Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Σωρεία δικών για το δήμο Ξάνθης

Σωρεία δικών για το δήμο Ξάνθης

0
oikonomikimai-web

6 θέματα που αφορούσαν εξουσιοδότηση της νομικής υπηρεσίας για παράσταση σε δίκες ενέκρινε η Οικονομική επιτροπή

 

Ανοίγει το πρώτο Ουζερί στη Δημοτική αγορά. Τα βρήκαν σκούρα με τη στοχοθεσία. Ο δήμος δεν ξέρει την περιουσία του

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Εντάσεις προκλήθηκαν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 29 Μαΐου με τον Δημήτρη Βορίδη να πρωταγωνιστεί σ’ ένα λεκτικό διαξιφισμό με τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Μπένη που μάλιστα έφτασε να είναι και επί προσωπικού. Αφορμή αποτέλεσαν με μια σειρά από θέματα που ήρθαν προς έγκριση στην Οικονομική και αφορούσαν εξουσιοδοτήσεις στην νομική υπηρεσία του δήμου για παράσταση στο δικαστήριο για υποθέσεις που εμπλέκεται ο δήμος μετά από μηνύσεις που έχουν υποβληθεί από δημότες.

Καυγάς Μπένη – Βορίδη για τις …προφορικές εντολές του Δημάρχου

Αυτό που κυρίως …εξόργισε τον κ. Βορίδη αλλά ενόχλησε και τον κ. Πούλιο είναι ότι οι περισσότερες υποθέσεις αφορούν προφορικές εντολές του δημάρχου για έξτρα εργασίες που όμως δεν πληρώνονται και οι πολίτες καταφεύγουν στα δικαστήρια. Όπως για παράδειγμα στο δρόμο του Δροσερού που έγιναν από τον εργολάβο μετά από προφορική εντολή του δημάρχου κάποιες έξτρα εργασίες που δεν πληρώθηκαν και ο εργολάβος διεκδικεί τα χρήματα του ή στην πολύκροτη υπόθεση της δενδροφύτευσης για την οποία η εταιρεία «Θράκη – Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα» του κ. Βαγγέλη Βασιλειάδη στράφηκε εναντίον του δήμου. Ο κ. Βορίδης επέρριψε και προσωπικές ευθύνες στον κ. Μπένη τονίζοντας εμφατικά ότι καταδικάζει αυτή την πρακτική των προφορικών εντολών και ότι ευθύνεται και προσωπικά ο κ. Μπένης που δεν εισήγαγε το συγκεκριμένο θέμα έγκαιρα στην οικονομική και το έργο ανατέθηκε με προφορική εντολή του δημάρχου. Δημιουργήθηκε ένταση ο κ.Μπένης του αφαίρεσε το λόγο ισχυριζόμενος ότι δεν συζητείται αυτό στην Οικονομική αλλά η έγκριση της εξουσιοδότησης στην νομική υπηρεσία να παραστεί στη δίκη και ότι αυτά έχουν συζητηθεί και έχει καταθέσει στο εισαγγελέα. Ο κ. Βορίδης πήρε το λόγο …με τσαμπουκά για να πει ότι : «όποιος σπάει πιάτα τα πληρώνει», υπονοώντας ότι η δημοτική αρχή μένει έκθετη με τέτοιες πρακτικές ότι δεν θα ψηφίσει αυτά τα θέματα πλην ενός που αφορούσε αμμοληψίες από την εταιρεία «Αλέξανδρος ΑΤΕΒΕ». Η κόντρα έληξε με τον κ. Μπένη να λέει ότι η πάγια τακτική του κ. Βορίδη είναι να προκαλεί. Πιο ήρεμος ο κ Πούλιος ζήτησε να ενημερωθεί για την έκβαση των δικαστικών υποθέσεων που θα γίνουν το 2014.

Ο δήμος δεν ξέρει την περιουσία του

Στα εκτός ημερησίας επίσης ήρθε ένα θέμα που αφορούσε την ΕΑΠΑΞ και την Αναπτυξιακή. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι της ΕΑΠΑΞ έχουν κάνει αγωγές ενώ για την Αναπτυξιακή ζητήθηκε η έγκριση να απευθυνθεί ο δήμος στο Πρωτοδικείο να ορίσει εκκαθαριστές για τη εκκαθάριση της εταιρείας καθώς η λύση της έχει αποφασιστεί από τους μετόχους. Επίσης ένα άλλο θέμα στα εκτός ημερησίας αφορούσε την καταπάτηση ενός δημοτικού οικοπέδου στη Χρύσα για την οποία ο δήμος ενημερώθηκε από περίοικο και το διεκδικεί νομικά. Αφορμής δοθείσης ο Χρίστος Πούλιος στηλίτευσε το γεγονός ότι ο δήμος δεν γνωρίζει την περιουσία του και ότι δεν έχει γίνει καμιά καταγραφή παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις της παράταξής του. Η απάντηση του κ. Μπένη ήταν ότι μόλις εκδικαστούν οι ενστάσεις του Κτηματολογίου 915/6/2013) θα υπάρξει μια σαφή εικόνα της περιουσίας του δήμου.

Ανοίγει το πρώτο Ουζερί στην Δημοτική αγορά

Με 200 ευρώ μίσθωμα κατοχυρώθηκε σε ενδιαφερόμενο συμπολίτη μας το κατάστημα με αριθμό 40 στην Βόρεια πλευρά της δημοτικής αγοράς. Όπως ειπώθηκε θα είναι το πρώτο ουζερί στην δημοτική αγορά και όλοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία και ο κ. Πούλιος επεσήμανε ότι αν έχει επιτυχία το εγχείρημα θ’ ανοίξει δρόμους για μια νέα χρήση της δημοτικής αγοράς. Πάντως ήταν το μόνο κατάστημα από τα 5 που βγήκαν σε δημοπρασία το οποίο και εκμισθώθηκε. Όπως είπε ο κ. Μπένης δεν υπήρξε ενδιαφέρον για τα υπόλοιπα και γι αυτό δεν ευθύνεται το έλλειμμα ενημέρωσης όπως κατηγορήθηκε ο δήμος αλλά η κρίση!

 Τα βρήκαν σκούρα με τη στοχοθεσία

Το τελευταίο θέμα που συζητήθηκε αφορούσε το επιχειρησιακό πρόγραμμα του 2013. Όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας κ. Παυλίδης ουσιαστικά αυτό που επιζητείται από το υπουργείο μέσα από ένα ογκωδέστατο και πολύπλοκο πακέτο πινάκων είναι η αντιστοίχηση του προϋπολογισμού με το επιχειρησιακό πρόγραμμα . Ζητούν δηλαδή να περαστούν στοιχεία ανά υπηρεσία που θα αποτυπώνουν το όραμα κα τον στόχο του δήμου σε αντιπαραβολή όμως με τους κωδικούς του προϋπολογισμού. Πρόκειται για την λεγόμενη στοχοθεσία που όπως σημείωσε ο κ. Μπένης δημιουργεί πολλά προβλήματα καθώς δεν μπορούν να αποτυπωθούν όλα και ότι μέχρι στιγμής είναι περισσότερο ευχολόγιο!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κωδικός «Κόσυνθος» στο τεχνικό πρόγραμμα

Εντάχθηκε πρόβλεψη για μελέτες έργων μετά από αίτημα του Σ. Μελισσόπουλου που αποδέχτηκε η…