Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μία νέα “κυψέλη” αθλητισμού λειτουργεί στο Εύμοιρο

Μία νέα “κυψέλη” αθλητισμού λειτουργεί στο Εύμοιρο

0
gimnastirio-empros

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο το Κλειστό Γυμναστήριο «Χριστίνα Χριστοδούλου»

 

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση με την παρουσία πολλών Ξανθιωτών πολιτών και επισήμων

 

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο (17/05) τα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου Ευμοίρου, το οποίο πήρε την ονομασία «Χριστίνα Χριστοδούλου», στη μνήμη της Ξανθιώτισσας αθλήτριας που έφυγε πρόωρα από τη ζωή (τον Ιούλιο του 2009), σε ηλικία 19 ετών, έπειτα από μεγάλη μάχη με την ανίατη νόσο. Κι όμως, στον αγώνα που έδινε καθημερινά κι ενώ γνώριζε ότι θα αποβεί μοιραίος, έδινε κουράγιο στους τριγύρω της κι έτσι σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το θάνατό της, ένας χώρος άθλησης πήρε το όνομά της, ως φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ανάλογες ασθένειες ή άλλα προβλήματα ώστε να συνεχίζουν με δύναμη τους δικούς τους αγώνες.

 

Πλήθος κόσμου στην τελετή εγκαινίων

 Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στη λιτή εκδήλωση των εγκαινίων. Γονείς και συγγενείς της εκλιπούσας, παλιές συναθλήτριές της, στην ομάδα χάντμπολ «ΑΕΠ Ξάνθης», με την τότε πρόεδρο Σ. Καραγαννίδου και τον προπονητή της Τριαντάφυλλο Χριστοδουλίδη, φίλες, συμμαθήτριες και πολλοί πολίτες.

Φυσικά παρόντες ήταν και οι επίσημοι καλεσμένοι, μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, ο βουλευτής Ξάνθης κ. Κοντός, ο Δήμαρχος κ. Στυλιανίδης, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι πολιτικοί παράγοντες κ.α.

Παρόντες ήταν επίσης οι βετεράνοι Έλληνες καλαθοσφαιριστές Σιγάλας, Κορωνιός, Μπουντούρης, Γαλακτερός οι οποίοι συμμετείχαν στην τελετή των εγκαινίων ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκαν σε φιλικό στο «Φ. Αμοιρίδης».

«Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση για να τιμήσουμε τη Χριστίνα και αυτό τον αθλητικό χώρο, ο οποίος ελπίζουμε να αποτελέσει ¨κυψέλη¨ αθλητών», δήλωσε ο Γ. Σιγάλας εκπροσωπώντας τους βετεράνους καλαθοσφαιριστές.

Από την πλευρά του ο επί σειρά ετών προπονητής (χάντμπολ) της εκλιπούσας, Τριαντάφυλλος Χριστοδουλίδης, τόνισε ότι: «Σήμερα είναι μία εξαιρετική ημέρα για τους ανθρώπους που γνώρισαν από κοντά τη Χριστίνα Χριστοδούλου, η οποία αν και διέγραψε μία σύντομη διαδρομή στη ζωή και ακόμη συντομότερη στον αθλητισμό, κατάφερε να κερδίσει και τις καρδιές μας και τις εντυπώσεις στο γήπεδο. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να δώσει το όνομα της Χριστίνας στο κλειστό Ευμοίρου δείχνει ευαισθησία και στέλνει ένα θετικό μήνυμα».

 

«Όλα τα παιδιά να σέβονται και ν’ αγαπούν τη ζωή τους»

 Συγκινημένη και η μητέρα της Χριστίνας, Μαρία Κώστογλου, μίλησε στο «Ε»: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Τριαντάφυλλο και όλους τους προπονητές που είχε το παιδί μου στην πορεία της ζωής του, γιατί μέσα από τον αθλητισμό έμαθε να αγωνίζεται. Η σημερινή ημέρα είναι πολύ μεγάλη για εμάς κι επειδή η Χριστίνα ήταν ένα παιδί που αγωνίστηκε, εύχομαι σε όλα τα παιδιά να σέβονται και να αγαπούν τη ζωή τους και να αγωνίζονται για αυτή».

Νωρίτερα, κατά την τελετή, ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων στο λόγο που εκφώνησε τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Γνώρισα τη Χριστίνα, μία δυναμική κοπέλα που πάλεψε με την ασθένεια της με ένα μοναδικό αθλητικό πνεύμα. Αυτό το γυμναστήριο θα είναι ένα αιώνιο μνημόσυνο στο όνομά της και παράλληλα ο καλύτερος χώρος εκτόνωσης για τα παιδιά, αφού ο αθλητισμός τα αποτρέπει από άλλες κακές συνήθειες».

Ο βουλευτής Αλ. Κοντός τοποθετήθηκε τονίζοντας ότι: «Τη στιγμή που η πατρίδα μας και οι πολίτες της αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων, λόγω της οικονομικής κρίσης, το να βρισκόμαστε εμείς εδώ, στα εγκαίνια ενός αθλητικού κέντρου, είναι πραγματικά μία ηλιαχτίδα αισιοδοξίας ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και σπουδαία πράγματα», ενώ ο Δήμαρχος κ. Μ. Στυλιανίδης είπε ότι: «Είναι ένα έργο που αναβαθμίζει τις υποδομές της Ξάνθης. Εξάλλου ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι στις προτεραιότητες του Δήμου Ξάνθης και αυτό είναι το 5ο αθλ. κέντρο που είναι άλλη μία επένδυση στο μέλλον του τόπου μας».

Μετά τον αγιασμό του χώρου και τις ομιλίες, φυτεύτηκε μία ελιά στην είσοδο του γυμναστηρίου, όπως είχε ζητήσει η οικογένεια της Χριστίνας, ενώ ακολούθησε η κοπή της κορδέλας κι έπειτα οι επίσημοι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν από τους ανθρώπους της «Ασπίδας» στους διάφορους χώρους του γυμναστηρίου. Το «Χριστίνα Χριστοδούλου» μεταξύ άλλων διαθέτει το ¨παρκέ¨ για μπάσκετ, γυμναστήριο, ξεχωριστά αποδυτήρια γηπεδούχων – φιλοξενούμενων – διαιτητών, ενώ στο υπόγειο βρίσκονται αποθήκες και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι.

 

 

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τρίτη στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα η Στέλλα Ορφανίδη του ΑΠΟΦΚΑ

Εξασφάλισε την είσοδό της στο Πανεπιστήμιο αν και μαθήτρια της 1ης Λυκείου Μία μεγάλη επιτ…