Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Στη Γερμανία τον Ιούλιο οι Νέοι της Skoda Ξάνθη

Στη Γερμανία τον Ιούλιο οι Νέοι της Skoda Ξάνθη

0
anamnistikiskoda-web

«Κλείδωσε» τη συμμετοχή στο τουρνουά του Λάουπχαϊμ η Ομάδα Νέων

 

Επετειακό χαρακτήρα για τη συμπλήρωση 50 ετών θα έχει η φετινή διοργάνωση

 

«Κλείδωσε» η συμμετοχή της Ομάδας Νέων της Skoda Ξάνθη στο φετινό ποδοσφαιρικό τουρνουά του Λάουπχαϊμ της Γερμανίας.

Η γερμανική ομάδα που εδρεύει στο Λάουπχαϊμ, ανακοίνωσε χθες τις έξι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο φετινό τουρνουά, το οποίο μάλιστα θα έχει και επετειακό χαρακτήρα, μιας και συμπληρώνονται 50 χρόνια από την έναρξή του.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούλιο (27-29) στη γερμανική πόλη, ενώ οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τις έξι ομάδες που θα πάρουν μέρος σε αυτό και χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Αυτές είναι οι Ομάδες Νέων των:

Α’ γκρουπ:

Νόριτς (Αγγλία)

Φορτούνα Ντίσελντορφ (Γερμανία)

Skoda Ξάνθη

Β’ γκρουπ:

Άστον Βίλα (Αγγλία)

Στουτγάρδη (Γερμανία)

Ολύμπια Λάουπχαϊμ (Γερμανία – διοργανώτρια).

Η επιλογή των ομάδων έγινε φέτος βάσει των κατακτήσεων του τροπαίου στο παρελθόν κι έτσι προσκλήθηκαν μόνο οι ομάδες που έχουν κατακτήσει την 1η θέση στο συγκεκριμένο τουρνουά περισσότερες από τρεις φορές.

Κάνοντας μία αναδρομή στις κατακτήσεις και τις ομάδες που πρόσθεσαν το τρόπαιο στη συλλογή τους, η Νόριτς ήταν η 1η ομάδα με τρεις κατακτήσεις στη σειρά το διάστημα 1978-1980, ακολούθησε η Μπάγερ Λεβερκούζεν (1985-1986-1990), ενώ η Στουτγάρδη έχει έξι κατακτήσεις (1988, 1994, 1995, 1996, 1997, 1999). Επόμενο ¨σερί¨ τριών κατακτήσεων σημειώθηκε από την Άστον Βίλα (2000, 2002, 2003) και τελευταία – χρονικά – ομάδα που το κατάφερε ήταν η Skoda Ξάνθη (2008, 2009, 2010).

Καθώς φέτος το τουρνουά του Λάουπχαϊμ συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής, οι διοργανωτές του θέλουν να δώσουν έναν πανηγυρικό τόνο στις εκδηλώσεις που θα συνδυαστούν με αυτό το γεγονός. Η διοργάνωση που είναι μία από τις πιο γνωστές σε επίπεδο ακαδημιών στην Ευρώπη αναμένεται να προσελκύσει και φέτος χιλιάδες θεατές αλλά και… σκάουτερς και μάνατζερς διαφόρων ομάδων.

Στο συγκεκριμένο τουρνουά έχουν αγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία με την ξανθιώτικη Ομάδα Νέων την τριετία 2008-2010 (υπό την καθοδήγηση των προπονητών Θ. Σαββίδη, Κ. Μπεδρελή) μεταξύ άλλων οι Γιούρι Λοντίγκιν, Πέτρος Μάνταλος, Δημήτρης Γούτας, Δήμος Μπαξεβανίδης, Μανώλης Μπέρτος, Δημήτρης Κομεσίδης, Μιχάλης Ζαρόπουλος, Γιώργος Λαζαρίδης, κ.α., αλλά και οι Αμβρόσιος Παπαδόπουλος, Θανάσης Ντίνας, Αντώνης Χαριτίδης, Παύλος Ευθυμιάδης, Δημήτρης Γαλάνης και άλλοι που έχουν αποχωρήσει από το ξανθιώτικο συγκρότημα.

Τέλος να σημειώσουμε ότι το βαρύτιμο τρόπαιο του πρωταθλητή συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 20.000 Ευρώ!

 

Πρόταση ανανέωσης σε Μαρίν

 Αν και η επαγγελματική ομάδα βρίσκεται σε διακοπές, οι ιθύνοντες του τεχνικού επιτελείου συνεχίζουν το σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς και – μεταξύ άλλων – στοχεύουν στη συνέχιση της συνεργασίας τους με τον Νικολά Μαρίν.

Η διοίκηση της ξανθιώτικης ομάδας θέλει τον Γάλλο, ο οποίος τη φετινή σεζόν είχε 25 συμμετοχές και τρία γκολ, για αυτό και είχε νέα επαφή με την πλευρά του παίκτη.

Η πρώτη συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές (ομάδα – παίκτη) έγινε πριν λίγες ημέρες όμως ο Μαρίν δεν δέχθηκε το νέο συμβόλαιο που του προτάθηκε, ζητώντας ελαφρώς αυξημένες αποδοχές. Έτσι η Skoda Ξάνθη κατέθεσε νέα βελτιωμένη πρόταση στον 33χρονο επιθετικό και περιμένει την απάντησή του.

Ωστόσο, ο Μαρίν ακόμη δεν έχει απαντήσει, ζητώντας μάλιστα νέα παράταση, ώστε να αποφασίσει που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Απομένει πλέον να δούμε εάν θα ολοκληρωθεί η ανανέωση του συμβολαίου του Μαρίν, ο οποίος αν και σε μερικά παιχνίδια πέρσι «χανόταν» για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε γενικές γραμμές είχε μία θετική – από πλευράς εμφανίσεων – σεζόν.

 

 Η τωρινή Ομάδα Νέων της Skoda Ξάνθη

Τερματοφύλακες

Αναστασιάδης Στέλιος

Γιδόπουλος Νικόλαος

Ζλατίνης Γιώργος

Αμυντικοί

Αποστολάκης Γιώργος

Κάλφας Γιώργος

Κολλαράς Αριστείδης

Κούτρας Νίκος

Κριεζής Γιώργος

Λάσπατζης Στέλιος

Παρασκευάς Ιωάννης

Φραγκούλης Αναστάσιος

Μέσοι

Γούλας Γιώργος

Ελληνίδης Βάιος

Καρυπιάδης Σάββας

Κούτρας Αλέξανδρος

Πασχαλάκης Χρήστος

Στεπανιάν Βασίλης

Χελιδώνης Αντώνης

Ψύρρας Δημήτρης

Επιθετικοί

Βαλαβανόπουλος Νίκος

Μπαρέττας Αργύρης

Ορφανίδης Λάζαρος

Ορφανίδης Πέτρος

Παπαδημητρίου Ιάσωνας

Προπονητής: Νίκος Κεχαγιάς

Προπονητής τερματοφυλάκων: Μανώλης Μουστάκης

* Μέχρι την έναρξη του τουρνουά τον ερχόμενο Ιούλιο πιθανόν να υπάρξουν ορισμένες αλλαγές.

 

  Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…