχετικά με την αγροτική παραγωγή.
Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλουν οι υποψήφιοι είναι τα εξής:
          Αίτηση υποβολής στο Πρόγραμμα υπογεγραμμένη από τον αιτούντα
          Αντίγραφο Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητος ή Διαβατηρίου
          Αντίγραφο Εκκαθαριστικού Σημειώματος 2012 (εισοδήματα 2011)
          Αντίγραφο Τελευταίου Ε9
          Αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ ή Kινητής τηλεφωνία στο όνομά του ή στο όνομα του/της συζύγου
          Αντίγραφα τίτλων σπουδών/κατάρτισης
          Αντίγραφο κάρτας ΟΑΕΔ, εφόσον υπάρχει
          Αντίγραφο από τις τρεις πρώτες σελίδες Δήλωσης ΟΣΔΕ (αφορά μόνο υφιστάμενους αγρότες, για τα έτη 2011, 2012)
Η αρχική αξιολόγηση των ενδιαφερομένων θα στηριχθεί σε δύο άξονες:
          Στην αξιολόγηση των κριτηρίων για κάθε ενδιαφερόμενο, σύμφωνα με την ηλεκτρονική αίτηση και τα υποβληθέντα δικαιολογητικά.
          Στη συνέντευξη αξιολόγησης που θα ακολουθήσει.
 
Σεμινάρια
Εφόσον επιλεγούν, οι ενδιαφερόμενοι έχουν την υποχρέωση να παρακολουθήσουν και να ολοκληρώσουν επιτυχώς τα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος
από την εταιρεία Εξέλιξη ΑΕ, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.
Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαμορφώσουν ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) για την προτεινόμενη αγροτική εκμετάλλευση.
Η οριστική επιλογή των συμμετεχόντων, στους οποίους θα παραχωρηθούν αγροτεμάχια στο πλαίσιο του προγράμματος, θα βασιστεί στην επιτυχή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων που θα υλοποιηθούν από την εταιρεία Εξέλιξη ΑΕ. και στο επιχειρηματικό πλάνο που θα παρουσιαστεί.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση έως σήμερα 27/3 για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Επίσημη ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή – 4 προσλήψεις για την Δημοτική Αστυνομία…